• Teaser

Кристалите като помощници във фън шуй

(10 гласа, рейтинг 5.00 от 5)

Продължаваме темата от предната статия - за приложението на кристалите и минералите във Фън Шуй.

На Земята в момента има четири царства: на кристалите, на растенията, на животните и на хората. Взаимодействието ни с растенията и животните е много видимо. А как се осъществява с взаимоотношенията ни с кристалите и минералите?! Те имат кристална решетка и това им позволява да „помнят” програмите, които залагаме в тях. Подобно на интегралните схеми (чипове) в електрониката. Електрониката, която използваме: телевизори, компютри, мобилни телефони и други работи на базата на интегрални микросхеми, изградени на силициеви пластини. Планинският кристал, аметистът, цитринът, карнеолът, авантюринът и много други също са силициев двуокис. Това е от „техническа” гледна точка.

cristal fengshuiА от духовна – всички кристали имат Деви. Цитат от една от любимите ми книги „Скъпоценни камъни” на Памела Луиз Чейс и Джоната Полик:

„Ние, Девите, можем да споделяме енергията си с вас от гледна точка на единството с вселената. Когато желаете да учите от който и да е член на Царството на минералите, не правете преценка, освободете ума си от съждания защото този процес е пряко свързан с нас или с мъдростта, която ви предоставяме. Общуването е трудно, когато подхождате към нас от позицията на всезнайковци. ...

Една от функциите ни е да преобразуваме животворящата енергия от Учителите и другите реалности във вид, в който вие, хората, можете да я разберете и усвоите с мисъл и тяло. Физическият ви свят е олицетворение на духовните истини, които взъприемате с петте си сетива и човешката си форма. Царството на природата ви учи не само да виждате с очите си, но и да разширявате възприятията си отвъд пределите на физическите си форма...”

В тази книга авторите са дали послания от девите на различните кристали, които са много интересни.


Да се върнем към Фън Шуй и приложението на кристалите от тази гледна точка. Ето още идеи по въпроса.

Енергията на финансово изобилие имат свойството да канализират за нас: цитрин и мъхов ахат. Цитринът е щастлив, щедър кристал, които ни учи как да привличаме богатство, просперитет и успех. Мъховият ахата е силно оптимистичен камък, засилва вярата и надеждата.

За зачеване на деца би съдействал лунен камък, карнеол. Лунният камък е свързан с епифизата и хармонизира хормоналните нива. Карнеолът активира долните чакри, влияе на женските репродуктивни органи и увеличава плодовитостта.

Хармонизиране на взаимоотношенията – амазонит. Той помага да видим повече страни на един проблем или различните гледни точки. На емоционално ниво амазонитът облекчава емоционалните травми.

За защита от чужди енергии и въздействия помагат: тигрово око, соколово око, котешко око, турмалин.

Засилване и избистряне на интелектуалните и ментални способности – за това са добри: лапис лазурит и содалит. Те обединяват логиката и интуицията и отварят духовните възприятия. Стимулират висшите спокобности на ума, внасяйки яснота.

Много може да се разказва за кристалите. На българският пазар има доста книги за тях. Имам две много любими книги. Едната я написах по-горе. Другата е „Енциклопедия на кристалите” Джуди Хол.

Но най-ценно е личното общуване и преживяване с кристалите и минералите.


Прекрасен кристален Фън Шуй!

 

Авторските права върху публикациите принадлежат на сайта. Материали или части от тях могат да се ползват при условие че е цитиран автора, има линк към източника и имате разрешение от нас за това. Благодарим предварително!

 инж. Елза Панайотова
Фън шуй консултант
https://www.fengshuibg.com/