• Teaser

24 посоки, в които не трябва да строим според Фън Шуй

(13 гласа, рейтинг 5.00 от 5)

Празни линии във Фън Шуй – кои са те и какво да правим

Във Фън Шуй има много правила и препоръка как да строим дом, какво място да изберем, каква е благоприятната геометрия и разпределие на пространството вътре в дома, коя стая за кой и т.н. Тези концепции в различните Фън Шуй школи може да са близки, а може и да са доста различни. Добрите консултанти обикновено се съобразявят с няколко школи и ги комбинират.
Но има няколко много основни правила, които може да се приложат и без задълбочени знания по Фън Шуй. Едно от тези правила е: да не се строи в така наречените „празни линии”. Това са 24 посоки, които сега ще разгледаме и ще разкажем защо не е желателно да ориентираме дома в тях, както и не е желателно да купуваме жилище, офис, магазин, които са ориентирани в тези посоки.

krug gradusiКои са тези посоки?

Тези посоки или така наречени „празни линии” са точно тези градуси, които се намират между посоките Север и Североизток, Североизток и Изток, Изток и Югоизток и т.н. Това са 22,5°, 67,5°, 112,5°, 157,5°, 202,5°, 247,5°, 292,5°, и 337,5°. Те са нарисувани с червено на схемата и са най-неблагоприятните.
Освен тях, съществуват и още 16 посоки, които се използват в школата на „Летящите звезди”. В тази школа всяка посока от 45 градуса е разделена на три по 15 градуса. Линиите между тях са нарисувани със синьо на схемата и също е добре да се избягват. Това са: 7,5°, 37,5°, 52,5°, 82,5°, 97,5°, 127,5, 142,5°, 172,5°, 187,5°, 217,5°, 232,5°, 262,5°, 277,5°, 307,5°, 322,5°, 352,5°.

Спокойно!

Достатъчно е да мръднем 1-2-3 градуса от тези линии и ще ги избегнем.

Защо не е желателно, кое е неблагоприятно?

Счита се и е докато на практика, че енергията, която влиза от такава посока е неопределена. Тя няма определени качества ... Когато правим геомантските хороскопи на дома на нас ни трябват точни замервания с компас. Ако градусите, които сме замерили са точно между две посоки, как да разберем кой е геомантския хороскоп – за едната посока би бил един, за другата друг. По подобен начин енергията от тези посоки е неопределена и неясна. Но става въпрос само за показаните горе градуси. 1 градус, за по-сигурно 2-3 градуса разлика вече са достатъчни за да излезем от „празните линии”.
Хората, които живеят в такива домове може да имат: влошено здраве без видими причини за това; лош късмет; безпаричие; усещане, че животът не върви както трябва; проблеми в отношенията; скандали ... Защо? Защото, в дома няма достатъчно ясно определена енергия, която да захранва хората и творението на хората.

Какво да правим, ако констатираме, че при нас тази ориентация вече е факт?

Основната препоръка на майсторите по Фън Шуй е да сменим дома. Счита се, че никакви промени вътре в дома няма да променят положението. Но това не винаги е просто и лесно.
Вторият вариант е да завъртим входната врата под малък ъгъл. Този вариант се препоръчва от майстор Леяу. И на практика се прилага от неговия представител Оксана Сахранова (Русия) с доста добри резултати.
Третият вариант е родно българско решение. Идеята е да определим енергията от коя посока е по-благоприятна и да я поканим чрез намерение и закотвяне в дома. Имаме точна технология по въпроса. Не я споделям в статия по 2 причини: човекът, който го прави трябва да има определено ниво на вибрации и чистота и защото ми омръзна да ми крадат идеите и да ги прилагат некадърно.

 

Освен празни линии, съществуват и "мъртви линии". Те не носят смърт, а може да донесат загуби и неприятности. Техните градуси са: 0°, 45°, 90°, 135°, 180°, 225°, 270°, 315°, т.е. това е точната среда на всяка от осемте посоки. Лицето на дома и входната врата не е желателно да се правят и в тези посоки. Аз имам собствено мнение по въпроса с тези линии. Във Фън Шуй концепции са описани общо 48 линии, в които не е желателно да се строи. Статията не случайно я нарекох „24 посоки, в които не трябва да се строи”, защото смятам именно тези 24 посоки за най-нежелателни.

 

Бъдете благословени със здраве, любов и осъзнатост!

Авторските права върху публикациите принадлежат на сайта. Материали или части от тях могат да се ползват при условие че е цитиран автора, има линк към източника и имате разрешение от нас за това. Благодарим предварително!

 инж. Елза Панайотова
Фън шуй консултант

https://www.fengshuibg.com/