Кристалите във фън шуй
#2
Добър въпрос, благодаря! Шлифованите кристали Сваровски или тип Сваровски (има чешки кристал, който е също много добър и пъти по-евтин) са стъкло, шлифовано като диамант, така че пречупва светлината и може да я разложи в цветовете на дъгата. Това е най-добрият начин да получим истинските чисти цветове. Учителят Дънов например съветва да отделим един цвят и мислено да се обливаме, зареждаме с него. Например ако имаме анемия, се зареждаве с червено, ако сме напрегнати с нервите - със син и т.н. Това съм го пробвала - провисвам сферичен кристал на слънце на прозореца и се нагласям срещу него така, че да виждам само един цвят. Преживяването е прекрасно, много красиво и енергезиращо.
Полилеите с такива кристали са добре дошли в дома, по-качествените кристали са по-добре. Качествен кристал е този, който има остри ръбчета и ръбчетата се събират в точка.
Във фън шуй има много школи, те са си съвсем отделни и различни. Сектор "Брак, взаимоотношения" е според Школата на стремежите, но това е най-поп школата - най-млада и далеко от класиката. Според класическите школи аспектът от живота, свързан с хармоничните отношения се изчислява индивидуално за всяко жилище и начините за балансирането му са дълга тема за разговор, но не е чрез такива кристали. Така че, ако ви идва да направите това по интуиция, няма проблеми, аз не мога нищо да препоръчам без схема, посоки, дати на раждане, разговор, представа за интериора и т.н., защото предпочитам индивидуалния подход, а не общите стандартни препоръки. Например, във вашата спалня или в сектор "Брак, взаимоотношения" може да няма нужда от енергизиране, а от по-плавен поток от енергия .... не знам, трябва да се прецени.

Да се върнем към кристалите. Стъклото е аморфен материал, то няма особени енергийни качества. Вижте истинските кристали от природата - планински кристал, цитрин, аметист, карнеол .... и т.н. - много са, те има кристална структура, т.е. ..... има памет. Да, могат да помнят. На същата база (силициеви кристали) са изградени нашите мобилни телефони, телевизори, компютри и всякака електроника - там паметта е на базата на кристали. По същия начин кристалите от природата може да се програмират. Вижте раздела КРИСТАЛНИ МАНДАЛИ (в сайта, не във форума) - там съм дала пример за това каква програма може да се вкара в кристалите. Всъщност всякаква програма може да се вкара в кристала, затова е добре преди да го направим да изчистим кристала от стари програми и енергии. И това не става със сол, а с Намерение и съответните енергии. Това се преподава на семинарите Шамбала мултиизмено лечение и за това също има инфо в сайта.

Много добра работа би свършило, според мен, да си сложите програмиран истински кристал със съответноно намерение, с което искате да го програмирате. И разбира се, има кристали които са по-подходящи за различните програми. Колкото книги, толкова мнения Smile))) , но например розовият кварц е всепризнат за камък на любовта, т.е. на него естествено му се отдава да канализира безусловна Любов от Източника.
https://www.fengshuibg.com
Отговори


Съобщения в темата
RE: Кристалите във фън шуй - от Elza - 01-09-2011, 09:30 PM

Отваряне на:


Потребители разглеждащи темата: 1 гост(и)