• Teaser

Цветя за българския дом

(18 гласа, рейтинг 4.78 от 5)

Благоприятни цветя за българският дом, кои са те? Здравец, мушкато, индрише ...

Ето какво разказва Д-р Надежда Пенева в книгата си “Аптека в саксия”.

zdravec“Здравец, мушкато, индрише - имат силна и хубава енергия, която пречиства, оздравява и предпазва. В нашия фолклор те често се възпяват. Например с китка здравец дарявали момите своите любими, с нея закичвали оброчното агне на Гергьовден, със здравец разпръсква чудодейната светена вода свещеника по венчавки, кръщенета и на големи църковни празници.

Индришето в нашата стая оказва благоприятно въздействие върху нервната система – освежава, ободрява, снема умората и напрежението. Наред с приятния аромат, който излъчва, то отделя и фитонциди, осъществяващи естествена дезинфекция на помещението. Тези вещества в сравнително кратки срокове убиват микробите и вирусите във въздуха.

Свежото ухание на здравеца го прави символ на бодрост, здраве и дълголетие. В България е разпространено поверието, че саксия здравец в стаятапомага за дълъг и щастлив живот, непомрачаван от болести и страдания. Съвременната наука доказва, че вдишването на въздух с аромата на здравец осигурява дезинфекция на белите дробове, има противовъзпалително и противоалергично действие.

Здравецът има силна енергия, която неутрализира излъчвания и прогонва кошмари при неспокоен сън. За здрав и спокоен сън е хубаво да имате здравец в спалнята си. Добре ще пази дома ви здравец и в стаята, в която влизат най-много чужди хора. Ако имате неспокоен сън, слагайте вечер под възглавничката си листенце здравец 7 дни, а сутрин пускайте листото в течаща вода.

Мушкатото притежава чудодейната способност да поема летливите токсични вещества в състава на органичните разтворители, бои, лакове, дървообработващи и почистващи препарати и да ги разгражда до безвредни продукти. То отделя фитонциди. Те са в състояние за кратко време да намалят съдържанието на болестотворни бактерии в околния въздух с 43 на сто. Фитонцидите, вдишвани от човека спомагат за дезинфекция на белите дробове, имат противовъзпалително и противоалергично действие. Съществуват данни, че вдишваният свеж аромат на мушкато тонизира нервната система, стимулира сърдечносъдовата и дихателната дейност. Ако някой от близките ви е болен от грип или друго простудно заболяване, проветрете добре стаята му и внесете саксията със мушкато. Така ще дезинфектирате въздуха, ще ускорите оздравяването на заболелия и ще предпазите околните от заразяване. “Ако детето ви страда от алергична кашлица, поставете в стаята му саксия с мушкато.”

Ако по време на ремонт въпреки продължителното проветряване в дома ви се носи неприятната, дразнеща миризма на боя и лакове, не се отчайвайте. Извикайте на помощ добрия приятел мушкатото. “

Растения, които ни даряват енергия са и: бегонии, живораждащо каланхое, мирта, мурая, дафинов лист, лимоново дръвче, розмарин, босилек, хлорофитум.

Тези растения създават положително торсионно поле, полезно за хората.

живораждащо каланхое

Особено внимание отделям на живораждащото каланхое. Това е малко известно цвете, дори не може да се намери по цветарските магазини. Но може да го откриете в приятели Новите растения се захващат не чрез познатите ни чепки или чрез семена, а растението “ги ражда” само. Те порастват по краищата на растението-майка, падат и се вкоренява сами. Това е особено силно цвете. Руски радиестезисти доказват благоприятното му въздействие върху вредни вълни от геопатология. Разбира се, добре е да се измери радиестезично колко цветя и къде трябва да се сложат. Както и да се комбинира с други методи за трансформиране на геопатология:
https://www.fengshuibg.com/proposals/spiral

Филандендронът, фикусът, драцената и китайската роза имат негативно за човека излъчване и с тях трябва да се внимава. Не бързайте да ги изхвърляте, просто ги поставете далече от мястото, на което седите дълго време. Друг начин е близо до тях да сложите полезни цветя.

Още за цветята: https://www.fengshuibg.com/articles/articles/246-tcvetia-1

Целта на фън шуй е да внесе повече и по-хармонична енергия в пространството, което от своя страна дава на хората възможност за повече благополучие, здраве, щастие и изобилие. От многото методи за това, растения са живо средство за активиране, освежаване и хармонизиране на дома и офиса. Да ги използваме, те оправдават грижите за тях.

 

Бъдете благословени със здраве, любов и осъзнатост!

Авторските права върху публикациите принадлежат на сайта. Материали или части от тях могат да се ползват при условие че е цитиран автора, има линк към източника и имате разрешение от нас за това. Благодарим предварително!

 инж. Елза Панайотова
Фън шуй консултант
https://www.fengshuibg.com/