Истински етерични парфюми
#1
Наскоро една приятелка ме запозна с качеството на египетските парфюми. Тя се е запалила по тях, когато е била на екскурзия в Египет и си е поръчвала да й донасят нови парфюми, когато някой познат отиде на екскурзия. За щастие вече има внос на тези парфюми от българска фирма. По този начин успях да се сдобия с такива парфюми.
Египетските парфюми са характерни с това, че са на маслена основа, а не на спиртна както повечето парфюми. За основа (база) се използва растително масло от жожоба, което няма мирис и следователно е чудесно средство за основа на парфюми. Освен това жожобата е фиксатор и удължава трайността на продукта.
В стандартните парфюми за пълнители се използват алкохол и вода. Какво е предимството на египетските парфюми пред останалите?
1. Парфюмите, които са на спиртна основа, бързо изветряват, защото силният разтворител увлича ароматните молекули по-бързо. Затова отначало пробваният от вас парфюм изглежда силен, но това е илюзия, защото ароматът избледнява в рамките на 1-2 часа. Парфюмните масла, от които се правят египетските парфюми, са нисколетливи. Те попиват в кожата, задържат се там и освобождават ароматните съставки в продължение на 6 до 24 часа, с почти еднакъв интензитет в зависимост от вида, влажността и топлината, излъчвана от кожата, както и от типа парфюм - цитрусовият тип парфюм е с по-ниска трайност от ориенталския тип например. Натуралните ароматни масла са далеч по-изтънчени, отколкото парфюма с пълнители. Те нямат агресията и интензитета на алкохолните парфюми, но са много по-трайни и балансирани. Те заемат само вашето собствено лично пространство, като оставят лека диря само на местата, които сте избрали.
2. Друго предимство на египетските парфюми е тяхната концентрация. В парфюмите съдържанието на парфюмните масла е между 20 и 30%. Въпросът е как да се ориентираме в рекламните стратегии на компаниите и да изберем наистина парфюм, който да ни служи дълго и качествено.  По-голям флакон, съдържащ аромат плюс пълнители на сравнително ниска цена, изглежда много по-добре, отколкото малко флаконче с чисто масло на по- висока стойност. Ето защо е толкова важна опаковката. Често тя е на по-висока стойност от съдържанието. Затова е необходимо да не се подвеждаме от такива рекламни трикове и да гледаме качеството.
3. Естествените и качествени парфюми се отличават по това, че ароматът се разкрива с течение на времето. Египетските са точно такива. Отначало се усеща върховата нотка, след това – средната, и накрая – базовата. Ароматът в зависимост от вида на маслото може да се усеща до 24 часа. Аромат, който е естествен, няма как през целия ден мирише по еднакъв начин. Естественият аромат се усеща по различен начин с течение на времето, през което е на кожата ви. Мирисът зависи и от типа кожа. На сухата кожа маслата се изпаряват по-бързо.
Много още може да се говори по въпроса. Темата за парфюмите и маслата е неизчерпаема. Но каквото и да си говорим, няма как да придобием впечатление, ако не подушим маслата и не се уверим в действителност в техните качества.
https://www.fengshuibg.com
Отговори
#2
Такаааааа, аз вече си имам три парфюма, уникални са. "Обрах точките" на няколко места Smile
Цените са 15-18 лв. на флаконче, някои по-особени са по 25 лв.
Миришат мноооооого дълго.
И изпробвахме един и същи парфюм на кожата на Ели и на моята и ....... мирише различно Smile Всъщност първоначално миризмата е една, после се променя и става още по-готина.
https://www.fengshuibg.com
Отговори
#3
Имам изненада. Получили са витализиращи аромакомпозиции на база етеричните масла-абсолю, които са готова добавка към козметика. Представляват смес от различни етерични масла без примеси, т.е. концентрирани са. Направо могат да се слагат в крем, тоалетно мляко. Може и в растително масло - жожоба и др. Може да се използват и като парфюм на горещите точки, за вана, в аромалампа и т.н. Утре ще ги пробвам и ще докладвам Smile
Отговори
#4
Освен египетските парфюми и етерични масла, GIZA Perfumes вече имат оригинални индийски атари, които могат да са само от едно етерично масло (като 100%-овите такива) или от две и повече етерични масла, като едното играе ролята на базово, т.е. носещо, също така е естествен консервант. Атарите всъщност са ароматни композиции, които можем да употребяваме веднага. Те могат да се използват като парфюм или като добавка към кремове, шампоани, за аромотерапия и др. Тези индийски атари нямат нищо общо със синтетичните ароматни масла, които виждаме в индийските магазини и от които водата в аромоламата ми побелява и замирисва странно.

