молитва за любов към себе си
#1
В последно време няколко приятелки минаваме през сходни осъзнавания. Едното е, че докато не заобичаме себе си, няма как да престанат претенциите и осъжданията на себе си, на другите и на Съдбата.
Сега ви предлагам една християнска молитва. Може да се ползват отделни изречения от нея (които ви допадат в момента) като мантри, които се повтарят през деня за да заменят някои натрапчиви мисли. Може текста да се променя според това, както го чувства човек.
Ако можете да прочетете тази молитва без да ви "присяда" и без да имате съмнения, противоречия ...... чудесно! Ако имате емоционални реакции ..... може да пробвате мантруването, което описах по-горе.
Smile

МОЛИТВА ЗА ЛЮБОВ КЪМ СЕБЕ СИ
Създателю на Вселената, днес те молим да ни помогнеш да приемем себе си такива, каквито сме, без да се съдим. Помогни ни да приемем ума си такъв, какъвто е, с всички емоции, надежди и сънища, индивидуалността си, неповторимото си съществувание. Помогни ни да приемем тялото си такова, каквото е, с цялата му красота и съвършенство. Нека нашата любов към себе си бъде толкова силна, че никога вече да не се отхвърляме и да не подкопаваме щастието, свободата и любовта си.
Нека отсега нататък всяка постъпка, всяка реакция, всяка мисъл и всяка емоция да почиват върху любовта. Създателю, нeka любовта ни към себе си нараства, докато целият ни живот се превърне от страх и нещастие в любов и радост. Нека силата на любовта ни към себе си бъде достатъчно могъща, за да разруши всички лъжи, в които сме програмирани да вярваме - всички лъжи, които ни казват, че не сме достатъчни добри или достатъчно силни, или достатъчно умни, че няма да справим. Нека любовта ни към себе си бъде толкова могъща, че да не ръководим живота си от чуждото мнение. Нека си вярваме безрезервно, за да вземаме необходимите решения. Обичайки себе си, няма да се боим да се изправим пред отговорностите или проблемите в живота си и ще ги решаваме още при възникването им. Нека постигнем целите си чрез силата на любовта съм себе си.
Започни от днес и ни помагай да обичаме себе си толкова силно, че никога да не създаваме ситуации, пагубни за самите нас. Можем да бъдем самите себе и да не се преструваме, че сме други, само за да бъдем приети от околните. Вече нямаме нужда другите да ни приемат или да ни казват колко сме добри, защото познаваме същността си. Нека силата на любовта към себе си ни помага да се радваме всеки път, когато погледнем в огледалото. Нека на лицето ни грее усмивка, засилваща вътрешната ни и външната ни красота. Помогни ни да се изпълним с толкова силна любов към себе си, че винаги да се наслаждаваме на собствената си компания.
Нека обичаме себе си, без да се съдим, защото когато съдим себе си, понасяме обвиненията и вината, изпитваме нужда от наказание и забравяме любовта ти. Укрепи волята ни да си простим още сега. Почисти умовете ни от емоционалната отрова и самоосъждането, за да живеем в съвършен мир и любов.
Нека любовта ни към себе си бъде силата, променяща съня на живота ни. Нека с тази нова сила в сърцата си - силата на любовта към себе си - преобразим всяка връзка, започвайки от връзката със самите себе си. Освободи ни от конфликтите с другите. Нека бъдем щастливи да споделяме времето си с любимите хора ида простим за всяка несправедливост, която усещаме с ума си. Помогни ни да обичаме себе си толкова силно, че да простим на всички, които са ни наранявали.
Дари ни смелостта да обичаме семейството и приятелите си безусловно и да променим връзките си по най-положителния и любящ начин. Помогни ни да създадем във връзките си нови комуникационни канали, за да няма борба за контрол, победители и победени. Нека заедно да работим в името на любовта, радостта и хармонията.
Нека връзките ни със семейството и приятелите ни почиват върху уважението и радостта, така че вече да не изпитваме потребност да ги поучаваме как да мислят и как да живеят. Нека връзката с любимия бъде най-прекрасната връзка; нека изпитваме радост всеки път, когато общуваме с партньора си. Помогни ни да приемем другите такива, каквито са, без да ги съдим, защото когато ги отхвърляме, отхвърляме себе си. А когато отхвърляме себе си, отхвърляме Теб.
Днес полагаме ново начало. Помогни да започнем живота си наново чрез силата на любовта към себе си. Помогни ни да се радваме на живота, да поемаме рискове, да бъдем живи и да не се боим от любовта. Помогни ни да се превърнем в Майстори на Благодарността, Щедростта и Любовта, за да се наслаждаваме на цялото ти творение вовеки веков. Амин.
https://www.fengshuibg.com
Отговори


Теми, които вероятно са свързани...
Тема: Автор Отговори: Прегледи: Последна публикация
  тази молитва става за всичко :) Elza 0 8,056 02-06-2013, 06:09 PM
Последна публикация: Elza

Отваряне на:


Потребители разглеждащи темата: 1 гост(и)