Фън шуй. Земният, човешкият и небесният късмет ...
Кристалите във фън шуй - Версия за принтиране

+- Фън шуй. Земният, човешкият и небесният късмет ... (https://www.fengshuibg.com//forums)
+-- Форум: Теория и практика на ФЪН ШУЙ (https://www.fengshuibg.com//forums/forum-1.html)
+--- Форум: Теория на Фън Шуй, обучение (https://www.fengshuibg.com//forums/forum-30.html)
+--- Тема: Кристалите във фън шуй (/thread-219.html)Кристалите във фън шуй - бибияна - 01-09-2011

Здравейте,
може ли да ни разясните по-обстойно как се използват кристалите във фън шуй? Има ли значение точно какви кристали се използват? Модерните полилей с висящи "кристали" не са от истински кристал, а от стъкло най-вероятно и биха ли били полезни като фън шуй у дома? Задължително ли е ако използваме такива отразяващи "кристали" да са прозрачни или може да са в различни цветове - например - в сектора брак/взаимоотношения да се постави лампа с бели и червени висящи "кристали"?


RE: Кристалите във фън шуй - Elza - 01-09-2011

Добър въпрос, благодаря! Шлифованите кристали Сваровски или тип Сваровски (има чешки кристал, който е също много добър и пъти по-евтин) са стъкло, шлифовано като диамант, така че пречупва светлината и може да я разложи в цветовете на дъгата. Това е най-добрият начин да получим истинските чисти цветове. Учителят Дънов например съветва да отделим един цвят и мислено да се обливаме, зареждаме с него. Например ако имаме анемия, се зареждаве с червено, ако сме напрегнати с нервите - със син и т.н. Това съм го пробвала - провисвам сферичен кристал на слънце на прозореца и се нагласям срещу него така, че да виждам само един цвят. Преживяването е прекрасно, много красиво и енергезиращо.
Полилеите с такива кристали са добре дошли в дома, по-качествените кристали са по-добре. Качествен кристал е този, който има остри ръбчета и ръбчетата се събират в точка.
Във фън шуй има много школи, те са си съвсем отделни и различни. Сектор "Брак, взаимоотношения" е според Школата на стремежите, но това е най-поп школата - най-млада и далеко от класиката. Според класическите школи аспектът от живота, свързан с хармоничните отношения се изчислява индивидуално за всяко жилище и начините за балансирането му са дълга тема за разговор, но не е чрез такива кристали. Така че, ако ви идва да направите това по интуиция, няма проблеми, аз не мога нищо да препоръчам без схема, посоки, дати на раждане, разговор, представа за интериора и т.н., защото предпочитам индивидуалния подход, а не общите стандартни препоръки. Например, във вашата спалня или в сектор "Брак, взаимоотношения" може да няма нужда от енергизиране, а от по-плавен поток от енергия .... не знам, трябва да се прецени.

Да се върнем към кристалите. Стъклото е аморфен материал, то няма особени енергийни качества. Вижте истинските кристали от природата - планински кристал, цитрин, аметист, карнеол .... и т.н. - много са, те има кристална структура, т.е. ..... има памет. Да, могат да помнят. На същата база (силициеви кристали) са изградени нашите мобилни телефони, телевизори, компютри и всякака електроника - там паметта е на базата на кристали. По същия начин кристалите от природата може да се програмират. Вижте раздела КРИСТАЛНИ МАНДАЛИ (в сайта, не във форума) - там съм дала пример за това каква програма може да се вкара в кристалите. Всъщност всякаква програма може да се вкара в кристала, затова е добре преди да го направим да изчистим кристала от стари програми и енергии. И това не става със сол, а с Намерение и съответните енергии. Това се преподава на семинарите Шамбала мултиизмено лечение и за това също има инфо в сайта.

Много добра работа би свършило, според мен, да си сложите програмиран истински кристал със съответноно намерение, с което искате да го програмирате. И разбира се, има кристали които са по-подходящи за различните програми. Колкото книги, толкова мнения Smile))) , но например розовият кварц е всепризнат за камък на любовта, т.е. на него естествено му се отдава да канализира безусловна Любов от Източника.


RE: Кристалите във фън шуй - бибияна - 02-09-2011

Благодаря за бързия отговор. Питах за цвета на кристала, защото имам у дома много красива метална фигурка на лебед с кристал Сваровски, но с винен цвят. Любопитно ми беше дали един такъв подарък, който съм получила от сестра си се е оказал фън шуй лечение. Много ме радва , че кристалите , които описвате - карнеол, кварц и т.н. са истински полезните такива, защото аз обожавам минерали и други такива. Дори понякога влизам в магазина за бижута само, за да им се любувам.

Специално питам за сектора на брака/взаимоотношенията, защото случайно попаднах на книга за фън шуй, прочетох я от любопитство, и според нея се оказва, че в моя хол липсва този сектор - точно в този ъгъл имам чупка. Oсвен това пак в този ъгъл имам огромна пукнатина от тавана до земята на шпакловката. Хората казват -жилището е ново, още сляга. НО, когато се нанесох имах зад гърба си 3 годишна връзка с човек, с който се предполагаше че трябва да заживеем заедно в това ново жилище ( все пак сме на по 29 години). Не само ,че той не се премести да живее с мен, но не е спал нито веднъж при мен в това жилище.А когато живеех при родителите си, е оставал много пъти и в предишния ми дом, също. И така неприятностите започнаха. Вече не сме заедно.Може би си търся оправдание на случилото се и лош фън шуй е добро такова. Не мога да си позволя проект или консултация. А и съм от Бургас. Тук не мога да намеря дори специалист.Но може би вярата , че съм направила и минимална корекция с някакво лечение ще ми донесе щастие. Благодаря , че все пак има хора като Вас, които могат поне да ни дадат съвет , било то и по интернет.

С пожелание за слънчев и усмихнат ден !
Яна


RE: Кристалите във фън шуй - Elza - 02-09-2011

Яна, вашият лебед с винен цвят наистина може да е фън шуй лечение, още по-добре ако лебедите са два, но не съвсем еднакви. За добри взаимоотношения трябват двама човека Smile, съответно два лебеда. И тъй като мъж-жена, ин-ян ... трябва да има разлика, затова два различни лебеда.


RE: Кристалите във фън шуй - бибияна - 07-09-2011

Ще си купя още едно лебедче. Благодаря! А междувременно си купих едно слонче и костенурка от розов кварц. Различни са животните, но не можах да намеря две животни, които да са еднакъв вид и с малка разлика.Още по-малко пък патици. Беден избор в Бургас.


RE: Кристалите във фън шуй - Elza - 14-03-2013

Мъдро би било всички истински кристали да се чистят енергийно и да се програмират. Чистенето - с намерение, и без никаква сол Smile Имаме еднодневен семинар за кристалите, ако ви е интересно, заповядайте: https://www.fengshuibg.com/seminars/cristals