• Teaser

Лице на дома според Фън Шуй

(9 гласа, рейтинг 5.00 от 5)

Какво е лице на дома, как се определя и защо трябва да знаем точните градуси?!

На практика с определянето на лицето на дома, лицето на офиса, лицето на кое да е друго пространство започва Фън Шуй анализа. Защото без географската посока на лицето няма как да направим хороскопите на пространството.

И така – как да определим лицето на дома?!
Понякога еднозначно правилно решение няма. Едни майстори по Фън Шуй определят лицето на дома по наличие на открито пространство: детска площадка, градинка, езеро, парк. Други казват, че лицето е там, където има река, оживена улица, път, тъй като пътищата са аналог на реките в природата, т.е. носят Ци.

Ако имате и двете от едната страна на дома (къща, апартамент) вероятно това е лицето на вашия дом. Ами ако от едната страна има градинка, а от друга улица?!

В моята практика има четири неща, които много ми помагат да определя лицето:
1. Кое е замислил/ проектирал архитектът като лице на дома.

2. Отговорът на въпроса „Откъде влиза най-много благоприятна енергия Ци?”

3. Питам хората, които живеят в дома „Ако вие сте дома, как бихте застанали”. Те застават с лице към това, което смятат за лице на дома.
И какво става ако отговорите са различни?! На помощ идва радиестезията.
4. Най-лесно (ако знаеш как) се определя лицето на дома с помощта на радиестезични багети, те директно посочват кое е лицето.

Възможно ли е, ако живеете в блок лицето на блока (главната фасада) да е от едната страна, а вашият апартамент да има лице от друга страна?
Напълно възможно. Има Фън Шуй майстори, които не признават този подход. За тях лицето на апартамента е лицето (главната фасада) на блока. Но има жилища, които изобщо нямат прозорци към фасада. Тогава как при тях влиза енергия от лицето?! Така, че подходът трябва да е личен и конкретен всеки път. И зависи основно от Фън Шуй школата, която ще използвате.

Имат ли значение прозорците и входната врата?
Да, имат. Те са местата, през които прониква Ци в дома. Повече стаи и съответно повече прозорци от дадена страна позволяват проникването на повече Ци в дома от тази посока. Съответно вероятно от тази страна е лицето.

Има ли идеален случай, при който лицето се определя категорично и ясно?
Има, ето го. Откъм гърба на дома има планина или по-висока къща или блок. Отпред (откъм лицето на дома) има път и/или открито пространство (градина, парк), което натрупва Ци. Повечето прозорци и дневната, както и най-красивата декорация на сградата са откъм лицето.

Добрият Фън Шуй започва от избора на благоприятно място и ориентацията на дома. Ако ви предстои строеж на дом, направете така, че той да има красиво ясно подчертано лице.

 

Бъдете благословени със здраве, любов и осъзнатост!

Авторските права върху публикациите принадлежат на сайта. Материали или части от тях могат да се ползват при условие че е цитиран автора, има линк към източника и имате разрешение от нас за това. Благодарим предварително!

 инж. Елза ПанайотоваФън шуй консултант
https://www.fengshuibg.com/