• Teaser

Фън Шуй за растенията

(13 гласа, рейтинг 5.00 от 5)

Какво е един дом без растения и дневна светлина?! А кое внася най-много уют в дома?!

цветя според фън шуй

И ако на първия въпрос имате веднага отговор, вероятно над втория се замислихте. Поне за мен уютът се създава от тъканите, растенията, светлината и уханието. Разбира се след порядъка и чистотата, които са задължителни и във Фън Шуй са на първо място.

В тези статии ще споделя личното си мнение за това, кои цветя и растения са благоприятни за нашите домове в България и кои не са. Информацията е на база лекции по физика на торсионните полета, където се говори и за това, което е полезно за човека, от опита на колеги – радиестезисти и ароматерапевти, както и на база личния ми опит и усещане.

В професионалните курсове по Фън Шуй не се говори за това, кои цветя и растения са благоприятни. Може да намерите нещичко в популярните книжки по Фън Шуй, но не и в професионалните курсове. Защото се смята, че има други много по-важни неща като място и посока на легло, печка, входна врата ...

Ето някои общи препоръки относно растенията в дома и офиса:

- Добре би било да не използваме растения с дълги остри листа или поне да ги слагаме по-далече от нас.

- Растенията може да се използват за стимулиране на Ци в ъглите на стаите, както и за “оживяване” на неизползвани пространства

сухите цветя според фън шуй

- Растение може да се сложи пред или близо до ръб, образуван от стени за трансформиране на вредното въздействие, наречено ша енергия. Повече за това, какво наричаме “ша енергия

- Изкуствените растения нямат отношение към животворната чи енергията, те са като предметите. Не вредят, но и не помагат на потока и на качеството на енергията. Добре е поне да ги мием от време на време за да няма прах по тях.

- Сушените цвета са мъртва материя, били са живи, после са изсушени. Имат по-скоро неблагоприятно въздействие.

Цветя може да има във всяка стая, единствено там, където спим нека да не са много. Препоръката, която се среща из книжките е, че “според фън шуй в спалнята не бива да има растения” не е основателна. Растенията у дома през деня поемат въглероден двуокис и изпускат кислород, през нощта е обратното. Затова в спалнята може съвсем спокойно да има 2-3 саксии, защото те няма как да използват целия кислород. Затова пък ще пречистят въздуха и ще го наситят с фитонциди.

В следващата статия "Цветя за българския дом" ще поговорим за конкретни растения и тяхното енергийно взаимодействие с нас.

Ако искате да хармонизирате или "оживите" жизнената енергия Ци, има и други начини - чрез хармонизатори за пространството.

Желая ви красив и щастлив живот!

инж. Елза Панайотова
Фън шуй консултант
https://www.fengshuibg.com/

Авторските права върху публикациите принадлежат на сайта. Материали или части от тях могат да се ползват при условие че е цитиран автора, има линк към източника и имате разрешение от нас за това. Благодарим предварително!