• Teaser

2016 – година на Огнената Маймуна

(6 гласа, рейтинг 5.00 от 5)

2016 година е година на Огнената Маймуна и тя започва на 4 февруари 2016 г.

В китайския календар Ся годината е представена от елементите – янски Огън върху янски Метал. Елементът Огън идва от Небето, а елементът Метал идва от Земята – именно този елемент съответства на Маймуната. Елементът Огън е в конфликт елемента Метал според цикъла на Петте елемента. Такива отношения обикновено говорят за напрежение, агресия, конфликти. Това се отразява и на хората. Мъдро е да бъдем осъзнати, центрирани, в любов и да не се поддаваме на провокации. Това важи по принцип винаги и сега, през 2016 г. ще имаме добра възможност да видим докъде сме стигнали с осъзнаванията и дали реагираме спокойно. 

Според „Школата на Летящите звезди” във Фън Шуй, енергиите в пространството се променят всяка година.

Има се предвид, че в различните сектори на пространството „прилитат” нови звезди, т.е. нови енергии. Някои от тях са благоприятни, други са неблагоприятни. Благоприятните е добре да използваме, неблагоприятните да избягваме или да хармонизираме.

Най-неблагориятната енергия „Звезда Пета жълта” (може да предизвика проблеми, нещастия, травми) тази година е в североизточния сектор. За да разберете къде е североизточния сектор на дома или офиса ви, е необходимо на направите схема на пространството, да намерите центъра му и да нанесете точните посоки, измерени с компас.
Класическият Фън Шуй препоръчва: ако в този сектор се намира вашата спалня или кабинет, да се преместите в друга стая. Тъй като малко хора имат избор измежду няколко спални и кабинети (като в императорски дворец), моето предложение е да се използват коректори или хармонизатори. Най-простите са метален вятърен чан с 6 кухи тръбички или оргонит. По-силни са хармонизатори на базата на тороидни полета. За последните мога да ви разкажа по тел., тъй като те не са предмет на тази статия. Чанът и оргонитът се поставят възможно най-близо до външната стена.


Неблагоприятната енергия на „Звезда Двойка черна” (носи болести) ще бъде в центъра на всяко пространство. Може да се балансира отново чрез оргонит за лечение на 5 и 2 или чрез хармонизатори на базата на тороидни полета.

Неблагопирятно действие на звездите 5 и 2 се усилва, ако има външно Ша, насочено към тях. Към централната зона почти няма как да има външно Ша, но е добре да погледнете какво има отвън в североизточния сектор.


Великият Княз
през 2016 г. е на Югозапад., затова не е добре да се извършват изкопни и строителни дейности в Югозападния сектор или поне да не се започва от този сектор. Може да започнете от благоприятен сектор и да продължите към другите сектори.


По принцип най-балгоприятни са секторите със звезди 8 и 9.
През 2016 г. звезда 8 е на Югозапад, но там е и "Великия Княз", така че по-мъдро е да се използва сектора със звезда 9, а тя ще прилети в източния сектор. Може да започнете ремонт от там, макар и символично.


Малко „животинска” астрология. 12-те животни в китайската астрология са всъщност 12 вида енергии, които за по-нагледно са описани като животни. Животното, което е в конфликт с Маймуната е Тигъра. Ако сте родени в годината на Тигъра и
ви се носи амулет, вашият амулет за тази година е Змия. Това животно ще смекчи конфликта между Маймуната (животното на годината) и Тигъра (животно на вашата година на раждане). Същото се отнася и за хората, родени в деня, месеца или часа на Тигъра. Тези изчисления за себе си може да направите на този сайт: http://feng-shui.ru/calculators/4-stolpa-sudby/


Гранд Мастер Реймонд Ло
дава подробно общите тенденции за годината в областта на икономиката, различните видове бизнеси, политиката, здравето: http://www.raymond-lo.com/14551/year-of-the-monkey- на английски

Влиянието на всички тези прогнози е индивидуално. Зависи от:
- какви мерки сме взели предварително за подобряване на цялостния Фън Шуй на дома или офиса;
- личните ни хороскопи и в какъв период се намираме;
- от собствените ни осъзнавания и духовно развитие. За всичко има решение и възможност да по-добро развитие.

Желая ви прекрасен Фън Шуй, съвършенно здраве и удоволствие от живота!

инж. Елза Панайотова
Фън Шуй консултант
https://www.fengshuibg.com