• Teaser

Енергийно изчистване на дом, офис, магазин

(18 гласа, рейтинг 5.00 от 5)

Как да направим енергийно изчистване на дома, офиса, работното място като заредим пространството около нас с радост и настроение.

В последните години станаха много модерни думи като “енергийно изчистване”. Какво означава това и защо е нужно?! Тук ще разкажем подробно нашият християнски начин за изчистване. А най-отдолу в тази статия има видео с друг метод на чистене.

Представете си, че сте се прибрали нервни и ядосани в къщи, вдигнали сте скандал на половинката и после какво усещате? С дни може да остане чувството за напрежение в дома. Или си представете, че в офиса са дошли хора с неизчистени емоции и мисли. Усещате ли негативните неща и след тях сякаш да витаят из въздуха? Иска ви се нещо да направите, а знаете ли какво?

Гняв, страх, безпокойство, печал – тези емоции могат години наред да се натрупват в дома и на работното място. Източниците им вече да ги няма, а те да продължават да оказват негативно влияние върху живеещите. Чувстваме се напрегнати, а няма от какво. Нещо не върви, нещо не ни е комфортно у дома … всеки го е изпитвал. В такъв случай си заслужава да направим енергийно изчистване. Начини има много, в много духовни методи и практики има техники за това.

тамян камбанки фън шуйВ тази статия ще ви разкажа за някои мои любими методи за енергийно изчистване, но вие може да използвате и други методи, които ви харесват. По-важна е честата практика, т.е. щом ни мине мисъл, че трябва да го направим, ставаме и го правим, а не отлагаме с дни и седмици.

 

Живеем в християнска страна и християнските методи са най-близки на много от нас. Безспорно силно енергийно изчистване е прекадяването с тамян на дома, работното място и във всяко друго пространство.

За прекадяването се използва керамично съдче, въглен (купува се от църквата) и тамян. Прекадяването започва от входната врата след прочитането на молитва, например “Отче наш”. Стаите се обикалят по посока на часовниковата стрелка, като особено внимание се обръща на ъглите, където енергията има склонност да застоява. Прекадяват се меките мебели, под леглата, в гардеробите и се оставя няколко часа тамянът хубаво да попие във всичко. Чак след това отваряме прозорците за течение. Докато обикаляме внимаваме за мислите в главата, те трябва да са позитивни утвърждения. Ето едно позитивно утвърждение: “Господи, благослови този дом с мир, любов, здраве, благосъстояние, добри приятели ...” и каквото още искаме. Може да си формулирате ваши собствени изречения. Тези изречения се повтарят през цялото време, не позволявайки на ума да се отклони към делничните проблеми. Прекадяването завършва на входната врата с прекръстване на прага. През това време е добре да се пусне приятна музика с високи вибрации – класика, звуци от природата, църковни песнопения и др., но не хеви метъл и хард рок.

По подобен начин вместо с тамян, може да обиколим дома със звънчета или камбанки и запалена църковна свещ. А може и да комбинираме трите неща в едно енергийно изчистване: тамян, звънчета и свещ.

Обикновено свещта пращи и дими с тъмен дим там, където има натрупана повечко негативна енергия. Именно на тези места трябва да обърнем повече внимание. Звънчета - може да използваме такива, каквито ни харесват на звук, но е важно звукът да е продължителен, т.е. добре е постоянно да звънкаме. Лично аз предпочитам тибетски камбанки именно заради това – техният звук е дълъг и по-плътен.

Добре е енергийно изчистване да се прави поне 1 път на 2 седмици, при нужда и по-често. При нужда имам предвид когато не се чувстваме добре или стават нежелани неща.

В следващата статия ще разкажем за други методи за енергийно изчистване на дома и офиса.
https://www.fengshuibg.com/articles/articles/203-enrgi-clean-2

Тази статия е написана 2010 г. През 2021 г. бяхме натрупали толкова опит с пречистванията, че направо се наложи да го споделим в курс за енергийно пречистване на пространството. Сега го предлагаме на запис - записът е в две части с обща продължителност 5 часа и 20 минути - презентация от 69 слайда с 8 практики за енергийно пречистване на пространството, разговор за Пазителя и за енергийното зареждане на пространството. Споделяме безценен личен опит и осъзнавания цял ден. Ясни и подробни обяснения. Ако имате въпроси, може да ни пишете.

Повече тук: https://www.fengshuibg.com/seminars/my_home.html

Това е 13 мин. откъс от курса:

 

Бъдете благословени със здраве, любов и осъзнатост!

Авторските права върху публикациите принадлежат на сайта. Материали или части от тях могат да се ползват при условие че е цитиран автора, има линк към източника и имате разрешение от нас за това. Благодарим предварително!

 инж. Елза Панайотова
Фън шуй консултант
https://www.fengshuibg.com/