• Teaser

За финансовото изобилие и червеното портмоне

(15 гласа, рейтинг 4.73 от 5)

purseЕдно от любимите ми занимания е да развенчавам митове за фън шуй. Много безотговорно ми се струва да се пише правете това, правете така, правете тогава, без да се обяснява защо. Защо това, защо така, защо тогава ...

Много от така наречените суеверия и “бабини деветини” си имат съвсем логични физични или езотерични обяснения. Други нямат, а и не работят, освен ако човек силно не повярва в тях и ги материализира с мисълта си.

Но да се върнем към темата за червеното портмоне и финансовото изобилие. Захванах тази тема, защото взех често да я срещам като гореща препоръка из сайтове – купете си червено портмоне за изобилие, защото Фън Шуй така препоръчва. Да ама не. Логиката на тази препоръка съвсем издиша. Да видим защо.

Както вероятно знаете една от основните концепции във Фън Шуй е Теорията за петте елемента. Всяко нещо на света би могло да бъде отнесено към един или няколко от тях. Теорията за петте елемента е съвсем накратко разказана в тези статии:

St 5elements 1https://www.fengshuibg.com/articles/articles/50-2009-06-27-12-05-13
https://www.fengshuibg.com/articles/articles/65-2010-06-15-17-25-34

Парите като материал се отнасят към елемента Метал (металните монети) и към елемента Дърво (хартиените пари). Парите се движат между хората и фирмите, а самото движение се отнасят към елемента Вода. Финансовите институции като банки и фондови борси са подвластни на елемента Огън. Като функция, парите удовлетворяват нашите Земни потребности – дом, храна, дрехи. До тук, както виждате няма ясно определение към кой елемент са парите.

Но бихме могли да разгледаме сферата на БОГАТСТВОТО лично за човека. И тук на помощ идва китайската астрология, наречена 4 стълба на съдбата.

Спокойно, не е нужна да я изучавате. Вече си има програми за това: http://feng-shui.ru/calculators/4-stolpa-sudby/ . Нужно е само да нанесете личните си данни (* уточненията са най-отдолу). В резултат на което ще получите какъв е личния ви елемент и куп друга информация, но конкретно в случая ни интересува предпоследната таблицата и по-точно реда “Богатство, деньги”. На този ред е написано кой елемент отговаря лично за вас на сферата от живота, наречена “Богатство, пари”. Ето сега може да си изберете портмоне, отговарящо по цвят на този елемент. И това ще е именно вашето портмоне, привличащо именно за вас финансово изобилие.

За хора с елемент Вода, стихията на парите е елемент Огън, портмонето може да е червено (но само за тези хора, не и за всички останали), оранжево или лилаво. За хора с елемент Дърво, портмонето е кафяво или бежово. За хората с елемент Огън портмонето е сребристо, златисто, сиво.. За хората с елемент Земя портмонето е синьо или черно. И за хората с елемент Метал портмонето е зелено. И ако някога нямаше избор, сега се надявам че всеки ще намери своето портмоне и изобилие.

В портмонето може да сложите едно, две или три от следните вълшебни растения : канела, дафинов лист, ванилия. И не забравяйте да се забавлявате с всичко това.
От нашите хармонизатори по този въпрос работи инфонит "Богатство, изобилие, благоденствие".

* Ако не знаете час на раждане, напишете 12 ч. 30 мин. Часът не се отразява на елемента, защото елементът се определя от деня на раждане. Ако не знаете час на раждане, няма да получите точна пълна астрология, но ще знаете елемента си. В полето “лятно време” не пишете нищо. Полето “Долгота” също оставете празно.

 

Бъдете благословени финансово изобилие!

Авторските права върху публикациите принадлежат на сайта. Материали или части от тях могат да се ползват при условие че е цитиран автора, има линк към източника и имате разрешение от нас за това. Благодарим предварително!

 инж. Елза Панайотова
Фън шуй консултант
https://www.fengshuibg.com/