• Teaser

Фън Шуй през 2019 - година на земното Прасе

(27 гласа, рейтинг 4.78 от 5)

Как се променят енергиите през 2019 г. според Школа на Летящите звезди във Фън Шуй

2019 година според китайския календар Ся започва на 5 февруари 2019 г. Китайският календар е цикличен, петте елемента се сменят. 2019 г .е представена от два елемента: Земя ин /небесен ствол/ върху Вода ин /земна клонка/, т.е. „Земя от небето върху Вода от земята”. Земната клонка Вода ин всъщност е животното Прасе. Елементите Земя и Вода  взаимодействат помежду си по цикъла на контрола, т.е. те не се подкрепят, земята контролира водата. Контролът между елементите/ стихиите на годината се отразява и на хората, съществува напрежение и тенденция за конфликти. Хубаво е, че двата елемента са ин-ски, т.е. по-меки и толерантни и има шанс и кофликтите да са по-меки и да се решават по по-мъдър начин.

Всяка година се променят и енергиите в дома – Летящите звезди, които всъщност не са звезди, а енергии също се променят. Те запълват нашия дом, нашия офис, мястото, където работим и т.н. Някои от тях са благоприятни и актуални, други не са. Това не означава, че трябва да разместим всичко. Тези знания се използват с цел да избягваме местата с неблагоприятна енергия и да използваме тези с благоприятна. Друго, което може да направим е да отслабим неблагоприятните енергии с помощта на лечения.

 

.

energies 2019Коя звезда къде се намира през 2019г. и каква енергия носи?!

Първо за благоприятните звезди.

Летяща звезда 1 – през 2019 г. се намира на Запад. Благоприятна е, отговаря за образованието, комуникацията, повишаване на квалификацията, творческия ентусиазъм, писателството. Благоприятна е за място на бюро, легло, входна врата. Ако нищо от това във вашия дом не попада в Западния сектор, може да я използвате като сложите там кресло или стол, на които да пишете или комуникирате. Целта е да пребиваваме по-дълго време в тази енергия, ако ни трябна нейната подкрепа за нашите начинания. Това съм го изпробвала, работи.

Летяща звезда 6 – през 2019 г. се намира на Изток. Благоприятна. Дава сила на волята, способност да довършваме нещата. Това е звезда на по-твърдите правила, на военните, на полицаите, на дисциплината.

Звезда 8 – през 2019 г. се намира в центъра на всяко пространство. Много благоприятна за изобилие, финансов ръст, здраве, добри взаимоотношения. Не можем да я използваме, защото е в центъра.

Звезда 9 – през 2019 г. се намира на Северозапад. Много благоприятна. Дава вдъхновение, подем на доходите, радост и удоволствие от живота, добри взаимоотношения. Може да я използваме като прекарваме по-долго време в северозападната стая или в северозападния сектор на която и да е стая.

Летяща звезда 2 – през 2019 г. се намира на Североизток. Много неблагоприятна. Звезда на болестите през 8 период, в който се намираме сега. Свързва се с хронични заболявания, с разрастване на тъкан, влошаване на съществуващи заболявания, забавяне на различни процеси в бизнеса. Силно препоръчително леглото да не е в този сектор според наталния хороскоп на дома, както и в годишната двойка. Ако това не може да стане, в съвременния Фън Шуй използваме оргонити и някои символи. В древния Фън Шуй лечения не предлагат.

Летяща звезда 5 – през 2019 г. се намира на Югозапад. Много неблагоприятна. Може да причини бързо развиващи се болести, травми, неприятности, всевъзможни проблеми. Затова по принцип всячески я избягваме. Особено внимаваме да не се повтарят фактори като легло в 5, печка в 5, врата в 5 според наталния хороскоп, както и съчетания с годишната 5.

Летяща звезда 3 – през 2019 г. се намира Юг. Неблагоприятна, която става още по-неблагоприятна при съчетаването си със звездите 5, 2, 7. Свързва се с караници, кражби, загуби. Ако в живота ви има повтарящи се такива неща, мъдро е да се провери дали леглото, печката, входната врата не се намират в сектор със звезда 3 според наталния хороскоп и особено дали това не се повтаря. Мерките за оправянето са спрямо пространството и хората.

Летяща звезда 4 – през 2019 г. се намира на Север. Неблагоприятна. Може да провоцира краткотрайни любовни увлечения, прекомерно ненужно харчене за удоволствия, но и може да стимулира творчеството, да способства откриването на нови хоби. Имайте предвид това и бъдете осъзнати.

Летяща звезда 7 – през 2019 г. се намира на Югоизток. Неблагоприятна. Дава излишно и много говорене, неправилно предаване на информация, сплетни. За отслабването и предлагат използване на ваза с вода и много сол в нея, които се сменят често. Обяснението – летяща звезда 7 е елемент Метал. Водата и солта са елемент Вода, а Водата отслабва Метала по цикъла на 5-те елемента. Може да се използват и други методи за отслабвяне на звезда 7.

Добре е да сме направили нашия дом или офис с добър Фън Шуй според наталния хороскоп на дома. Тогава годишните влияния ни се отразяват много по-слабо.
И разбира се, състоянието на осъзнатост, любов към себе си и другите, благодарност и истина винаги помагат.
Пожелавам ви прекрасен Фън Шуй!

 

инж. Елза Панайотова
Фън Шуй консултант
https://www.fengshuibg.com/

Авторските права върху публикациите принадлежат на сайта. Материали или части от тях могат да се ползват при условие че е цитиран автора, има линк към източника и имате разрешение от нас за това. Благодарим предварително!