тоалетна срещу входна врата
#1
Здравейте, нанесох се в нов дом и сега силно ме вълнува как да създам хармония и да създам добра енергия. Прочетох някои съвети по фън шуй и съм силно заинтригувана. Все още съм начинаеща, трябва да прочета доста литература, но ако може да ми помогнете и вие ще съм Ви много благодарна. Прочетох, че разположението на банята и тоалетната ми е по изключително лош фън шуй. Гърнето ми е разположено точно срещу вратата на банята, прочетох че това може да се неутрализира с облицоване на вратат с огледало на външната страна, но пък врата на тоалетната е точно срещу входната врата, а там разбрах, че не трябва да има огледало. Ако сложа огледало на вратата на банята то ще е точно срещу входната врата. Дайте ми съвет как да неутрализирам лошата енергия от тоалетната, която е срещу входната врата????? Ако си изработя висулка от планински кристал, колко наброй трябва да са камъните,четен или нечетен брой? Между двете врати ли трябва да са разположени кристалите, или да са окачени на самата врата на тоалетната.

Благодаря Ви много!
Отговори
#2
Това, че тоалетната чиния е точно срещу вратата на банята не е проблем. В повечето популярни книжки преувеличават негативното влиянието на санитарните възли. Основните правила са: добра хигиена и пуснат капак на тоалетната чиния. Да не забравяме да сме благодарни, че имаме течаща вода в къщи и че санитарният ни възел не е на двора Smile Защото преди години е било така.
Ако искате цялостно решение за дома си, най-добрият вариант е лична консултация, ще трябва схема и рождени дати.

Ще поясня:
Какво трябва да се направи и изобщо трябва ли да се прави нещо се решава въз основа на схема и посоки, т.е. гледат се сектори и посоки - спрямо дома (географската посока, измерена с компас) и спрямо хората (на база рождени дати). Има случаи, в които излиза, че санитарният възел е в сектор, който е с неблагоприятни енергии, енергии, които не са добре за спалня например. Тогава не е добре да се ограничава по някакъв начин енергията.
https://www.fengshuibg.com
Отговори
#3
Благодаря, за пояснението и вдъхнатото успокоение, а това че вратата на тоалетната е точно срещу входната врата, може ли да се неутрализира с някаква картина или фолио облепено на външната страна на вратата на тоалетната, или поставяне на планински кристал. Посоките все още не съм определила. Бихте ли ми казали в каква посока е благоприятно разположението на тоалетна и каква не е.
Отговори
#4
Има статия за това положение:
http ://www.comfort.bg/bg/%D0%B8%D0%BD%D1%82%D0%B5%D1%80%D0%B5%D1%81%D0%BD%D0%BE/view/882.html

Ако пратите снимка, схема, лицето на дома в градуси може да преценя, без тях не мога кажа какво трябва Smile

