• Teaser

Фън Шуй прогноза по сектори за 2021 - година на Металния Бик

(84 гласа, рейтинг 4.57 от 5)

fengshui2021Годината на Металния Бик започва на 3 февруари 2021 г. според слънчевия китайски календар.

Годината е представена от два елемента - Метал ин като Небесен ствол върху Земя ин като Земна клонка. Земята поддържа Метала и затова очакваме сравнително по-хармонична година.
Според Школата на Летящите звезди във Фън Шуй всяка година енергиите в пространството се променят. Желателно е да използваме добрите звезди /има се предвид енергии/ и да избягваме неблагоприятните. Но къде са те?!
Да започнем с най-хубавите звезди: 8, 9, 1. Чудесно е ако попадат на входната врата или в спалнята.

Звезда 8. Най-благоприятната звезда за финансов просперитет, изобилие, здраве, взаимоотношения.
През 2021 г. е на Запад. Ако леглото или бюрото ви са разположени в Западния сектор, това е чудесно. Ако входната ви врата е в Западния сектор, това вероятно ще провокира появата на много работа и пари.
Разбира се, препоръките винаги трябва да се съгласуват и с наталния хороскоп на дома по Школата на летящите звезди.

Звезда 9. Прекрасна вдъхновяваща звезда, рязък подем на доходите, радост .
През 2021 г. ще е на Североизток. Това е звездата на бъдещо процъфтяване, но още сега носи добри перспективи и щастливи събития. Тя може да осигури ярки резултати във финнасовта сфера и в отношенията, добавяйки в тях радости щастие. Добра е за романтика, сключване на брак, раждане на деца. Помага да издигнем отношенията на качествено ново ниво.

Звезда 1. Звезда на развитието, обучението, творчеството.
През 2021 г. ще е на Юг. Ако входната ви врата е в този сектор, може да очаквате приток на идеи, мотивация за развитие на бизнес, творчески ентусиазъм, придобиване на нови знания и лични отношения. Много благоприятна е за място на легло и бюро.

Звезда 6. Сила на волята, дисциплина, но и прекалено твърди правила.
През 2021 г. е в центъра. Задава общия характер на годината, не може да се използва по друг начин.

Най-лошите звезди: 5 и 2.

Звезда 5. Неприятностите и проблемите. Катализатор на болести и травми.
През 2021 г. е на Югоизток. Летяща звезда 5 е като спящ лъв – докато не я безпокоим, тя особено не ни влияе. Ако се активира, може да доведе до аварии, парични загуби. Ако входната врата попада в този сектор:
- не я затръшквайте, не шумете много около нея
- не давайте и не вземайте заеми, трудно ще се върнат
Лечение:
- метално звънче на дръжката на вратата, най-добре от външната страна
- оргонит близо до нея
- Цветето на живота или Мантра- мандала на ниво на очите, от вътрешната страна.
Последните две нямат нищо общо с класическия Фън Шуй, това е съвременен подход чрез използване на Биоенергийни хармонизатори. Няколкогодишният ни опит доказа, че работи.
Още препоръки:
Не се преместваме в дом, на чиято входна врата има годишна 5.
Не избираме нов магазин или офис, чията входна врата е в годишна 5.
Не започваме ремонт от сектора с годишна 5, почваме го от друго място.
Ако в годишна 5 попада спалнята. В този случай някои майстори препоръчват преместване в друга стая. Ами ако няма друга стая?! Пък и един път на 9 години да го правим ... защото 1 път на 9 години, годишната 5 ще прилети в тази стая. Има много други фактори, които трябва да се учетат, може и да не е толкова страшно положението. За всеки случай, ако не сте задълбали във Фън Шуй и не знаете другите фактори, не включвайте силно телевизор и музика, не шумете силно в сектора с годишна 5, не слагайте фонтан там.

Звезда 2. Звезда на болестите.
През 2021 г. е на Север.
Важат същите лечения като за звезда 5, тъй като и двете са към елемента Земя.

Звезда 3. Караници, кражби, загуби.
През 2021 г. е на Югозапад. Може да отслабим елемента Дърво на звезда 3 чрез елемента Огън – свещи, ярко червени предмети, лампи – др.


Звезда 4. Краткотрайни любовни увлечения, творчество, но и прекомерност в тях
Разполага се на Изток. Лечението е същото като за звезда 3.

Звезда 7. Общуване, но и излишно говорене.
Разполага се на Северозапад. Отслабва се чрез елемента Вода. Различните специалисти препоръчват разни средства като ваза с вода и 3 бамбука в нея или ваза с вода и наполовина сол в нея. Честно казано, нищо такова не правя, просто внимавам с излишното говорене – мое и чуждо и го спирам навреме.


Годишни афликции - това са сектори, които е добре да не безпокоим /чрез шумен ремонт, пробиване на стени, копаене на земя, дълго работещи активатори и т.н./ . Местата им се сменят всяка година.
Великият Княз или Тай Суй съответства на животното на годината. През 2021 г. това е сектор Североизток 1.
Разрушителя на годината Суй По, това е сектора, който е противоположен на Великия Княз и е на Югозапад 1 през 2021 г.
Три Ша е голям сектор от 90 градуса. През 2021 г. това са градусите от 45 до 135 градуса.

Как може това да се проявят тези обезпокоени енергии?! ... ами най-различно: провал на сделки, уволнение, парични загуби, внезапни болести ... общо взето - там, където сме най-уязвими.
Хубавото е, че има начин да се помирим с „разбутаните” енергии. Доста дълга тема, само да знаете, че винаги има оправия.

Ако вашия дом или офис са с добър фън шуй според наталния хороскоп и сте насочили вниманието си да хармонизирате пространството, може да не се безпокоите за годишните влияния, те вероятно ще влияят много слабо или никак.
Пожелавам ви прекрасен и ефикасен Фън Шуй през 2021 г.!

инж. Елза Панайотова GSM 0887650176, Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Авторските права върху публикациите принадлежат на сайта. Материали или части от тях могат да се ползват при условие че е цитиран автора, има линк към източника и имате разрешение от нас за това. Благодарим предварително!