• Teaser

Детска стая по ФЕН ШУЙ

(6 гласа, рейтинг 5.00 от 5)

Трудности в организацията на детската стая според изискванията на Фен Шуй обикновено има, когато тя се обитава от две деца, често разнополови. Ако към това се прибави и малка площ, проблемът се задълбочава. Тук показваме сполучливо решение за площ едва 16 кв. м за момче на 13 и момиче на 8 години.

Вариантът две легла едно над друго не се препоръчва от Фен Шуй, защото горното легло пресира аурата на детето, което спи отдолу. Детето на горното легло пък започва да командва. Възможностите на стаята предлагат едно-единствено правилно разположение на леглата – на ъгъл, до стените. Това е най-закътаното място с най-спокойна енергия. Под леглата няма чекмеджета, а празно пространство, което осигурява свободна циркулация на енергията. За да не са главите на спящите една до друга, в ъгъла между леглата има ракла.

детска стая по фън шуй

Бюро със заоблени ъгли и две работни места, съобразени с благоприятните посоки на децата

схема разположение на мебели

Между вратата на стаята и на терасата могат да се сложат единствено гардеробчета и библиотека, тъй като мястото е “на течение” в буквален и в преносен смисъл. Гардеробите не са направени до тавана нарочно, защото всичко тежко, тъмно и огромно угнетява децата и потиска енергията им.

Бюрото е двойно поради липса на място за две бюра. Разположено е перпендикулярно на прозореца така, че всяко от децата “контролира вратата”, т.е. с минимално завъртане на главата вижда кой влиза. Подсъзнателно най-уязвим за човека е гърбът му, затова защитата откъм него дава спокойствие. В древното учение се обръща особено внимание на благоприятната за всеки посока за спане и учене. Тя се определя от годината на раждане по таблици, които бяха публикувани в брой 2/2002 на списанието. Тъй като тук посоката за учене не е благоприятна за момчето, наложила се е корекция чрез специално подбрани символи. Бюрото е заоблено, което позволява плавен поток на енергията. Ъглите излъчват остро насочена енергия и не се препоръчват по принцип.

Цветовете в стаята също са подбрани според индивидуалните характеристики на двете деца и зоните на дома, в които попада тази стая. Жълтото подпомага мисловния процес, а тъй като и на двамата предстои още много учене, това е преобладаващия цвят. Според китайската астрология на това момче е нужно подсилване на елемента Дърво, което е постигнато чрез зеления цвят на две от стените. Освен това зеленото е средата на видимия спектър на светлината и внася баланс и хармония. На момичето е необходимо подсилване на елемента Метал, затова са избрани никилирани крака и дръжки на мебелите.

На прозореца има традиционните за България цветя – здравец, мушкато, индрише, босилек. Те пречистват въздуха чрез фитонцидите, които излъчват, но и служат като енергийна преграда спрямо улицата и хорските погледи.

Компютърът и телевизорът никак не са полезни за енергетиката на пространството. Работещата дълго електронна апаратура увеличава концентрацията на положителните йони във въздуха, което предизвиква умора и затруднено мислене. Това може да се промени чрез йонизатор. Не е желателно да се прекарват часове пред екраните и поради психотронното въздействие. Върху монитора има пирамида за неутрализиране на вредни излъчвания, а кактусите до него допълнително ги абсорбират. Като правило бодливите растения не се препоръчват от ФЕН ШУЙ, защото острите им връхчета раздират аурата ни, когато преминаваме край тях. Но няма проблем да ги отглеждаме на места, далеч от нас.

Две икони са окачени на източната стена над раклата, а не над леглата, защото рафтовете за книги и тежки картини над тях създават потенциална заплаха над спящите и не се препоръчват.

списание “Идеален дом”, март 2005, брой 106

 

Бъдете благословени със здраве, любов и осъзнатост!

Авторските права върху публикациите принадлежат на сайта. Материали или части от тях могат да се ползват при условие че е цитиран автора, има линк към източника и имате разрешение от нас за това. Благодарим предварително!

 инж. Елза Панайотова
Фън шуй консултант

https://www.fengshuibg.com/


 

Видео за Фън Шуй в Детската стая - 2016 г.: https://www.fengshuibg.com/articles/tv/299-kids-room.html