• Teaser

Етерични масла за енергийно изчистване и зареждане

(12 гласа, рейтинг 4.50 от 5)

Приложение на етеричните масла за енергийно изчистване и зареждане на офиса и дома с благотворна природна жизнена енергия

В последните години станаха много модерни думи като “енергийно изчистване”. Какво означава това и защо е нужно? Енергийното изчистване на хора представлява премахване на нежелателни чужди енергии от невидимите фини тела на човека (от аурата). А във Фън Шуй говорим за енергийно пречистване на пространството. Представете си, че в офиса са дошли хора с нехармонични емоции и мисли. Усещате ли негативни неща да витаят из въздуха и след тях? Страх, негативизъм, агресия ... източниците им вече да ги няма, а те продължават да оказват негативно влияние върху работещите в офиса. Чувстваме се напрегнати, а няма от какво. Нещо не върви, нещо не ни е комфортно … В такъв случай си заслужава да направим енергийно изчистване. Начини има много, в много духовни методи и практики има техники за това. Най-разпространените в християнския свят са: прекадяване с тамян, обикаляне със свещ, звънчета или светена вода. Обикалят се всички помещения от входната врата по посока на часовниковата стрелка и се завършва отново на входната врата. Много такива методи споделяме на курса "Моят дом - моят добър съюзник. Приказка за дома, енергиите и щастието в него".

aromatiСега ви предлагам един начин за енергийно чистене на офиса или дома – чрез употребата на етерични масла. Всъщност може да се използва и в магазин, склад, във всяко едно пространство.
Етеричните масла са природен продукт – извлек от растения чрез водно-парна дестилация. Те имат силна и хубава енергия, която пречиства, оздравява и предпазва.Създават ведро настроение и хармония. За офиси подходящи са всички цитрусови етерични масла: грейпфрут, лимон, портокал и дървета като евкалипт, бор, кедър, ела, хвойна, кипарис. Те обикново харесват и на повечето хора. Докато за дома може да изберем и по-специфични масла, които не харесват на всеки.

Мощни пречистващи свойства имат етерични масла от тамян, салвия, пелин


Етеричните масла най-често се използват се чрез арома-лампа. Няколко капки от избраното етерично масло се капват в купичката с вода и се запалва малката свещичка в лампата. Може да я оставим да гори около 60 минути - това е достатъчно за да се получи вълшебния ефект на зареждане с високовибрационна енергия. Друг начин на употреба е да капнем по 2-3 капки от няколко етерични масла в порцеланов или стъклен съд и да го оставим близо до климатика или парното. Внимателно – етеричните масла могат да разтворят пластмата или да увредят плоскостите на мебелите. Затова за тях използваме съдчета от стъкло или порцелан.

 

diffuser

На снимката в дясно виждате ултразвуков дифузер за етерични масла. Използването му се оказа най-удобно и лесно за моето семейство.

 

Наред с приятния аромат, който излъчват, те отделя и фитонциди, които осъществяващи дезинфекцията на помещението по естествен начин. Фитонцидите бързо убиват вирусите и бактериите във въздуха.

Често употребяваните ароматизаторите със синтетични аромати не са добре дошли от гледна точка на фън шуй, те са с вибрации, далече от полезното за човека.

Щастлив и благодатен ароматен Фън Шуй!

 

Бъдете благословени със здраве, любов и осъзнатост!

Авторските права върху публикациите принадлежат на сайта. Материали или части от тях могат да се ползват при условие че е цитиран автора, има линк към източника и имате разрешение от нас за това. Благодарим предварително!

 инж. Елза Панайотова
Фън шуй консултант

https://www.fengshuibg.com/