• Teaser

Инструкции как да изберем благоприятно по Фън Шуй жилище

(37 гласа, рейтинг 4.95 от 5)

sgradiили как да използваме Фън Шуй самостоятелно

Случва ми се да ми задават въпрос – какво да гледаме когато ходим на огледи, ако не може да водим винаги Фън Шуй консултант. Поседях, помислих по въпроса и ето някои основни моменти, които можете да видите и съобразите сами.


Санитарен възел в центъра на дома.
Центърът на дома е сърцето на дома. От тук трябва да се разпространява благоприятна енергия. В идеалния случай тук трябва да е разположена дневната. При това се има предвид не съвсем точно изчислен геометричен център, а централната зона. Ако около дадено пространство има други помещения, които го заобикалят, това е централното помещение.

 
shema fengshuiСанитарен възел в северозападния сектор.
Северозападният сектор е свързан с най-възрастния мъж в семейството, с главата на семейството. Това е най ян-ския сектор и не е желателно, както да липсва, така и в него да има разположена баня, защото това би отслабило енергия, която поддържа мъжа. Повече тук:

https://www.fengshuibg.com/proposals/wc.html

Твърде начупена форма и липсващи сектори.
Идеалната форма на дома е правоъгълник до съотношение 1 към 1,6 на външните стени. Това са пропорциите на златното сечение. Когато формата е Г-образна, П- образна, Т-образна и т.н., някои сектори ще липсват. За липсващ сектор се смята ако 2/3 от него липсват. В този случай страдат сферите от живота и хората, които са свързани с този сектор. За това има отделна статия.

Много ниски и/или силно наклонени тавани. Видими колони, греди, ръбове. Друг вид вътрешно ша.
https://www.fengshuibg.com/proposals/arrow.html

Външно ша. Неприятна гледка, миризма, шум от прозорците.
Това са неща, които трудно ще се променят. Примерно, ако до блока има ремонтна работилница, от която мирише и се вдига шум, това ще е по цял ден.
Добре е да изключите жилища до гробища, железопътни релси, застояла вода, линии с високо напрежение, скоростни пътища, естакади.
Повече информация:
https://www.fengshuibg.com/articles/articles/70-i.html
https://www.fengshuibg.com/articles/articles/71-sourses-2.html

Празни и мъртви линии
За да ги определите ще ви трябва компас. Обикновен туристически компас ще свърши работа. Цялата информация е в тази статия:
https://www.fengshuibg.com/articles/articles/58-2010-06-15-17-30-57.html

Време на строеж
По-добре е да се купуват жилища, които са завършени след февруари 1984 г. Тогава започва 7 период според Школата на Летящите звезди /от 1984 до 2004 г./. Хороскопите по тази школа преди това /преди 1984 г./ имат много малко благоприятни фактори в сегашния 8 период /от 2004 до 2024 г./ Затова като цяло е по-добре да купуваме жилища, завършени след февруари 1984 г. Това се отнася за апартаменти в блок, за къщите нещата стоят по друг начин.
https://www.fengshuibg.com/articles/articles/306-flying_stars.html

Разпитайте съседите
Поинтересувайте се кой е живял в това жилище, как му е вървял живота, има ли много боледуващи хора във входа и от какво ако има, има ли нещо странно, защо продава жилището.
При новото строителство такава история няма. Но при старото тези неща могат да говорят за наличие на силна геопатология, за неблагоприятен фън шуй хороскоп, за енергийно замърсено пространство /това се чисти лесно/, за определени енергийни връзвания и източване на енергия от пространството и за какво ли още не.
Някои от тези фактори се лекуват лесно, някои нямат 100% ефективно лечение, т.е. хармонизирането е частично.
Вашият брокер не е длъжен да знае тези неща, но съседите може да помогнат много. Поговорете с тях, това винаги е полезно.

Идеално жилище по Фън Шуй вероятно не съществува. Винаги има нещо неблагоприятно, поне това виждам аз. Въпросът е кое може да допуснем, кое не можем и кое можем да балансираме.

Има още неща за гледане при избора на жилище, но те вече изискват по-дълбоки знания по Фън Шуй. Ето някои от тях:
- възможност за благоприятно място и посока на леглата
- възможност за благоприятно място и посока на печка
- каква е хармонията на даденото жилище с всеки от обитателите на база рождени дати
- цялостния поток на жизнената енергия и нейното качество
- и други
За целта се прави хороскоп на дома и се разглеждат къде какви енергии има, как да използваме благоприятните енергии, как да отслабим неблагоприятните.

Късмет и успех при избора на хармоничен дом!
С удоволствие ще помогна с каквото мога.

инж. Елза Панайотова
Фън Шуй консултант
https://www.fengshuibg.com/

Авторските права върху публикациите принадлежат на сайта. Материали или части от тях могат да се ползват при условие че е цитиран автора, има линк към източника и имате разрешение от нас за това. Благодарим предварително!