Osmanthus Атар: IA16

Това е натурален Атар, извлечени от цветя на Osmanthus, известен също като "Сладка Маслина". Този Атар е предимно сладък с аромат с плодов нюанс, наподобяващ този на узрели кайсии. Osmanthus Атар е ценна съставка в парфюмерийното изкуството.

Khus Атар: IA10

Khus Атар е известен още като "хладен бриз" и се използва от древни времена. С охладителен, освежаващ и релаксиращ аромат, Khus Атар създава хармония между тялото и ума и баланса между Капха и Питта.

Mogra Атар: IA11

Mogra Атар има завладяващ аромат на жасмин в база от сандалово дърво. Той се използва широко в парфюмерията. Освен като натурален парфюм, той може да се използва като добавка за ароматизиране с екзотични аромати на козметични продукти за грижа за кожата.

Motia Атар: IA12

Motia Атар е с деликатен върхови нотки на цъфнал в нощта жасмин в база от сандалово масло. Един от най-екзотичните аромати, Motia Атар е по-мек но с по-голяма дълбочина от Жасмина. Той се свързва най-вече с аромата на гъстите гори по-ниската част на Хималаите. Този Атар се използва още и за подпомагане на хора, които срещнат трудности при заспиване.

Mukhallat Атар: IA13

Mukhallat Атар е бленд на традиционен арабски маслен парфюм. В основата му е екстракт от Thymus Vulgarisподсилен с масло от Амбър. Ароматът на този Атар е дървесен и мускусен и се използва за приготвянето на парфюмерийни продукти.

Musk Gazala Атар: IA14

Musk Gazala Атар произлиза от чист мускус. Този Атар е с нюанса на Ориенталски парфюм и свежа роза с меко и дълбоко умиротворително усещане.

Zafri Атар (Марий Gold / Атар Gend): IA21

Получен от цвят на Невен в масло от сандалово дърво, Zafri или Genda Атар е също сред най-популярните парфюми в Индия. Този парфюм е с уникално красив и много освежаващ аромат. Genda Атар има дълбоко въздействие върху духа за успокояване, подсилване или вдъхновяване. Използва се и в различните религиозни и духовни ритуали. Zafri Атар помага за отваряне на белите дробове и стимулира дълбокото дишане, което го прави полезен при йога медитация.

Бял Лотос Атар: IA20

Бял Лотос Атар е има изключително деликатен аромат с меки земни нотки. Той е в основа на база от сандалово дърво, така че е използван като елегантен парфюм и мощен стимулатор за медитация, т.к. въздейства директно върху Crown чакра. Той е считан за най-святото и духовно масло и може да бъде приложен както директно върху кожата по няколко пъти на ден, така и в козметични продукти за грижа за кожата.

Жасмин Grandiflorum Атар: IA08

Жасмин Grandiflorum е известен с комбинацията си от дълбоки цветен нотки и много мек характер. Този Атар носи чувство на щастие и лекота на онези, които го използват. Жасмин Gradndiflorum Атар е важен Атар за тези, които искат да въздигам интимната страна на взаимоотношенията им.

Индийски Лотос Атар: IA06

Смятан за един от най-свещените и духовни Атари, Индийски Лотос Атар е със земен и цветист аромат. Той е с мощен въздействие директно върху определени чакри при медитация. Получен от цветове на лотос, който е с голямо религиозно значение в Индия.

Ислямски Bakhur Атар: IA07

Ислямска Bakhur Атар е световно известен Атар. Това е Атар без абсолютно никакъв алкохол, произведен от естествени органични екстракти на дърво от семейството Myrtaceae. Освен това се използва в производството на широка гама от антисептици, дезодоранти, шампоани и сапуни.

Нарцис Атар: IA15

Нарцис Атар силен и богат аромат, който напомня на миризма на тъмно зелени листа със следи от зюмбюл и жасмин. Този Атар се свързва с късмета и печалбата. Той се използва широко в парфюмерията и козметичната промишленост.

Орлов Нокът Атар: IA05

Атар Орлов Нокът се получава от цветовете на растението отгледано в Индия и Пакистан. Този натурален Атар е с дълбоко чувствен аромат в комбинация с релаксираща сила. Той се използва широко в парфюмерията, козметичната индустрия и като в ароматерапията.

