• Teaser

Фън Шуй – с какво да почна?

(8 гласа, рейтинг 5.00 от 5)

Искам да променя нещо в дома си и в живота си, с какво да започна?

disarrayНай-лесното и разбираемо е да се започне с разчистване. Стая по стая, шкаф по шкаф. Разчистването разбутва растоялите енергии, освобождава пространства, т.е. подобрява потока на енергията и в крайна сметка позволява в живота ни да дойдат нови неща, нови идеи, възможности и дори нов ентусиазъм за живот.

Прегледайте дрехите, списанията, книгите, уредите, посудата ... това, което не ползвате от години, вероятно не ви трябва вече.

Погледнете за стари замъглени или олющени огледала, пукнати стъкла и огледала, изсъхнали букети – това отива на боклука. Вижте също дали не сте претрупали дома със сувенири, вази, статуетки. Един вариант за тях е: прибираме ги в кашон в гаража или килера и вадим само това, което ни харесва, като го сменяме от време на време за разнообразие. Това, което не ни харесва ... какъв е шансът да ни хареса някога?! И къде му е мястото? ... познахте. Знам някои притеснения: как да изхвърля това, то ми е подарък от еди кой си; какво да правя с многото икони – подаръци, които няма къде да сложа, не мога да ги изхвърля; ... Изхвърлянето може да се прави с благодарност и радост, това ще ви замести всички съмнения. Иконите може да се оставят в някой храм, на някой може да му послужат. Важно е да си расширим гледната точка, ако имаме дискомфорт и да „осветлим” процеса с разбиране.
След физическото изчистване може да продължите с енергийно пречистване, както знаете и можете. Ако не знаете и се чудите как, може да използвате тамян, звънчета и свещи.

Сега вашият дом и вашата интуиция ще се чуват по-добре.
Замислете се какво не ви харесва у дома, какво ви дразни, къде не обичате да седите, коя гледка от прозореца избягвате ... После може да потърсите обяснение на вашите интуитивни усещания. Защото освен интуитивно, мъдро е човек да може да си обясни дадено явление – енергийно, психологически, третоизмерно. Отговорите може да дойдат чрез статии, книги, разговори. А може би дори ще се замислите за Фън Шуй консултация.

След прочистването, това на което задължително трябва да се обърне внимание е:

- място и посока на леглата
- входната врата и пространството около нея
- място и посока на бюро
- място и посока на печка
- баланс на петте елемента, баланс на ин и ян
- вредни въздействия вътре в дома и отвън и тяхното неутрализиране.
И така нататък ...

И сега един пример от практиката: жизнената енергия в дадено пространство обикновено е между 70 и 80% за апартаментите в град София. Това са резултати от радиестезично мерене на място. Преди време, при посещение на къща в кв. Симеоново на София замерих 40% жизнена енергия. Къщата беше хубаво, дворът прекрасен, хората позитивни, хороскопите на дома добри, не беше претрупано с мебели, общо взето почти нищо излишно, чист, спокоен и приятен дом ... Въпросът беше – откъде е толкова ниско нивото на жизнената енергия Ци. Може и да не повярвате, но това идваше от изсъхнали цветя. Имаше около 20 завехнали букета от наскоро миналия абитуриентски бал, които чакаха във вази да бъдат изхвърлени всеки момент. И сяках нарочно попаднах в този момент там за да се убедя, че и тези наглед малки неща влияят на енергията в пространството.

Желая ви 100% енергиен и хармоничен Фън Шуй!

 

Авторските права върху публикациите принадлежат на сайта. Материали или части от тях могат да се ползват при условие че е цитиран автора, има линк към източника и имате разрешение от нас за това. Благодарим предварително!

 инж. Елза Панайотова
Фън шуй консултант
https://www.fengshuibg.com/