• Teaser

„Цветето на живота” и как да го използваме за повече хармония - съвременен Фън Шуй

(26 гласа, рейтинг 5.00 от 5)

Идеи за използване на свещения символ в съвременния дизайн

1 flower of life"Цветето на живота" е геометрична фигура, образувана от пресичането на равномерно разположение окръжности с еднакъв радиус. Окръжностите са разположени така, че образуват симетрична шестлъчна фигура, която прилича на цвете с шест листенца.

Това е свещен символ, който се среща в много култури по Земята, в много древни градове.

 

2 flower of life

Има го изобразен върху топката под лапата на лъвовете-пазители в забранения град в Пекин. Среща се в древен Египет, Тибет, Италия, Гърция, Албания, Индия, Турция и на много други места. В България го има в кръглата златна църква в древен Преслав, издълбано в камък на стена в Демир Баба Теке, на мозайка в Кабиле до Ямбол и т.н. В книгите си Друнвало Мелхизедек казва “цялото битие е било сътворено по един единствен образец – Цветето на Живота”. Тази фигура отразява на плоскост развитието на оплодената яйцеклетка, т.е. изобразява математиката на сътворението на живота. Цветето на живота съдържа в себе си схеми на творение, които са възникнали от Великата Пустота. Всичко в света е създадено от мислите на Твореца. Тази рисунка създава абсолютно хармонично поле. Тя и е символ на безкрайността, защото може да се продължава безкрайно.

 

И за да не се забравя тази важна информация древните са го изобразявали по различен начин на различни места.

 

За повече информация може да прочетете книгите “Древната тайна на цветето на живота” и “Змията от светлина” на Друнвало Мелхизедек. А в нета има много цветни и красиви варианти на този символ.

 

3 flower of life IKEA

След като прочетох книгите на Друнвало преди около 10 години, започнах да виждам този символ на много места: върху медна чиния в кръчма в Момин проход, на параван в Икеа, върху стикери, издълбан върху богомилски надгробен камък и върху други камъни в няколко свещени места в България, направен като бижу ... А тази година докато избирахме плочки за баня го видях и на няколко различни серии плочки.

 

 

Предлагам на вниманието ви личните ми снимки.

Снимка 1 - лазерно изрязано цвете от гранитогрес в магазина TERA IN, София, Симеоновско шосе 6

Снимка 2 - медна чиния от България

Снимка 3 - параван в ИКЕА

Снимка 4 - керамични плочки на българския пазар

 

Защо ви разказвам всичко това?!

 

Та4 flower of life terracotta това няма нищо общо с класическия Фън Шуй. Да, но в съвременния свят има много неща, които може да се използват за хармонизиране на пространствата, в които живеем и работим. В случая идеята е да използваме свещени символи, един от които е “Цветето на живота” за да сме по-близо до природата и да внесем повече красота и вълшебство в пространствата, които обитаваме.

 

Символът може да се използва в интериора по най-различни начини. Може да бъде нарисуван на картина, може да се използва графичното му изображение, може да се инкрустира, може да се направи елемент като мозайка и т.н. Единствено много важно е линиите му да не се прекъсват.

 

Три години след като написах тази статия вече имаме разработен и произведен Пространствен хармонизатор "Цветето на живота".

 

 

 

 

flower of life 1

 

инж. Елза Панайотова
Фън Шуй консултант
https://www.fengshuibg.com/

Авторските права върху публикациите принадлежат на сайта. Материали или части от тях могат да се ползват при условие че е цитиран автора, има линк към източника и имате разрешение от нас за това. Благодарим предварително!.