• Teaser

Енергийно пречистване на пространството

(13 гласа, рейтинг 5.00 от 5)

В тази статия ще ви разкажем два коренно различни метода за енергийно пречистване на пространството. Първият метод е на една от многото школи в тантрическия будизъм, вторият метод е на една българска баба. А най-отдолу в тази статия има видео с трети метод на чистене.

В статията “Енергийно изчистване на дома” разказахме, защо домовете, работните места и всяко друго пространство трябва да се чистят енергийно, иначе енергията застоява, а застоялата енергия влияе на здравето и благополучието ни. Разказахме и християнски начини на енергийно чистене. А най-отдолу в тази статия има видео с четвърти метод на чистене.

Първи метод:

Вземаме план на дома и отгоре му наслагваме схема, която се нарича “Пътят на деветте звезди”. Тази схема се използва във фън шуй за описание на движението на енергиите. Цифрата 1 се слага в сектора “Семейство, здраве” и от там нататък схемата се ориентира така, че сектор “Кариера” да се намира на стената с входната врата. Повече за разположението на секторите има в статията “Школата на стремежите във фън шуй"

 енергийно пречистване

Има два начина на прилагане на това енергийно пречистване.

Единият е реално да обикаляме дома, следвайки последователността от цифри 1-2-3-4 ... като разбира се заобикаляме стените.

Другият начин е да се движим мислено по схемата от квадратче в квадратче, и в този случай не заобикаляме стените. За целта избираме удобно място, например в сектор Кариера, настаняваме се в медитативна поза и започваме мислено да се движим по цифрите.

По време на обиколката, независимо дали обикаляме мислено или реално, е добре да пеем мантри и да благославяме в съответствие с будистката традиция. Приключваме в цифра 9.

Препоръчва се преди да използваме този мистичен метод за енергийно пречистване, да направим медитация. А, ако включим живеещите хора в церемонията по обиколката на дома, като привличаме вниманието им към всеки сектор, то тогава е възможно да се получи доста силно изчистване заради груповата енергия. 

Вторият метод ми го разказа моя приятелка, която е научила този метод от своята баба. Ето ефикасния метод за енергийно пречистване на една мъдра българска баба:

“Седмицата преди новолуние, в събота се поръсва цялата къща, включително тавани, мазета, тераси със смес от три лъжици сол и три лъжици захар, в неделя се мете и мие и новата Луна идва на чисто.”

Моите допълнения и обяснения по това чистене: може и повече количества сол и захар да се смесят, например 2 чаши сол и 2 чаши захар - за да има спокойно за всички стаи.

Солта има способността да попива негативната информация. Захарта също попива информация, леля Ванга е гадаела на захарче, върху което е спял човека. Затова методът ми изглежда съвсем логичен.

Бих добавила: гледайте солта и захарта да не престояват повече от 24 ч. в дома, 12 ч. напълно стигат. Не ги пипайте с голи ръце, когато ги събирате, изхвърлете ги веднага навън - най-добре в течаща вода, компромисно в кофите. Ако чистим с прахосмукачка, изхвърляме веднага торбичката. Ясно защо, нали - така както солта и захарта са попили негативното, така и може да го излъчат обратно.

Прави се в период на намаляваща Луна, съвсем в края на този период. Това също е много логично, защото намаляващата Луна е най-подходяща за всякакъв род прочиствания – и физически, и енергийни.  

Всяка традиция, школа, религия си има свои начини за енергийно пречистване. Всеки е свободен да използва този начин, към който се чувства привлечен. По-важно е хубавото настроение, с което се прави, добрите намерения, както и честата практика.

Бъдете благословени със здраве, любов и осъзнатост!

Тази статия е написана 2010 г. През 2021 г. бяхме натрупали толкова опит с пречистванията, че направо се наложи за го споделим в курс за енергийно пречистване на пространството. Сега го предлагаме на запис - 69 слайда, 2 видеа с обща продължителност 5 часа и 20 минути. Подробни и ясни обяснения. Повече тук: https://www.fengshuibg.com/seminars/my_home.html

Това е 13 мин. откъс от курса:

 

Авторските права върху публикациите принадлежат на сайта. Материали или части от тях могат да се ползват при условие че е цитиран автора, има линк към източника и имате разрешение от нас за това. Благодарим предварително!

 инж. Елза Панайотова
Фън шуй консултант
https://www.fengshuibg.com/