• Teaser

Огледалото през погледа на Фън Шуй

(13 гласа, рейтинг 4.69 от 5)

През погледа на Фън Шуй огледалото е особен предмет в интериора. То може да пренасочи и хармонизира потоците на енергия Ци.

Огледалото е тънкоматериална врата към други измерения. Затова когато човек прави прехода от този свят, огледалата в дома се покриват. Огледалата биха могли да внесат повече светлина в определени места и да бъдат прекрасен акцент в интериора. Но все пак с тях е мъдро да се внимава и да не се прекалява. Да разгледаме как Фън Шуй може да ни помогне по темата.

ogledaloКъде може да се сложи огледало
Огледалото е добре дошло в коридора. Голямо огледало, в което всички членове на семейството могат да се огледат в цял ръст.
Огледало може да има на вътрешната страна на врата на гардероб.
Разбира се, огледала трябва да има в банята.
Цели красиви огледала, не съставени от парчета.

Къде не може да се сложи огледало
- Едно от най-нежелателните разположения е огледало точно срещу вратата на дома, магазина или офиса. От една страна е некомфортно човек влизайки в пространството веднага да вижда себе си в отражението на огледалото. А от енергийна гледна точка се счита, че огледалото „връща” жизнената енергия Ци от входната врата обратно през нея. Това важи особено силно, ако разстоянието между входната врата и огледалото е малко. При това положение пространството се лишава от част от енергията и може да остане по-слабо заредено.
- Огледало в спалнята, в което се отразява леглото. Лежейки в леглото, човек не бива да вижда себе си или част от себе си, отразени в огледалото. Това води до неспокоен сън, кошмари, влошено самочувствие.

Решенията на тези случаи биха могли да бъдат:
- махане на огледалото – най-кардиналното и вярно решение, но често е трудно за изпълнение
- облепяне на огледалото с фолио – лесно, бързо и евтино решение
- да направим от огледалото арт произведение – чрез рисунка върху стъкло, декупаж, облепване с плат и каквото още ни хрумне.

Има ли лечения за неправилно разположение на огледало
В класическия Фън Шуй такива лечения няма. Единствените огледала, които се използват от старите майстори са Ба Гуа огледалата. Това са осмоъгълни предмети с кръгло огледало в средата. Цветовете и разположението на триграмите около огледалото са точно определени. Те се използват с цел отблъскване на неблагоприятни енерии.
В съвременния Фън Шуй имаме нови съвременни разработки. Не използваме Ба Гуа огледала. А за неправилно разположение на огледала (за които нищо не може да се направи) изобретихме съвременно лечение. Представлява комбинация от символи.

Енергийно почистване на огледалата
Освен физическото чистене, мъдро е огледалата да се чистят и енергийно от време на време. Това може да става със светена вода и намерение. Например „Изчиствам това огледало от всички стари и от всички чужди мисли, емоции и намерения. Сила, Здраве, Живот!” Може да си наричате както ви идва отвътре, това беше само пример, който ми хрумна в момента.

Огледалата като инструмент в някои Фън Шуй школи
Различните майстори по фън шуй използват огледалата по най-разнообразни начини. Едни ги използват за да привличат липсващи сектори, други за да засилят благоприятните сектори. Например в Школата на летящите звезди, едни майстори смятат, че огледалата отразяват енергията на звездите, а други са сигурни, че огледалата привличат енергията на звездите. Това е трудно за обеснение в една статия. Но при всички положения, човек може да слуша интуицията си и да прецени къде му харесва да сложи огледалото, избягвайки гореописаните места.

 

Бъдете благословени със здраве, любов и осъзнатост!

Авторските права върху публикациите принадлежат на сайта. Материали или части от тях могат да се ползват при условие че е цитиран автора, има линк към източника и имате разрешение от нас за това. Благодарим предварително!

 инж. Елза Панайотова
Фън шуй консултант

https://www.fengshuibg.com/