• Teaser

Фън Шуй не е това ...

(7 гласа, рейтинг 4.86 от 5)

Какво не е Фън Шуй и защо словосъчетаниято „Фън Шуй” продава добре, но често се използва неправилно

strohen feng shuiФън Шуй – съчетание от две думи – „Вятър и Вода”. Това са две от петте стихии: Огън, Земя, Метал, Вода, Дърво. Вятърът е друго име на елемента Дърво. Етерът е друго име на елемента Метал. Става въпрос за други практики и методи като Васту Шастра (индийският аналог на Фън Шуй) и западна астрология. Тези пет елемента са база на Фън Шуй – наука и изкуство за избор на жизнено пространство за работа и живот, заредено с много и качествена енергия Ци. Тази енергия Ци дарява здраве, живот, късмет, желание за творчество, добри взаимоотношения, ентусиазъм да изпълняваме божествената си мисия, енергийна чистота, любов, добри взаимоотношения, светлина, божествена истина и всякакви други благини.

Фън шуй звучи мистично – духовно - езотерично. И често се използва за различни продукти и идеи. Но Фън Шуй е система за подобряване на енергиите в ПРОСТРАНСТВОТО  и не се отнася за нищо, извън концепцията как да изберем място за живеене и работа, което е заредено с жизнена енергия Ци. Или как да подобрим енергията в пространството, което вече обитаваме за да ни зарежда с повече и по-хармонична жизнена енергия Ци. Винаги когато говорим за Фън Шуй, имаме предвид конкретно пространство, оградено от стени или граници: дом, офис, стая, магазин, склад, сграда, двор, градина, град, дори държава ... И средата, която е коло него – разположение и вид на планини, реки, полета. Фън Шуй се занимава именно с това – средата около нас. И как да я подобрим, ако нямаме вариант да я изберем друга. За целта се използват Фън Шуй лечения, разместване на мебели, биоенергийни хармонизатори всякакви други неща, които може и да не идват от древния класически Фън Шуй, а са базирани на съвременни достижения, открития, изследвания.


Затова следните съчетания може и да продават добре, но са безпочвени и безсмислени: Фън Шуй масаж, Фън Шуй бижу, Фън Шуй мартеница, Фън Шуй талисман, Фън Шуй статуетка, Фън Шуй декоративна фигурка, Фън Шуй дърво на желанията, Фън Шуй статуетка ... на каквото и да било, което не касае пространството, Фън шуй диета, Фън Шуй храни, Фън Шуй дифузер (обикновено рекламата е за дифузер за синтетични масла), Фън Шуй торта, Фън Шуй топки на здравето, Фън Шуй мебели, Фън Шуй мода, Фан Шуй фейшън и т.н.

Методи като медитация, нумерология, ароматерапия, западна астрология, позитивно мислене (още по-добре съзидателно мислене), ребърдинт, регресия не са Фън Шуй но могат да бъдат много полезни като практики, съчетаващи се добре с него. В днешно време различните науки и практики се преплитат и допълват, помагат си взаимно за да ни съдействат да си припомним кои сме, отъкде идваме и как да живеем по-щастливо, леко и вълшебно.

За това какво е правилно да говорим и да го наричаме Фън Шуй може да прочетете тук:
https://www.fengshuibg.com/articles/articles/45-2013-11-10-10-13-04.html

 

Желая ви прекрасно изследване и използване на Фън Шуй!

 

Бъдете благословени със здраве, любов и осъзнатост!

Авторските права върху публикациите принадлежат на сайта. Материали или части от тях могат да се ползват при условие че е цитиран автора, има линк към източника и имате разрешение от нас за това. Благодарим предварително!

 инж. Елза Панайотова
Фън шуй консултант

https://www.fengshuibg.com/