Роза Атар: IA18

Аромата на роза се смята за най-романтичния и женствен от всички аромати. Rose Атар е класически парфюм, който е богат и силен аромат. Той се използва за физически, емоционални, както и духовни цели. Розовото масло, получено от свежи цветя на Rosa Daascena, отглеждани в Утар Прадеш. Това е прозрачна бледо жълто мобилни течност. Това масло се използва във висококачественатапарфюмерия и козметичника. Главна съставна част е Rose оксид, I-цитронелола, нерол, гераниол, фенил етилов алкохол.

Розов Лотос Атар: IA17

Извлечени от любимите цветя на Бога, розов цвят на Лотос, е леко сладък Атар с меко топло сияние. Този Атар е широко използван като парфюм за духовно просветление. Освен това се използва в парфюмерията и козметичната индустрия и като продукт за ароматерапия.

Сандалово дърво Атар: IA19

Сандалово дърво Атар се приготвя от най-чисти екстракти в качествена база от сандалово масло като основа. Това е Атарс с богат аромат на сандалово дърво, 100% чист и с естествени аромати. Той се използва и в ароматерапията, както и за грижа за кожата. Със своя екзотичен аромат той притежава както лечебна мощ, така и висока религиозна стойност. Сандалово дърво Атар е много популярен не само в Индия, но и в много други страни. Използва се за най-различни цели, за ароматерапия, в козметиката и парфюмерията.

Син Лотос Атар: IA01

Син Лотос Атар е получен след парна дестилация на син Лотос и ароматния екстракт се разтваря в базисно масло от сандалово дърво. Извличането става при строго контролирана стерилна среда, като екстракта е рафиниран без нежелани остатъчни утайки, парафин, смоли и пр.

Хина 555 Атар:: IA02

В този атар са използвани повече от 75 различни редки билки само от Индия за извлечането на ароматните съставки. Това е един от специалитетите на Индия, тъй като няма друга държава в света, която да произвежда Hina (или Mehandi, както известен) и Хина масла и Хина Атари.

Хина Мускусен Атар: IA03

Много Специален Атар, има пикантен, топьл, горски, земен и екзотичен аромат. Това е Атар изготвен от смесване различни билки, подправки и цветя.

Хина Zafrani Атар: IA04

В пикантната и загадъчна смес на Хина Zafrani Атар предизвиква приятни мисли както за себе си така и за другите. Това е Аттар е направен чрез дестилация на шафран в основата на масло сандалово дърво. Сандаловото дърво действа като фиксатор и подобрява цветните ароматни нотки. Резултатът е уникален, сложен аромат, подходящ за използване като един привлекателен афродизиак или просто да се приповдигне настроението.
Отговори
#5
Бих искала да уточня разликата между парфюмни масла и етерични масла, защото напоследък хората се бъркат - особено ако някой ароматерапевт им заяви, че нещо "не му прилича на истинско". Когато купувате масла или парфюми, внимателно четете какво пише. В парфюмните масла може да има етерични масла, но като цяло се казват "парфюмни", защото има растения, от които не могат да се правят чисти етерични масла, а само парфюмни аромати. Това не означава, че не са истински, а че са смесени парфюмни и етерични масла. На концентратите от етерични масла задължително пише, че са концентрат 100% и че са чисти етерични масла.

От друга страна, ароматът на етеричните масла зависи от сезона, от мястото на отглеждане на растенията, от състава и т.н. Затова е възможно едно и също масло от различни страни да мирише по различен начин. Например имам една канела, която не харесвам. Говорих с дистрибутора защо има спиртно-терпентинов аромат. Той каза, че има сертификат за качество, но с недомлъвки призна, че качеството е по-ниско, за да може да се купуват маслата. Оказа се, че канелата му е само от листата на канеленото дърво. Докато канелата на Гиза е смес от листата и кората на дървото. Затова има този топъл, дълбок и мек аромат. Та канелата на Гиза ползвам за аромотерапия, а другата гледам да я изразходвам за вана
Отговори
#6
Има следните парфюми и реплики на парфюми, етерични масла и растителни масла в наличност. Парфюмите и етеричните масла са по 10 мл:

От мъжките:

- M022 - Fahrenheit - 15 лв.
- M038 - Gucci Rush - 13 лв.
- IA23 - атар Shamama - 19 лв.
- M053 - Black XS - 13 лв.
- AR09 - Sahiar (с агарово дърво) (арабски парфюм) - 23 лв.