В Школата Ба Джай има 8 хороскопа, в Школата на Летящите звезди има 24 хороскопа. Тези хорскопи се правят на база на географската ориентация на дома и на база на времевия период (за втората школа). Съответно са различни за всеки дом. И съответно благоприятните енергии са на различни места. Например в Школата на летящите звезди, добре е тоалетната да е в сектор с 2 и 5, но този сектор е на различно място във всеки дом, като има домове които нямат такава комбинация в хороскопите си.
https://www.fengshuibg.com
Отговори
#5
Здравейте, МиленаSmile
Разпознах във вашия пост своя ентусиазъм от преди 2-3 години, когато се запалих по фън-шуй. Изчетох купища популярни книжки и прекарах часове в ровене из форуми - преработих огромен обем информация, често противоречива... а и често собствената ми интуиция казваше друго, точно обратното на твърденията в дебелите книгиBig Grin В популярната литература се пропуска съществен, бих казала определящ момент - всяко жилище има индивидуална енергетика, която взаимодейства с енергетиките на своите обитатели. Корекции тип "готови рецепти" могат да предизвикат обратен ефект, добре е да се подхожда индивидуално, творчески и цялостно спрямо конкретното жилище. Вас ви тревожи тоалетната, а аз цяла нощ не мигнах, когато прочетох, че входната ни врата е във възможно най-неблагоприятния сектор, и то по няколко школи... Направо бях отчаяна, че няма как да се премести вратата (освен през хола на съседаBig Grin).
След анализа на експерт се оказа, че жлището ни си е съвсем подходящо за нас и тримата му обитатели хармонично живеем в него, имаше нужда от известни промени и корекции, някои от нещата ги бях усетила по интуиция и ми се потвърдиха, въпреки, че в книгите пишеше друго. Друга полза беше, че открихме геопатология в една от стаите, а тя е сериозно нещо и действително въздейства негативно на хората, но за нея няма да прочетете нищо в популярните книжки. Може да се неутрализира ефективно.
Моят опит казва - обърнете се към специалист. Разбира се, всеки решава сам за жилището си, но си помислих, че моето споделяне може да ви е от полза, а също и на други хора в подобна ситуация.
Отговори
#6
Благодаря Ви ще се опитам да изпратя скица и посоки на дома.
Отговори
#7
Направих скица на апартамента, и измерих посоките спрямо входната врата, публикувах го във фейсбука си, надявам се можете да го разгледате. Ако можете да ми дадете някои насоки или съвети ще Ви бъда благодарна от сърце! В този апартамент живеем двете със сестра ми тя е в спалня 1, а аз в спалня 2. Тя е родена през 1984г.,а аз 1981г.
Вярвам че фън шуй влияе върху нас и животът ни в някяква степен, затова се опитвам да се съобразявам с това доколкото е възможно.
Благодаря Ви, приятен и усмихнат ден!
Отговори
#8
Видях скицата. Къде измерихте посоките - вътре в дома ли? По-добре е да се мери отвън - там е по-точно, вътре има влияние от железата, особено ако е ново строителство. Къде е лицето - откъм спалните или откъм хола?
https://www.fengshuibg.com
Отговори
#9
Аз ще пътувам, ще ви отговоря когато се върна.
https://www.fengshuibg.com
Отговори
#10
Направих необходимине измервания.Входната врата на блокът в който живеем е на североизток, входната му врата е на 20 градуса. Гървът му съответно е на югозапад- 200 градуса.
Входната врата на нашият апартамент е на югоизток 100 градуса. Тоалетната спрямо входната врата е на северозапад 290 градуса, холът е на югозапад 240 градуса, кухнята която е във хола се намира на запад 260 градуса. Спалнята на Златина, сестра ми е на север, а моята е на северозапад 320-300 градуса. Посоките съм измерила спрямо входната врата.

Двете спални са от страната на лицето на блока т.е те гледат на североизток от гредна точка на блока, а холът е на задната страна на сградата той гледа на югозапад спрямо цялата сграда.


Опитах се да направя някои изчисления, но не съм убедена че това което правя е правилно, затова бих била благодарна ако ми дадете някои насоки. Опитах се да разделя площа на апартамента по школата Ба Джай, но пак не съм сигурна, че полученото е точно както е в действителност. Малко се пообърках да чета и оставям тази преценка на професионалистите. Ако съм обяснила неточно, ще обясня.
Отговори
#11
Данните, които давате си противоречат и аз не ги разбирам.
Ако Северът на скицата е верен, това е 33 градуса лицето и наистина е североизток.
В постинга пишете, че входната врата на блока е на 20 градуса, а това е север (север е от 337,30 до 22,30 градуса) От там нататък всичко е ...... объркано. На мен ми трябва само точни градуси на лицето!!!!! другите неща е ясно къде са от схемата.

Ако искате, пратете ми точния адрес на мейл или на лични съобщения (не е нужно да го пишете тук), ще го намеря в бгмапс и ще видя градусите - географските се отличават от магнитните на 5-6 градуса, ще ги сметна. Тогава ще направя геомантския хороскоп и ще видим какво да направим за вашия санитерен възел.
https://www.fengshuibg.com
Отговори
#12
отговорих на лични съобщения
https://www.fengshuibg.com
Отговори


Теми, които вероятно са свързани...
Тема: Автор Отговори: Прегледи: Последна публикация
  Огледало, отразяващо входната врата Мария Кендерова 1 11,826 14-02-2017, 10:55 AM
Последна публикация: Elza
Smile Входна врата срещу стълби stelliucia 1 10,992 26-08-2014, 02:32 PM
Последна публикация: Elza
  Oтново огледало срещу входната врата qna0405 1 11,614 06-08-2014, 07:20 PM
Последна публикация: Elza
  същия проблем -огледало срещу входната врата lina 1 12,955 15-05-2013, 06:06 PM
Последна публикация: Elza
  ОГЛЕДАЛО СРЕЩУ ВХОДНАТА ВРАТА s2isfree 6 30,692 11-12-2012, 11:32 AM
Последна публикация: s2isfree
  входната врата Diana 1 13,894 28-06-2008, 06:25 PM
Последна публикация: Elza

Отваряне на:


Потребители разглеждащи темата: 1 гост(и)