• Teaser

Съвременен Фън Шуй - две от удоволствията в дома ни, които си доставихме миналата година

(30 гласа, рейтинг 4.93 от 5)

С много от хората, които четат статиите ми сме приятели във Фейсбук. С тях си следим кой какво прави и какво ново при него. Тази статия е едно лично споделяне за читателите на сайта Фън Шуй в България, с които досега не съм споделяла толкова лично какво правя у дома.

Ще ви разкажа и покажа две от нещата, които са ни нови придобивки у дома през 2017 г. Те са много различни, но и двете ни донесоха радост и по-добър Фън Шуй. Нищо от тези неща не се отнася към класическия Фън Шуй, но както знаете, всичко може да влияе на енергиите и информацията в дома. И съответно да подобрява потока на енергията, да качва вибрациите на енергията, да ни създава удобство и т.н.

И така, ето ги моите любими придобивки:

Скрин от ИКЕА, подреден по системата на Мари Кондо.

dresserПреди това имахме шкаф с рафтчета, на които дрехите бяха подредени една върху друга. Съответно обикновено ползвахме най-горните дрехи и до по-долните почти не се стигаше. Долните се мачкаха от тежестта на горните. И не всички се виждаха добре. По системата на Мари Кондо дрехите се подреждат една до друга, всичко се вижда и не се мачкат, защото лежат само на собствената си тежест. Най-сетне можем да си видим всичките дрехи едновременно, подредени по категория и да си изберем какво ни се носи днес. Истинско удоворствие! Как се сгъват дрехите може да видите клипове в нета като потърсите на Мари Кондо или на Конмари. Побраха се повече дрехи на по-малко място и е супер удобно. Освен това позволява когато вече няма място за нови дрехи, да се разделим лесно точно с тези, които не носят радост за да направим място на новите.

Ултразвуков дифузер за пространството с етерични масла

diffuserФутуристичен дизайн, красиви цветни светлини,  прекрасна и равномерна миризма на етерични масла в стаята. Вътре се налива вода и в нея се накапват етерични масла по избор. Включва се и се получава ароматна мъгла. Полезното е, че маслата не се загряват ненужно много, както може да се случи в обикновените аромалампи. Досега си имахме класическа аромалампа, но дифузерът е много по-удобен. Зимата често слагахме масло от евкалипт и от чаено дърво в него. Етеричните масла имат свойството да унищожават бактериите, вирусите и плесените. За ограмотяване по темата избор на масла, кое за кого и за какво е мъдро да посетим курс. Аз бях на такъв при Пролетина и горещо препоръчвам – Proletina Stoyanova във Фейсбук. Дифузерът може да се използва и за лична инхалация, не пари и е много удобен, така пресякох една кашлица още в първите часове. Метнах една кърпа на главата, сложих подходящата комбинация етерични масла вътре и дишах около 20 мин. Готово, всичко спря.

И къде е Фън Шуй в цялата работа?!

Порядъкът в дома подобрява потока на енергията, ние лесно намираме каквото ни трябва и не се дразним, съответно.
Етеричните масла вдигат качеството и количеството на жизнената енергия Ци. Освен това може целенасочено да се използват по темата, която ви е най-важна в момента – изобилие, взаимоотношения, здраве и др. Повече - на този курс: "Моят дом – моят добър съюзник".


Желая ви прекрасен Фън Шуй и да се забавлявате!

инж. Елза Панайотова
Фън Шуй консултант
https://www.fengshuibg.com/

Авторските права върху публикациите принадлежат на сайта. Материали или части от тях могат да се ползват при условие че е цитиран автора, има линк към източника и имате разрешение от нас за това. Благодарим предварително!.