От дамските:

- D120 - Prada Infusion - 17 лв.
- D176 - Acqua di Parma - 13 лв.
- IA23 - атар Shamama - 19 лв.
- D186 - Tyffani – 15 лв.
- U06 - Arabian Sandalwood – 15 лв.
- AR04 - Amira (арабски парфюм) - 25 лв.
- D035 - Pure Poison - 18 лв.
- AR06 - Sheeba (Cambodian Oud) (арабски парфюм) - 27 лв.
- D125 - Gucci Guilty - 17 лв.

Етерични масла и атари:

- салвия (Salvia officinalis) (градински чай) - 12 лв.
- лимонов евкалипт – 10 лв.
- грейпфрут – 10 лв.
- египетска роза - 15 лв.
- бензое - 15 лв.
- османтус - 13 лв.
- тубероза - 15 лв.
- мента (Индия) - 14 лв.
- сладък портокал (Италия) - 11 лв.

Базови (растителни) масла:

- масло от шипка (Rosa rubiginosa), студенопресовано – 50 мл – 17 лв.
- масло от гроздови семки (Grape Seed Oil), студенопресовано – 50 мл – 7 лв.
- масло от шафран (Carthamus tinctorius), студенопресовано – 50 мл – 9 лв.
- масло от оризови трици (Oryza Sativa rise bran), студенопресовано – 50 мл – 9 лв.
- масло от камелия (Camellia Sinensis), студенопресовано – 60 мл – 12 лв.


Атар Shamama

Shamama атар се приготвя чрез смесване на няколко билки и етерични масла – канела кора, куркума, Sugandha, пачули и др.
Има прекрасен екзотичен чувствен, пикантен, сладък, топъл и сияен дълготраен аромат – може да се използва като парфюм.
Shamama е комбинация от различни цветя, чийто аромат е извлечен чрез хидро/парна дестилация. Базата е 100% чисто масло от сандалово дърво. Той се приготвя чрез традиционните индийски методи на производство, без каквато и да е употреба на алкохол и химикали. Sugandha увеличава кръвообращението, намалява болката и възпалението в мускулите и ставите, облекчава артрит. Също така помага за контрол на инфекциите.

Емоционално въздействие: приповдига, изчиства концентрацията на ума. Успокоява и насърчава чувство на допълнителна подкрепа.

Рецепта против главоболие:
6 капки Shamama
8 капки тамян
3 капки мента

"Arabian Sandalwood" (U06)

Натурален продукт, парфюмна композиция от натурални ароматни компоненти в изцяло натурална маслена основа. Не съдържа химически консерванти, стабилизатори, фиксатори или оцветители.

Характеристика на аромата:
Аромата на парфюмът “Arabian Sandaloud” е ориенталско ухание – плътно и чувствено, което се разгръща с отчетливи нюанси на бадем, плавно преливащи в кокос и изтънчена цветна комбинация с мек амбров завършек. Сандалово дърво допълнително подчертава многообразието и красотата на останалите съставки, без да задържа вниманието само върху себе си.

"Sahiar" (AR09)

Натурален продукт, парфюмна композиция от натурални ароматни компоненти в изцяло натурална маслена основа. Не съдържа химически консерванти, стабилизатори, фиксатори или оцветители.

Характеристика на аромата: Sahiar е необичаен и различен. Той е вълнуващ и силен аромат за мъже и жени, които предпочитат класическата елегантност и излъчване на хлад
Върхова нота: дървесна
Сърцевина: дървесно - пикантна с отчетлив нюанс на камбоджанско агарово дърво
Базова нота: пикантно - мускатен, дървесен
Отговори
#7
Имам въпрос - какво знаете за парфюмите D & P, в брошурата им пише, че са "флаконни парфюми с естествени есенции и етерични масла ...". Миришат добре, трайни са, правят аналози на известни парфюми, цените са съвсем ок, само малко са ми твърде миризливи и силни ... Аз по принцип от години си ползвам египетските от Ели, но по някога ми се иска да си пръсна парфюм, та затова питам. Иначе аналога, който взех мирише съвсем като истинския, който няма да го купя заради цената.
https://www.fengshuibg.com
Отговори
#8
Не съм ги пробвала, не мога да дам мнение. Само съм чела за тях.
Отговори


Теми, които вероятно са свързани...
Тема: Автор Отговори: Прегледи: Последна публикация
  радиестезично изследване на етерични масла Elza 0 7,257 27-04-2013, 10:41 AM
Последна публикация: Elza

Отваряне на:


Потребители разглеждащи темата: 1 гост(и)