• Teaser

Фън Шуй прогноза по сектори за 2020 – година на Металния Плъх

(20 гласа, рейтинг 4.70 от 5)

Енергиите през 2020 според Школа на Летящите звезди във Фън Шуй

LZ 20202020 година започва на 4 февруари 2020 г. според китайския слънчев календар. Китайският календар е цикличен, петте елемента се сменят. 2020 г .е представена от два елемента: Метал Ян /небесен ствол/ върху Вода Ян /земна клонка/, т.е. „Метал от небето върху Вода от земята”. Земната клонка Вода ин всъщност е животното Плъх. Елементите Метал и Вода  взаимодействат помежду си по цикъла на подхранване, т.е. те се подкрепят.

Как се променят енергиите в дома ни и какво можем да направим?!
Добре е да разгледаме „важните места” в дома ни: място на спалня, място и посока на легло,  детски стаи, място и посока на легло и бюро в тях, аналогично кабинет, бюро в него, място на всички врати в дома. В древния Фън Шуй се обръща особено внимание на наталния хороскоп на пространството и разположенията спрямо него. Вторият фактор, който може да учитаме е влияние на годишните и месечни звезди по сектори. В тази статия ще говорим за годишните влияния.
Дори и да нямате Фън Шуй анализ по наталния хороскоп, може да използвате благоприятните годишни енергии - това поне е лесно. Идеята е да преместим важните неща като легло, бюро, диван, кресло в тях. Понякога е достатъчно да ги придвижим малко, понякога е по-сложно.
А съвременният Фън Шуй ни дава идеи как да омекотим неблагоприятните въздействия в случай че не можем да местим чрез хармонизатори.

Звезда 1 през 2020 г. се намира на Северозапад. Много благоприятна.
Отговаря за комуникацията, мъдростта, тя помага да мислим и разбираме по-ясно. Под нейно влияние се усилва любознателността и творческия ентусиазъм. Особено е полезна за хора, които се занимават с образование, научна дейност, умствен труд.

Звезда 2 през 2020 г. се намира на Юг. Несвоевременна и особено неблагоприятна.
В сегашният период се смята за вредоносна, носи нездравословно трупане и се асоциира с болестите, често я наричат „звезда на болестите”.
Ако леглото ви попадата в тази стая в този сектор, може да се наложи да  спите на друго легло или да преместите това. Начини за справяне освен местене: вземаме профилактични мерки, храним се здравословно, почиваме достатъчно /но не на легло в звезда 2/, движим се достатъчно. Отслабваме елемента Земя на 2 чрез елемента Метал или чрез съвременни хармонизатори.

Звезда 3 – на Север. Неблагоприятна.
Характерът на тази звезда – бързи внезапни действия, голяма активност, бунтарски нрав. Ако вашата входна врата или легло са в този сектор, препоръчително е да сте бдителни, защото тази енергия е много мощна и хазартна. Тя може да презивика конфликти, караници, финансови загуби.
Може да отслабим елемента Дърво на звезда 3 чрез елемента Огън – свещи, ярко червени предмети, лампи – др.

Звезда 4 – в Югозападния сектор.
Единият от образите на Звезда 4 е Вятър. Затова тя е добра за придобиване и предаване на знания. Тя се свързва също и с личното обаяние.
Потенциалът на Звезда 4 може да се използа за запознанства, общуване, образование, изкуства като се занимаваме с тези неща в Югозападния сектор. Но природата на Вятъра е променлива, затова знанията и отношенията, които тази звезда привлича може да се окажат повърхностни и недълговечни. Освен това Звезда 4 много обича да получава разнообразни удоволствия, а на това винаги отиват доста средства.
Корекция – същото като при Звезда 3, тъй като и двете са към елемента Дърво.

Звезда 5 – в Източния сектор. Много неблагоприятна.
Звезда 5 жълта символизира пределна крайност, жестокост, категоричност. Това е звезда – император и тя има най-тежък характер от всичките девет звезди. Носи риска от различни проблеми, препятствия, беди, катастрофи. Но всичко не е толкова страшно, защото за да се случат сериозни неприятности обикновено трябва стечение на обстоятелства. Има се предвид базовия Фън Шуй на дома, освен годишните влияния.
При всички положения не е желателно да се тревожи звезда 5. През 2020 г. не е желателно да се прави ремонт, да се дупчат стени, да се чука, да се шуми много в източния сектор.  
Корекция - ако входната врата е в източния сектор, там може да се сложи метален чан с 6 кухи тръбички.
Ако в този сектор попада леглото или бюрото, добре е да се премести в друг сектор или поне да се отлеми от стената на известно разстояние.

Звезда 6 – през 2020 се намира на Югоизток. Благоприятна.
Символизира високи положение, власт, дисциплина. Дава такива качества като сила на волята, авторитет, стремеж да се следва целта. Енергията на тази звезда може да помогне за повдигане на репутацията и за кариерен ръст.  През 2020 г. югоизточният сектор е полезен за тези, които търсят признание, разчитат на повишение, искат да повишат социалния си статус.

Звезда 7 – в центъра. Неблагоприятна.
Едно он имената на Звезда 7 червена е „Звезда на раняванията”. Затова хората, които попадат под нейното влияния могат да имат порязвания и травми. Звезда 7 също така отговаря за говора, който може да бъде и неприятен и язвителен в зависимост от нивото на осъзнавания на човека.
Корекция не е нужна защото тази звезда попада в центъра на пространствата.
Тай като звезда 7 е „управляваща звезда на годината”, то през 2020 година ще дава енергия за говорене и ще помага на тези хора, които работят в такива жанрове като ораторство, представляния и др.

Звезда 8 – на Северозапад. Много благоприятна
Звезда 8 носи процъфтяване, ръст и развитие в настоящето време. Нейната енергия помага за стабилен планиран доход благодарение на труд и усилия. Особено благоприятно е когато тя прилита в сектора на входната врата.
Старайте се да прекарвате повече време в северозападния сектор за да се насладите на добър финансов късмет. Може да водите делови преговори тук, да обсъждате важни въпроси и т.н.

Звезда 9 – на Запад. Много благоприятна.
Това е звездата на бъдещо процъфтяване, но още сега носи добри перспективи и щастливи събития. Тя може да осигури ярки резултати във финасовата сфера и в отношенията, добавяйки в тях радост и щастие. Добра е за романтика, сключване на брак, раждане на деца. Помага да издигнем отношенията на качествено ново ниво.

По принцип най-добре е да сме съобразили разпределенията в дома или офиса ни с това, което е благоприятно според наталния Фън Шуй хороскоп. Тогава влиянието на годишните летящи звезди е доста по-слабо.
И разбира се, състоянието на осъзнатост, любов към себе си и другите, благодарност и истина винаги помагат.
Пожелавам ви прекрасен Фън Шуй през 2020 година!  

Използвани са материали на Денис Макаров

https://art-fenshui.ru/novosti-i-interesnosti/542-letyashchie-zvezdy-2020-goda-fen-shuj-prognoz-po-sektoram.html

Превод и компилация: Елза Панайотова

 

Авторските права върху публикациите принадлежат на сайта. Материали или части от тях могат да се ползват при условие че е цитиран автора, има линк към източника и имате разрешение от нас за това. Благодарим предварително!