• Teaser

2015 година – година на Дървенaта Коза

(5 гласа, рейтинг 5.00 от 5)

2015 година е година на Дървената Коза и започна на 4 февруари 2015 г. според слънчевия календар и на 19 февруари според лунния календар. В китайския календар Ся годината е представена от елементите инско Дърво върху инска Земя.

Елементът Дърво идва от Небето, а елементът Земя идва от Земята – именно този елемент съответства на Козата. Елементът Дърво контролира елемента Земя според Цикъла на Петте елемента. Такива отношения обикновено говорят за конфликт. Но тъй като в случая това са ински елементи, конфликтът е по-мек и говори за търсене на компромиси и леко разрешаване, както на международно ниво, така и на местно, така и вътре в нас.

Животното, което е в конфликт с Козата
е Бика. Това говори за движение и промени при родените под знака на Бика, понякога не леки. Ако сте родени в годината на Бика и ви харесвате амулетите, вашият амулет за тази година е Кон. Това животно ще смекчи конфликта между Козата (животното на годината) и Бика (животно на вашата година на раждане).

Гранд Мастер Реймонд Ло е специалист, световно признат в областта на И Дзин , китайската астрология “Четири стълба на съдбата”, Фън Шуй. Годишните му прогнозите са едни от най-точните, обоснованите и популярните в областта.
Гранд Мастер Реймонд Ло и предсказанието му за 2015 г. може да прочетете тук:
http://www.raymond-lo.com/p/14533/nr/100043/the-year-of-the-goat - на английски
http://feng-shui.ru/consultations/china/hong_kong/master-raymond-lo/blog/goatyear/ - на руски

За целите на Фън Шуй е добре да знаем, че енергиите в пространството се променят всяка година.

Тази година най-неблагориятната енергия „Звезда Пета жълта” (може да предизвика травми, проблеми, нещастия) е в западния сектор, при това в комбинация с „Три ша” . Не е желателно да започваме ремонт в този сектор на дома или офиса, да слагаме фонтан там, да садим дърво в западния сектор на градината, да се заселваме в дом с гръб на Запад, с входна врата на Запад, с лице на Запад. Ако все пак се налага, избираме благоприятен сектор за начало на ремонта и благоприятна дата за това (доста обемисто изчисление). Ако в Западния сектор се намира спалнята, детската, входната врата, кабинетът, мъдро е да използваме лечения. Елементът на „Звезда Пета жълта” е Земя, може да го отслабим чрез елемента Метал: оргонит за лечение на 5 и 2, кристала пирит (FeS2), метален чан, метална статуя са някои от възможните варианти.

Същите лечения може да се използват и за друга неблагоприятна звезда "Звезда Двойка черна" (може да донесе болести). Елементът на тази Звезда отново е Земя. „Звезда Двойка черна” пристигна в Югоизточния сектор на всяко пространството. Моето любомо най-ефективно лечение е оргонит за лечение на 5 и 2. Това е съвременно “лечение” на този вид нехармонични енергии, което се доказа на практика през последните години.

Има една шега във Фън шуй средите – ако човек не вярва на тези неща, нека забие няколко пирона в посочените сектори или да направи ремонт в тях.

Западният и Югоизточният сектор имат нужда от лечение, само ако там попадат важни помещетия (спалня, детска, входна врата, кабинет).

Ако там се намират баня, килер, дрешник, друго малко използвано пространство, не се безпокойте – не е необходимо да правите нищо. Неблагопирятно действие на въпросните Звезди се усилва, ако има външно Ша, насочено към тях. Добре би било всякакво външно Ша да се неутрализира по принцип, независимо какви Звезди в какви сектори прилитат през дадена година.

Великият Княз през 2015 г. е на Югозапад., затова не е добре да се извършват изкопни и строителни дейности в Югозападния сектор или поне да не се започва от този сектор. Изборът на подходяща дата отново би помогнал.

Доколко тези аспекти ще повлияят на живота ни е субективно. Зависи от много фактори: от това какви уроци си е взел човек в това прераждане; в какъв период е в момента – на късмет или на усилия (вижда се от китайската астрология „Четири стълба на Сътбата”); предприел ли е предварително цялостно хармонизиране на дома или офиса; използва ли вътрешни духовни инструменти за постигане на повече лекота, щастие, удоволствие от живота и т.н.

Бъдете Щастливи, Здрави, в Любов към себе си, Твореца и другите!

инж. Елза Панайотова
Фън шуй експерт
https://www.fengshuibg.com