побърках се и ... се ориентирах в крайна сметка :))) ... или за ЖИВАТА ВОДА
#1
Побърках се: магнитна вода, вода със шунгит, вода с клиноптилолит, жива вода, мъртва вода, йонизирана вода, озонирана вода, пречистена вода, структурирана вода, енергизирана вода, замразено-размръзната вода, вода с Корал Майн, вода с кислород, вода със сол, сребърна вода ... най ми беше ясно какво е структурирана вода Smile))))))
Взех да чета и гледам клипчета ... цял ден това правя. И до къде стигнах? Според физици и медици има 2 основни показателя на водата: pH и ORP или ОВП на руски - окислително-възстановителен потенциал. рН е ясно - мъдро е да се пие неутрална или алкална вода, т.е. вода с рН от 7 нагоре, до към 10-11. Особено важно за онкология и ред други глупости, които си причиняваме ...
А за ОВП най-ясно говори ето тази руска докторка - хематолог Д-р Шишкина (въоръжете се с търпение 1 час и 10 мин SmileSmile  
http ://sozvezdie-love.ru/pravil%27naya_voda.html

както и този другар в кратки по 1-2 мин клипчета:
http ://www.sozvezdie-love.ru/pvvk_video.html

И за какво го правя всичко това ще попитате ... защото моята кръв при цялото ми природосъобразно хранене и супер готини енергийни практики е точно такава, каквато показва Д-р Шишкина и това го видях на такъв микроскоп като нейния. Пия по 1,5 - 2 литра на ден чиста (пречистена) и структурирана вода с рН 7, както ни съветства Д-р Папазова.

Сега търся точния уред, доколкото виждам цената е около 70 лв., нищо работа, обаче трябва и уред, с който да меря рН и ОВП.

Ще съм благодарна за всяко споделяне! Ако пък нямате инфо по въпроса, просто покажете интерес, тогава аз ще продължа да споделям до къде съм стигнала ... че да не си говоря сама като лудите Smile)))))
https://www.fengshuibg.com
Отговори
#2
Взех 2 уреда - за измерване на РН и ОВП, натрупах измервания и изводи, ще ги споделя когато завърша изследванията.
https://www.fengshuibg.com
Отговори
#3
Гледам различни апарати - има за 2 л и за 5 л и все са по 70 лв Big Grin Ти от кой имаш? Гледах и уред за измерване на pH - дигитален за 50-60 лв. За ОРП не видях да пише на тях.
Добре де, кажи ми каква е разликата между йонизатор и активатор на жива и мъртва вода. Активаторът е на принципа на електролизата, ама нали йонизаторът (имам такъв) пак произвежда отрицателни йони, само че във въздуха. Моят не може да се използва за йонизиране на вода. Но има и такива, които се използват за вода. Виждала съм. И все пак сигурно има някаква разлика между двата уреда - освен че единият очевидно не прави мъртва вода. Обясни ми, ако знаеш, разликата в принципа между двата Smile Принципът ме интересува най-вече.
П.П. Май си отговорих, ала кажи дали съм права. Йонизаторът прави отрицателни йони, ама те не са водородни йони, както при активатора за жива и мъртва вода.
Отговори
#4
Аз имам този уред, проверявахме ги радиестезично, този излезе най-добър:

[Изображение: GL-5GREEN.jpg]

Сайтът е този: http ://www.jivavoda.eu/index%201.htm. Може да се поръча чрез него или на Илка в книжарница Елрид в София, ул. Солунска 3.

Ами не знам какво да ти кажа за йонизираната вода, имам 2 измерителни уреда, мерим водата с тях, после правим йонизирана вода и пак мерим и виждаме за какво става въпрос. Сега правя такива изследвания ..... с какво ли не Smile)))
https://www.fengshuibg.com
Отговори
#5
Хахаааа, аз на него се бях спряла, като поразгледах каквото има из нета Big Grin Уцелила съм значи кой е най-добър. Спира ме само това, че няма улей, по който да наливаме водата, защото е съд, а не кана Smile Ама сигурно и на това се намира решение. Дай да видим измерителните уреди Wink
Отговори
#6
Да, този излезе най-добър Smile. Човекът, който ги произвежда каза, че сега има подобрения - спирала по керамичния съд.
https://www.fengshuibg.com
Отговори
#7
Smile 
Много съм доволна от активатора за жива и мъртва вода. Ще видя докъде ще ми стигне ентусиазмът, защото трябва да се прави всеки ден, тъй като живата вода има наситен отрицателен заряд само няколко часа. После си остава само алкална вода, която също може да се ползва, но няма да е толкова лечебна. Вчера сварих боб с жива вода, за да проверя дали това, което пишат, е вярно. Държах да експериментирам. Ами вярно е - с живата вода бобът не надува стомаха, няма ги и онези странични ефекти Smile
Отговори
#8
Благодаря за споделянето, Ели! Потенциалът се държи и до другия ден, много зависи точно колко е, да, спада, но ако е бил -200 до другия ден може да стане -130 например т.е. пак върши работа.
Ако е бил -250, може да стане -200 или -180.
Трябва да се мери. Зависи каква вода слагаш в уреда.
https://www.fengshuibg.com
Отговори
#9
За тези, които не искат да се занимават с уреда за жива и мъртва вода, по-точно е да се каже уред за алкална и киселинна вода, защото жива вода е друго Smile, та за вас - алкална вода може да си направите много по-лесно. При това не само алкална, но и с висок окислително-редукционен потенциал (окислително-възстановителен потенциял). И начинът е чрез употреба на коралов калций от Корал клуб.
Само внимателно с количеството и честота на пиене на тази вода. Много е силна. А средата в стомаха е киселинна. 1 - 2 чаши на ден е максимума. Аз си слагам 1 пликче и после го използвам още 1 път. Това е моя опит.
https://www.fengshuibg.com
Отговори
#10
Пия алкална вода (pH 9.5) от около една година. Правя си я с активатор ДА-3. Времето за активация го определих според pH-стойностите - 5 минути. Скоро си поръчах и ОВП-тестер и вчера пристигна. След измерване се оказа, че алкалната вода е +80mV. Направих няколко опита с увеличаване на времето на активиране (25 минути) получих стойност от -55mV. Водата е ниско-минерализирана - около 10 ppm.
Въпроса ни е има ли начин (допълнителна обработка), чрез която да се достигне отрицателен заряд в порядъка на -250mV до -400mV?
Отговори
#11
Според мен, ще постигнете този заряд за по-дълго време или като използвате не ниско минерализирана вода, а високо минерализирана вода. Второто е по-добре ... вероятно. Трябва да се пробват.
https://www.fengshuibg.com
Отговори


Теми, които вероятно са свързани...
Тема: Автор Отговори: Прегледи: Последна публикация
  Структуриране на вода Elza 6 44,811 28-01-2010, 09:51 AM
Последна публикация: Elza

Отваряне на:


Потребители разглеждащи темата: 1 гост(и)