• Teaser

Вятърни чанове, звънчета и камбанки - Фън Шуй

(12 гласа, рейтинг 4.33 от 5)

За какво, как и къде може да ги използваме за да подобрим енергията на пространството според Фън Шуй

chanoveВятърните чанове получиха широко разпространение в последните години, благодарение на масово навлизане на китайски стоки в България. Но дали знаем как те влияят на енергиите и как да ги използваме коректно. Защото те са не само декорация, но и енергиен инструмент, който може да донесе много ползи.

Вятърните чанове могат да бъдат от дърво, метал, порцелан, с кухи или плътни тръбички,  като всеки от тях има своето достойнство. За целите на Фън Шуй  - имам предвид като Фън Шуй лечение се използват вятърните чанове от метал с 6 или 7 тръбички (6 и 7 са цифрите на елемента Метал). При това е важно да се знае, че те трябва да са с кухи тръбички. Плътните тръбички не провеждат енергията Ци.

Във Фън Шуй се борави с 5 елемента: Огън, Земя, Метал, Вода, Дърво. И всяко нещо на света може да бъде съотнесено към един или няколко от тези елементи. Металният чан с кухи тръбички се отнася към елемента Метал, както се досещате. И най-честото му приложение е да ослаби силната енергията на земята в сектор със звезди 5 и 2 в Школата на летящите звезди. Смята се, че енергията на тази комбинация 5 и 2 е особено вредна, носи болести, нещастие, беди, скандали. Особено не е желателна в спалнята и на входната врата. Отначало не вярвах, че този сектор може да е толкова вреден. Но после видях на практика такива случаи – хора, които започват да боледуват когато се пренесат да спят в стая с 5 и 2.

За да определите дали имате в дома такъв сектор е нужно да измерите посоката на лицето на дома с компас, да определите периода на дома и да погледнете табличката с хороскопа на дома според Школата на летящите звезди. По тези въпроси може да потърсите информация в нета или да попитате вашия Фън Шуй консултант.

Често се наблюдава поставяне на метални вятърни чанове с кухи тръбички на вратата на магазин. Приятно е, че звънят при всяко посещение на магазина. Но какво се случва енергийно? Енергията Ци влиза през входната врата и е важно да е много и да е благоприятна за да захранва магазина и финансовото изобилие. Но срещайки кухите тръбички, част от нея се пренасочва, минавайки през тях. Това е добре само ако секторът и посоката на вратата на магазина са неблагоприятни. Ако са благоприятни не е ок. Много по-коректно, според мен, е да се сложи чан с плътни тръбички, звънче или камбанка, ако не знаете как да изчислите хороскопите на пространството за да видите имате ли реална нужда от тези инструменти. Защото те са инструменти, с които може да се влияе на енергиите, не са само сувенири. И могат принесат полза или обратното – да навредят.

Вълшебен хармоничен Фън Шуй!

 

Бъдете благословени със здраве, любов и осъзнатост!

Авторските права върху публикациите принадлежат на сайта. Материали или части от тях могат да се ползват при условие че е цитиран автора, има линк към източника и имате разрешение от нас за това. Благодарим предварително!

 инж. Елза Панайотова
Фън шуй консултант
https://www.fengshuibg.com/