• Teaser

2013 година – година на Водната Змия

(3 гласа, рейтинг 5.00 от 5)

2013 година е година на Водната Змията и настъпва на 3 февруари 2013г. В китайския календар Ся тази година е представена от два елемента – инска Вода върху ински Огън. Елементът Вода идва от Небето, а елементът Огън идва от Земята – този елемент съответства на Змията. Тези елементи се намират в конфликт според цикъла на Петте елемента. Такива отношения обикновено говорят за борба и конфликти.
Имайки предвид, че Земята и ние заедно с нея навлязохме в нов галактически прецесионен цикъл на 21-22 декември 2012 г., можем да се надяваме на разгръщане на любовта в сърцата на хората, желание за добротворство и разбирателство. Вибрациите на Земята и хората се повишават, осъзнаването, че сме едно цяло, а не отделни хора и съдби също.
Животното, което е в конфликт със Змията е Прасето. Ако сте родени в годината на Прасето и ви забавляват амулетите, вашият амулет за тази година е маймуна. Този символ ще смекчи конфликта между Змията (животното на годината) и Прасето (животно на вашата година на раждане). Амулет маймунка биха могли да носят и родените в годината на Змията.

Майстор Реймонд Ло е водещ световно признат специалист в областта на ФЪН ШУЙ, китайската астрология “Четири стълба на съдбата” и И Дзин. Неговите прогнози са едни от най-точните и популярните в областта.
Пълната прогноза на Майстор Реймонд Ло, в която има прогнози и за развитието на различните видове бизнес може да прочетете в сайта му:
http://www.raymond-lo.com/article_details.php?id=49 - на английски

Енергиите в дома и офиса ни всяка година се променят. Някои специалисти по фън шуй изготвят ежегодна консултация с препоръки, целящи хармонизиране на енергиите. Ето някои общи препоръки.

Най-неблагоприятната "звезда пета жълта" ще бъде в центъра на всяко пространство. Тя може да провокира различни проблеми, нещастия, травми, парични загуби. Влиянието и може да се отслаби чрез поставяне на метален вятърен чан с 6 тръбички, на кръгъл метален часовник (тези две неща са класическия подход, следващите лечения са нови съвременни фън шуй лечения), на пирамида Хекса, на мандала с кристали или оргонит – в центъра на дома или офиса.

Неблагоприятната "звезда двойка черна", която може да донесе болести ще бъде в югозападния сектор на пространството. Може да се неутрализира чрез наниз от шест монети. Предлагам вместо китайски монети да използваме 6 броя монети по 1 лев, поставени със закрилника на българите Св. Иван Рилски нагоре.

Ако тези традиционни и съвсем нетрадиционни средства за корекция не ви допадат, може да използвате метални статуетки, поставени в съответните сектори. Важното е материалът на статуетките да е Метал. Според цикъла на 5-те елементът Металът отслабва Земята, а неблагоприятните звезди 5 и 2 се отнасят към елемента Земя.

Влиянието на тези звезди е силно, ако във въпросните сектори имаме важни части на дома като спалня или входна врата. Ако там попадат санитарни възли или складови помещения, не се тревожете – може да не правите корекции. Въздействието на звездите 5 и 2 се усилва и ако извън дома има Ша енергия, насочена към въпросните сектори. Ако домът ви е защитен от всякакви вредни енергии, едва ли ще ви навредят годишните и месечните неблагоприятни звезди (това е лично мое мнение).

Препоръчва се да не се извършват строителни работи в югоизточния сектор, защото Великият Княз през 2013 г. е на Югоизток.

Разбира се, това са частични препоръки и анализи. И са по-скоро тенденции. Дали ще се прояват и с каква сила зависи от фактори, касаещи околното пространство на дома и личния период (според китайската астрология) на хората.

инж. Елза Панайотова
Фън шуй експерт
https://www.fengshuibg.com/