• Teaser

Фън Шуй в спалнята – добри посоки за спане

(28 гласа, рейтинг 4.29 от 5)

Благоприятни посоки за сън според Фън Шуй Школата Ба Джай

Най-честият въпрос, който си задава човек, когато обзавежда дома си: къде да сложа леглата, къде е най-благоприятно. Обоснован отговор на този въпрос може да даде Фън Шуй. За целта прилагаме:
- общи правила;
- Школата Ба Джай, за която ще разкажем в тази статия;
- Школата на Летящите звезди и Школата Сан Хе – те са най-сериозния подход по този въпрос.
Човек сам, без особена подготовка в сферата на Фън Шуй може да приложи първите два принципа. За Школата на Летящите звезди трябва четене и разбиране, различните Фън Шуй майстори имат различни подходи в рамките на същата тази школа, често има разминавания в концепциите, сложно е и няма как да се разкаже в статия. Школата Сан Хе също се изучава на професионални курсове.
Тези четири подхода се съвместяват в едно, подобно на подреждане на пъзел.
В Школата Ба Джай основният принцип е, че хората се отнасят към две групи: Източна и Западна. Източна група са хората с Гуа (рождена звезда) 1,3,4,9. Западна група са хората с Гуа (рождена звезда) 2, 6, 7, 8. Всеки човек има четири добри, благоприятни посоки и четири неблагоприятни посоки. За хората от източната група добрите посоки са: Изток, Север, Юг, Югоизток. За хората от западната група добрите посоки са Запад, Северозапад, Югозапад, Североизток. Тези благоприятни посоки, както и неблагоприятните си имат имена и характеристики.
В таблицата по-долу са дадени в кои годините с каква рождена звезда се раждат мъжете и жените. Както виждате в една години се раждат мъже и жени с различни рождени звезди (освен годината с рождена звезда 3). Дадени са четирите добри посоки – „Здраве” и „Дълголетие”, „Лично развитие”, „Благоденствие”. Коя да изберете зависи от особеностите на стаята, общите правила и т.н., но те всичките са добри.

Какво да правим когато съпруг и съпруга са с различна група Изток-Запад?!

Явно нямат обща добра посока. В този случай може да изберем посока, която е слабо неблагоприятна за единия и явно добра за другите. Може да използваме метода на разширения Ба Джай (това е друга голяма тема). Или да изберем кого е по-важно да подкрепим. Или да изберем сектор, който е благоприятен по Летящи звезди за единия и благоприятна посока по Ба Джай за другия. Или да видим кой е в период на късмет и подкрепа (според астрологията Четири стълба на съдбата) и да подкрепим другия. Или ... Ето за този пъзел говорех в началото на статията.
А какво значи слабо неблагоприятна посока?!
В тази статия има по-подробно за  посоките и кое име какво означава. От моя опит и наблюдения, посока „Нещастие” е неутрална, води се неблагоприятна, но за мен е слабо неблагоприятна, т.е. може да се смята неутрална.

Какво значи да спим в добра посока, къде да е главата?!

Върхът на главата (седма чакра) да бъде в добра посока докато човек лежи в леглото. Посоката трябва да се измери с компас.

Има ли лечения за неблагоприятна посока?!

В класическият Фън Шуй няма, но може да се използват съвременни биоенергийни хармонизатори. Освен това, ако факторите според Школата на Летящите звезди и Школата Сан Хе са добри, влиянието на посоката според Ба Джай може изцяло да се пренебрегне.

Добри посоки за спане за мъже

   men

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Добри посоки за спане за жени

women

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Уточнение! Началото на слънчевата Китайската нова година, която използваме е на 3, 4 или 5 февруари – в различните години е различно.  Ако сте родени на някоя от тези дати, трябва да проверите в Китайския календар кога е започнала новата година или ми напишете мейл и аз ще проверя.

И не забравйте - посоките по Ба Джай са само част от пъзела. Значително по-бързи, ефективни и трайни резултати има използване на Школата на Летящите звезди и Школата Сан Хе.

С удоволствие ще помогна с каквото мога!

инж. Елза Панайотова
Фън Шуй консултант
https://www.fengshuibg.com/

Авторските права върху публикациите принадлежат на сайта www.fengshuibg.com. Материали или части от тях могат да се ползват при условие че е цитиран автора, има линк към източника и имате разрешение от нас за това. Благодарим предварително!