• Teaser

Фън Шуй за амулети, талисмани, статуетки и сувенири

(6 гласа, рейтинг 5.00 от 5)

Случва ми се хората да ме питат „какво, къде, как да сложа според Фън Шуй за да ми тръгне най-сетне”.

Това е основна грешка в разбирането на Фън Шуй. Целта на Фън Шуй не е разположение на талисмани, статуетки, цветя, изображения и други подобни в определени сектори по определени Фън Шуй школи. Целта му е да изберем най-благоприятното място за живот и работа, да се осигурим плавен поток на Ци в дома и във всяко друго пространство, да имаме качествена жизнена енергия вътре в пространството. Възможностите на фън шуй позволяват да определим къде са благоприятните сектори и да ги използваме повече време и къде са неблагоприятните сектори.

cupПреди време прочетох един много показателен пример, обесняващ всичко това в интервю с Джой Яп – водещ всемирнопризнат Фън Шуй майстор. Ето примера.

„В древни времена, произведенията на изкуството, например определена ваза, са предизвиквали и привличали вниманието и възхищението на гостите и живеещите в дома. Фън Шуй консултантът е съветвал такъв обект да се разположи в определена стая за да влизат повече хора именно в нея. По този начин са спомагали за повече движение на енергията в стаята. Целта на консултанта е била да накара живеещите в дома и гостите да използват именно тази стая. За това е давал указания да се постави красивата ваза тук. Ако беше казал на хазяите „изполвайте повече тази стая”, вероятно в отговор щеше да получи неразбиращ поглед. За голямо съжаление, много читатали на книги правят следния извод: щом е така, значи красивата ваза се явява източник на позитивна енергия и променя Ци на помещението.

В наши дни, за честото използването на дадено помещение помага разположението в него на телевизор. Консултантът също би препоръчал тук да се разположи хола или стая за игра на децата.

Идеята на практиката на класическия Фън Шуй е да използва благоприятните зони и да ослаби негативното влияние на определени сектори като се убеди, че Ци е позитивна и се разпространява свободно.

Квинтесенцията на практиката на Фън Шуй в 21 век е разбиране на съвременния живот и обединение с Фън Шуй.”

Дотук разбрахме, че във Фън Шуй няма вълшебни пръчици, талисмани, амулети, сувенири и други предмети, които трябва да се поставят на определни места. Но има съвременни Фън Шуй лечения и биоенергийни хармонизатори, които вършат добра енергийна работа като трансформират нехармоничните енергии или ги пренасочват. Те нямат нищо общо с талисмани, статуетки и сувенири от китайските магазини. За тези биоенергияно хармонизатори разказваме в други статии. Тези хармонизатори също няма „да ни оправят живота”, те ще канализират благотворна енергия за да се справим сами. Ще ни съдействат и подкрепят, зареждайки пространството с повече жизнена енергия Ци. Няма на света такова нещо, което би ни отнело уроците, които сме си написали да учим. А нали точно това би станало ако имахме вълшебна пръчица ...

 

Бъдете благословени със здраве, любов и осъзнатост!

Авторските права върху публикациите принадлежат на сайта. Материали или части от тях могат да се ползват при условие че е цитиран автора, има линк към източника и имате разрешение от нас за това. Благодарим предварително!

 инж. Елза Панайотова
Фън шуй консултант

https://www.fengshuibg.com/