• Teaser

Фън Шуй - Входната врата. Основни принципи.

(9 гласа, рейтинг 4.56 от 5)

Как мислите – откъде прониква животворната енергия Ци в нашия дом и офис?!

Да, през входната врата и през прозорците. И се разпространява из цялото пространство, преминавайки през вътрешните врати. Входната врата на всяко пространство се нарича „устата на Ци”. Мястото и посоката на входната врата са едни от основните анализи във Фън Шуй. Защото е много важно какъв вид енергия прониква в дома, а това се определя именно от сектора и посоката. Аналогично, особено внимание се отделя и на сектора и посоката на вратата на спалнята. Това е една доста сложна материя, но да започнем с простите неща.

Основни принципи.

vrataКакво е неблагоприятно отвън?!

Срещу входната врата отвън не е благоприятно да има стълби, водещи надолу (енергията „изтича” надолу) и стълби, водещи нагоре (провокират трудности и препятствия).
Срещу входната врата не е благоприятно да има големи дървета, близко до дома, които закриват вратата или трябва да ги заобикаляме.
Не е желателно да има дълга права пътека точно срещу вратата.
Не е желателно да има алея за коли точно срещу вратата.
Неблагоприятно е улица, насочена към дома, още по-неблагоприятно е ако е насочена право срещу входната врата.

Какво е неблагоприятно вътре?!

Огледало точно срещу входната врата. Има се предвид точно на една линия с входната врата и близо срещу нея. То би отразило влизащата енергия Ци обратно.
Тоалетна срещу входната врата. Още по-неблагоприятно е ако тоалетната линия е точно срещу входната врата. Това е сравнително нова концепция във Фън Шуй и е наречена „тоалетно ша”. Проверих я радиестезично, има истина в нея.
Тесен дълъг коридор или коридор, който е стеснен благодарение на много и големи мебели.
Ръб на стена или гардероб, близо до вратата и насочен точно към нея.

Какво е благоприятно?!

Красота, светлина, порядък, простор, уют. Нищо не бива да ни дразни още с влизането в дома. Вдъхновяващи картини, свежи цветове, любими неща ... И моля, без Баба Яга или метлички до вратата, няма такива поверия във Фън Шуй. Има биоенергийни хармонизатори, които се слагат близо до входната врата. Те трансформират нехармоничните енергии и зареждат пространството около вратата с повече и по-качествена жизнена енерия.

Школа на Летящите звезди и входната врата - за напредналите във Фън Шуй

Според тази школа секторът и посоката на входната врата трябва да са:
- благоприятни според наталната карта
- в хармония с тила на дома
Посоката на входната врата не трябва да е на „празна линия” или на „мъртва линия”.
Тези фактори може да се съобразят на етап проектиране. На етап вече налично жилище може единствено да правим корекции, т.е. „лечения”. Ако разглеждаме къща, може да се разглеждат варианти за преместване на входната врата или за отваряне на допълнителна врата. И да, някъде това се прави. Разказват за забележителни резултати в резултат на такива непопулярни за България мерки. Явно е въпрос на доверие във Фън Шуй и желание за промяна.


Бъдете благословени със здраве, любов и осъзнатост!

Авторските права върху публикациите принадлежат на сайта. Материали или части от тях могат да се ползват при условие че е цитиран автора, има линк към източника и имате разрешение от нас за това. Благодарим предварително!

 инж. Елза Панайотова
Фън шуй консултант
https://www.fengshuibg.com/