Appartment Ба Гуа
#1

.jpg   App 4.jpg (Размер: 25.63 KB / Сваляния: 6) Здравейте,
От 1 - 2 месеца чета за Фън Шуй. Може би от многото, но различна информация не мога да се ориентирам, как да разделя апартамента по Ба Гуа. Не мога и да се ориентирам кои сектори са наред и кои не и какво трябва да направя за да живеем в хармония в него. В този апартамент сме от година и полвина. Промените по схемата, която прилагам са: Голямата спалня я дадохме на дъщеря ни: Леглото й е единично и се намира до дясната стена (като се гледа от вратата: защрихованата част) и завършва с гардероб (откъм краката). Бюрото й е с гръб към прозореца, поставено в крайната дясна част на лявата стена (т.е. тя седи с гръб към леглото). На стената, до вратата има малък разтегателен диван, а на стената срещу вратата дълга секция за книги, с огледало посредата. Малката стая: спалнята ни е на мястото на единичното легло по схемата. До него има гардероб (защрихованата част), а точно срещу вратата огледало с малка тоалетка. Във всекидневната с кухненският бокс на мястото на масата има остров до който е залепена дълга правоъгълна маса. На стената срещу кухнята съм сложила комод с голямо огледало над него. До входната врата, веднага в ляво сме поставили малко портманто с шкаф за обувки. Моето КУА число е 3, на съпругът ми 9, а на дъщеря ни 7. Ще Ви бъда безкрайно благодарна за отговорите и съдействието. Предварително се извинявам за дългия пост.
Отговори
#2
Здравейте, SBudinova! Първо трябва да намерите центъра на пространството. В тази статия накрая е обяснено как:
https://www.fengshuibg.com/articles/all-...2-09-40-17
После трябва да определите точните градуси на лицето на дома, най-добре извън жилището. И тогава нанасяте 8 сектора, като тези сектори, за които се разказва в горната статия са "най-известните", но принадлежат на най-младата фън шуй школа. Според класическите школи има други сектори. Но това се изучава, не става само с книжки, има курсове за това. Относно секторите - има два начина за нанасяне - като решетка и като тортичка. Уф .... и това не е лесно да се обясни по нета Smile.

При всички положения във вашия дом има сектори, които са по-малки по площ и сектори, които са по-големи по площ. Защото формата на дома е доста неправилна. Следващият етап е да се прецени трябва ли да се привличат енергийно тези сектори и как, ако трябва.

Между другото, защо отстъпихте голямата спалня на дъщерята???

Фън шуй е като наука, изисква изучаване. Много неща трябва да се проверят, да се съвместят - както за самия дом, така и според обитателите му. Трябват пълни рождени дати за да се направи китайска астрология. Нещата се нареждат като пъзел ... поне за мен ... докато се постигне хармония между обитателите и средата на живот. Добре е да се видят посоките на спане на всеки, благоприятните цветове, има ли геопатология и как да я трансформираме ..... и т.н.
https://www.fengshuibg.com
Отговори
#3
Много Ви благодаря за бързият и изчерпателен отговор! Ще опитам в близките дни да направя разпределение на секторите по статията от линка. Ще пиша какво съм успяла да направя. Що се отнася до голямата стая, нея я отстъпихме на дъщеря ни, защото има нужда от повече пространство: бюро, секция за учебници и книги и т.н. Ние прекарваме повече време в дневната така или иначе. В линка, който ми изпратихте прочетох, че имате и услугата консултация. Бихте ли ми писали, какво е необходимо и колко струва услугата. Благодаря още веднъж.
Отговори
#4
Разбира се Smile

https://www.fengshuibg.com/services/serv...nsultation

https://www.fengshuibg.com/services/services-cost

С две думи - консултациите са само за района на София, продължават около 4 часа, цената е между 140 и 200 лв в зависимост от квадратурата на жилището.
https://www.fengshuibg.com
Отговори
#5
Здравейте!
При разделянето на жилището на 8 сектора спрямо градусите и посоките ,не се съобразяваме с мястото на входната врата,правилно ли съм разбрала?А когато не отчитаме посоките и градусите ,ориентир ни е входната врата и тя винаги се пада в един от трите сектора-полезни хора ,кариера ,познание?
Що се отнася до школата на летящите звезди-когато се прави картата ,кое е по-правилно-да се направи първо за целия етаж,който вклюява 2 апартамента или само за единия индивидуално и независимо от другия?
Питам,защото в книгите ми прави впечатление че се описва за еднофамилна къща,а хората живеещи в кооперация,жилищен блок?
Отговори
#6
Когато чертаем сектори спрямо посоките, това става с център на пространството и точно измерение посоки. В случая входната врата .... тя нищо не определя, за нея гледаме в кой сектор и в каква посока е и дали това е благоприятно. Секторите Кариера, Знание и т.н. са сектори от Школата на стремежите, която е млада школа, не е от класическите. Точни посоки са нужни за класическите школи като Ба Джай и Летящи Звезди.

Карта на Летящите звезди се прави за самото жилище.
https://www.fengshuibg.com
Отговори
#7
Т.е само за моя апартамент,а не целия етаж-правилно ли съм Ви разбрала?
Отговори
#8
Да.
https://www.fengshuibg.com
Отговори


Отваряне на:


Потребители разглеждащи темата: 2 гост(и)