• Teaser

Школата Ба Джай във Фън Шуй

(13 гласа, рейтинг 5.00 от 5)

Принципи на една от основните компасни школи във Фън Шуй „Ба Джай”, в превод „Осем двореца”.

Основният принцип на тази школа е, че всяко пространство има 4 благоприятни и 4 неблагоприятни сектора.
Къде се намират тези сектори се определя от географската ориентация на гърба на пространството. Съществуват два основни начина на нанасяне на тези сектори върху плана на дома, магазина, офиса, склада и всяко друго пространство. Единият начин е във вид на тортичка, другият е във вид на правоъгълник с клетки. Първият начин е по-точен.


Накратко препоръките по тази школа са:

- Пространството да е с правилна форма, или ако формата е неправилна, задължително за не липсва никой от благоприятните сектори. С това трябва да се съобразим още на етап проектира на даденото пространство или на етап наемане.
- Благоприятните зони да се използват за спалня, дневна, кухня. Неблагоприятните да се използват за килер, дрешник, санитарни помещения, склад и всяко друго пространство където прекарваме малко време.


Школата „Ба Джай” се прилага и за определеляне на благоприятни посоки на всеки един човек. Аналогично всеки има 4 добри и 4 недобри посоки.

- Желателно е да използваме добрите за да ориентираме леглото и бюрото в такава посока. Докато спи, върхът на главата на човек (седма чакра) трябва да е в благоприятна за него посока.
- Докато работи трябва да гледа в благоприятна за него посока. Това широко се използва и за определяне на печелившо място на всеки около масата за преговори. Така човек може да си осигури енергийна подкрепа и преднина, както и повече хармония и разбирателство по време на преговори.


Ето кратко описание на секторите/ посоките и коя за какво е най-подходяща.

Благоденствие – свързва се с финансовия успех и изобилието. Добър сектор за спалня, кабинет.

Дълголетие – свързва се с хармоничните взаиимоотношения, със спокойствието, дълголетието и доброто здраве. Добър сектор и добра посока за романтични взаимоотношения. Най-подходящи са за спалня.

Здраве или Небесната монада. Включва добро здраве, както и бързо възстановяване при болест, помощ и подкрепа от хората около вас.  Прекрасна за ориентация на леглото.

Основна - Успех в личното развитие. Много добра за ориентация на бюрото на студенти и ученици. Чудесна за ориентация и място на леглото. Това е посоката на нашата Рождена звезда, т.е личното ни число ГУА.

Тотален крах, често се нарича Смърт или сурова съдба (но спокойно, не води до смърт). Означава бедност, болест, неблагоприятни ситуации. Препоръчва се леглото да не е ориентирано в тази посока.

Шест ша  или шест проклятия. Предвещава неблагоприятни събития, които имат повторяемост. Свързва се със забавяне, скандали и загуби. Освен това се отнася до здравословни проблеми и проблеми със законите.

Пет призрака – тук има вероятност за финансови загуби, кражби, пожари. Но може да се използва като посока или място за медитация.

Нещастие. Това е свързано най-вече с злополуки, отсрочки, осуетяване на събития и малки загуби, а не толкова със съдбовни нещастия.

В следващи статии ще дадем конкретните благоприятни посоки за работа за хората, родени между 1935 и 2001 г. и конкретните благоприятни посоки за спане.

 

Бъдете благословени със здраве, любов и осъзнатост!

Авторските права върху публикациите принадлежат на сайта. Материали или части от тях могат да се ползват при условие че е цитиран автора, има линк към източника и имате разрешение от нас за това. Благодарим предварително!

 инж. Елза Панайотова
Фън шуй консултант
https://www.fengshuibg.com/