• Teaser

Източници на благотворна енергия според Фън Шуй

(7 гласа, рейтинг 5.00 от 5)

Кое и как създава благоприятна енергия според теорията и практиката на Фън Шуй

Във Фън Шуй благоприятната енергия се нарича Шън Ци, което в превод означава „дъхът на доволния дракон”.

За Шън Ци трябва:
Rila- Чист и свеж въздух. Застоялият, твърде влажен или твърде сух въздух са далече от тази енергията.
- Живи растения. Изкуствените и изсушените растения не генерират Щън Ци.
- Чиста вода, още по-добре в движение. Много Шън Ци има около водопадите, затова там се чувстваме добре и се зареждаме енергийно.
- Естествена светлина. От изкуственото осветление най-благоприятно е това със спектър на светлината близък до дневната светлина.
- Чистота. Когато мястото се замърсява, замърсява се и Ци.
- Движение. Шън Ци обича открити свободни пространства и не обича претъпканите, защото обича да се движи леко, плавно да заобикаля препятствията и нищо да не пречи на нейния поток. Когато застоява, нейните качества се влошават.


На снимката - Йончево езеро, Рила, едно от любимите ни енергийни места.


Там, където се чувстваме добре има достатъчно Ци. Всичко, което ни харесва и привлича вниманието ни, привлича и Шън Ци.


Целта на Фън Шуй е да открива места с изобилие на Шън Ци и да ги използва. На ниво пространство, целта на Фън ШУй е да привлича, създава и натрупва Шън Ци във всяко пространство, което обитаваме. Тази благоприятна енергия зарежда хората, носи късмет, жизнерадост, помага да се справим със стреса, да съхраняваме душевното и психично здраве. Достатъчно количество жизнена енергия дава възможност по-бързо и без големи загуби за себе си да се адаптираме в променени условия.  

Привличайте и задържайте Ци в своето пространство. За целта е необходимо да се съблюдават правилата на Фън Шуй по планиране и устройство на дома, офиса, магазина.  Освен правилната планировка, могат да помогнат и съвременни Фън Шуй лечения. Тяхната цел е да трансформират нехармоничните енергии в хармонични и за заредят пространстово с повече благотворна жизнена енергия.

Нехармоничните енергии може са:
- вредни вълни от геопатогенни излъчвания;
- остронасочена Ша енергия от колони, греди, ръбове;
- Ша от околната среда: пътища, сгради, съоръжения
- силни електро-магнитни полета

За тяхното въздействие и как може да го обърнем в неутрално или безвредно ще разкажем в следващи статии. Не е добре да го отразяваме (защото може да навредим на други хора), мъдро е да го неутрализираме. Още по-мъдро е не само да го неутрализираме, а го трансформираме в благотворно.

 

Желая ви изобилие от жизнена енергия около и във вас!

Авторските права върху публикациите принадлежат на сайта. Материали или части от тях могат да се ползват при условие че е цитиран автора, има линк към източника и имате разрешение от нас за това. Благодарим предварително!

 инж. Елза Панайотова
Фън шуй консултант

https://www.fengshuibg.com/