• Teaser

Въздействие на греди и колони – Фън Шуй

(6 гласа, рейтинг 5.00 от 5)

gredaКак ни въздействат енергийно гредите и колоните и какво може да се направи за да променим това.

Това е често коментирана тема в разговорите за Фън Шуй. Нека да разгледаме за какво става въпрос и какви съвременни Фън Шуй лечения може да използваме.

Гредите и колоните често създават „режещо Ци” или по друг начин казано остронасочена енергия. Тази енергия влияе на хората, но колкото по-далече от тях седим или спим, толкова повече негативният им ефект намалява. Дали имат въздействие и докъде се простира може да се установи по радиестезичен път – с багети или с махало.

На рисунката: радиестезично изследване на въздействието на греда върху аурата на човек - О. А. Красавин и Ю. Н. Жирнов. Потвърдено и от нас.

Ако гредата е бетонна, обикновено въздействие има, но ако е дървена, може и да няма вредно въздействие. Работата е там, че енергията се движи по дървото – така както дървото е естествено расло. И това сме го установили в България чрез радиестезия много пъти. Така, че спокойно – дървените тавани с греди на село са си съвсем добре.

колона фън шуйГредите отслабват и изтощават тези, които често стоят под тях. Греда над главата може да предизвика главоболие; над стомаха – проблем с храносмилането, болки в гърба; над краката – отслабва циркулацията на кръвта в краката и т.н.

Под греда не бива да се разполагат:

-леглата

-печката

-бюрото и стола зад него

-столовете, дивана, фотьойлите

Неприятното въздействие на гредите може да се избегне:

- чрез окачване на допълнителен таван, който скрива всички греди, стига височината на стаята да позволява и таванът да не стане угнетяващо нисък

- чрез опаковане на гредите с воал, органза, друга тъкан, всяко арт решение, което скрива гредата е добре дошло

- чрез поставяне на фън шуй лечение като тази двойна спирала, което е съвременно решение

- има още няколко уникални решения, за които трябват снимки и разговор.

 наклонен таван

Острите ръбове на квадратните и правоъгълните колоните също изпращат остронасочена енергия. Особено неприятни са самостоятелните колони, защото при тях и четирите ръба излъчват “режещо Ци”. Кръглите колони и колоните със заоблени или скосени ръбове не оказват толкова силно влияние на хората.

Прекрасен начин за справяне с негативното влияние на отделно стоящите колони е растителна терапия, като колоната се огражда с растения, които скриват острите ъгли.Може да се поставят четири керамични саксии с пълзящи цветя пред или близо до четирите и ръба, но това обикновено стеснява пространството.

 

За всякакви видове ръбове се препоръчва заоблянето им, по възможност. Дори леко заобляне може да свърши прекрасна работа, подобрявайки плавния поток на Ци. И ще намали вредното остронасочено излъчване.

В тази статия ви представям няколко свежи идеи за ръб фън шуй“оживяване” на колона и ръбове от стени и греди.

Рисунките са на художника Пепа Запрянова, тел. за връзка с нея GSM 0896 642578.

За вредните излъчвания от колони, греди и ръбове на стени пише почти във всяка книга по фън шуй, но има много малко идеи как да се справим с него. Вредното излъчване е от самата им форма и е най-силно пред самите ръбове.

Първите две снимки са от детски стаи, третата е от спалнята.

На първата снимка: Иначе тежката и набиваща се на очи колона е “изчезнала” сред цветя и клоните на една плодовита круша, дори птички са накацали наоколо.

На втората снимка: Анимационната героиня Зън -Зън (Tinker Bell) разпръсква златен прах, в случая ... по наклонения таван и гредата.

На третата снимка: Ръбът на стените е станал доста по-невидим и красив след като по него са “плъзнали” тези растения.

 

Бъдете благословени със здраве, любов и осъзнатост!

 

Авторските права върху публикациите принадлежат на сайта. Материали или части от тях могат да се ползват при условие че е цитиран автора, има линк към източника и имате разрешение от нас за това. Благодарим предварително!

 инж.
Фън шуй консултант
https://www.fengshuibg.com/