Петте елемента
#1
Отскоро се запознавам с тази наука - но срещам малко затруднения отностно определянето на петте елемента - защото според един автор ако съм родена ноември 1968 съм Земя а според друг Метал. Моля да ме ориентирате кой елемент съм и кой е достоверния автор на тези книги /преведени на български/.
Предварително благодаря.
Отговори
#2
Небесният ствол на годината е Земя, земната клонка на годината е Метал. От там идва объркването. Обикновено таблиците на Ричард Уебстър са малко объркващи Smile Но според китайската астрология "4-те стълба на съдбата" (която според мен е най-точна) се гледа небесният ствол на деня, т.е. определящ е денят, а не годината. И от там се определя елемента и неговата сила, съответно може да се каже дали да се подсилва дадения елемент или да се търси как да се отслаби (ако е много силен) - примерно като дава сила на следващия елемент по цикъла на 5-те елемента.
Зависи за какво искате да използвате тези неща.
Гуа-то ви е 2, то може да се използва за благоприятните посоки за спане, още по-добре ако се съобразите и с школата на "Летящите звезди".
https://www.fengshuibg.com
Отговори
#3
Сърдечно благодаря за отговора Ви. Денят е 27. и ще съм Ви много признателна ако ми помогнете да разбера, кой от елементите съм.
Още веднъм много благораря.
Отговори
#4
Добре, дайте пълна дата на раждане - ден, месец, година, час на раждане и пол - мъж или жена .... щом казвате "признателна", значи е женски, но все пак да питам Smile)))))
https://www.fengshuibg.com
Отговори
#5
27.11.1968 в 19,15 - пол жена /както правилно предположихтеSmile/
Отговори
#6
Вие сте Личност с елемент МЕТАЛ. Програмата, която ползвам ви определи като "Личност с елемент слаб Метал". Аз ви определям като "Личност с нормална сила на елемента", защото:
1. имате 4 елемента Земя, а Земята храни Метала + 2 елемента Метал (които също ви поддържат) + 2 елемента Вода
2. По номерологията излиза, че имате пълен и завършен Аз, силен интелект, чудесна способност за бързо и лесно учене, силна небесна подкрепа, т.е. силата я имате, по-скоро трябва да и се даде насока и реализация, която ви удовлетворява (ако все още я нямате).
https://www.fengshuibg.com
Отговори
#7
Искрено от все сърце Ви благодаря!!!!!!
Отговори
#8
Rolleyes 
С риск да бъда нахална - бих искала да Ви попитам,дали програмата Ви дава информация, кои са силните ми страни за развитие. Малко се лутам в момента и търся точно тази посока.
Предварително благодаря!!!
Отговори
#9
Не е нахално Smile Програмата си е програма, както виждате програмата дава едно, аз мисля друго Smile)))) Програмата е за начална ориентация, тълкуването вече е друга работа. Човешката интерпретация си е по-добра, според мен. В нея може да участват интуиция, други методи на анализ, освен астрология и т.н.
Та по принцип - да, китайската астрогоия показва кои са силните страни на човека. Но това някак не ми се коментира в ефир, по-добре ми се обадете по тел. да поговорим. Предпочитам диалог, а не монолог.

Все пак ето ви нещо по вашия въпрос. Това е за вас:
Академичен (научен) тип.
На такъв човек много ще му се помага, ще има много приятели, много помощ.
Тези хора най-често имат влечение към науката и академичния мир. Най-добре подхождат за работа, при която трябва планиране и изследване. (Пример – Алберт Айнщайн).

Индивидуалност, основана на интелект, намираща се в постоянно търсене, стремяща се към самоудовлетворение чрез процеса на познание. Типични представители: учените. Нетипични представители: експериментатори и любители на научния подход в живота – градинари, зеленчукопроизводители, винопроизводители и др., а също и домашните “аналитици”, “политици”, “философи” и “адвокати”.
https://www.fengshuibg.com
Отговори


Отваряне на:


Потребители разглеждащи темата: 1 гост(и)