Посоки на спане
#1
Аз принадлежа към източната група, съпруга към западната. Кой е най-приемливия компромис при разполагането на леглото в спалнята. Прилагам схема. И въобще как постъпваме в тези случаи, когато членовете на семейството са в различни групи и в другите помещения.
Борис - 05.11.67г.
Иванка - 18.03.68г.
Мария - 05.12.2003г.
Отговори
#2
слънчице-зрънчице, получих и схемата на мейла. В момента имам доста работа, но като се поосвободя, ще помисля по твоите неща и ще ти отговоря.
https://www.fengshuibg.com
Отговори
#3
Във вашата спалня леглото може да се сложи почти само по един единствен начин - с глава на ЮЗ. Но искам да видя и школата на "Летящите звезди", тогава ще го уточним. По принцип ЮЗ за Борис е добре, той "Западна група", за теб е най-лошата посока (ти си "Източна група") според школата "Ба Джай", но има едно нещо, което го няма в книгите - това е твоята посока като животно - ти си Маймуна и посоката на Маймуната е ЮЗ 3 (югозапад три) - от 232,30 до 247,30 градуса. Така, че става и за теб, а при твоя ОГРОМЕН късмет, мисля че е съмсем добре. Ще трябва да поговорим за късмета ти, имаш и мъдрост да го използваш, обаче физическата ти издръжливост е ...... недостатъчна. Дай часове на раждане.
https://www.fengshuibg.com
Отговори
#4
Здравейте ! Аз съм родена 25.09.1964- западна група ,число 6 .Спалнята ми е разположена в ЮЗ И Ю част на дома. Проблема е ,че единствената възможна посока за спане е И ИЮ -неблагоприятна за мен.Бихте ли ми препоръчали лечение за това моля!Опитах се да замеря градусите пред леглото във краката компаса показва близо 70 градуса ,а при главата близо 100 градуса. Това ме обърка съвсем.Sad Къщата е с вход от СИ,фасада С,баня с тоалетна на И,Хол С ,СЗ„З.Кухня И„ЮИ, Ю.Спалня Ю,ЮЗ.Благодаря!
Отговори
#5
Може ли чертеж, посока, измерена извън жилището и година, в която сте се нанесли?
Повече информация в тази тема:
https://www.fengshuibg.com//forums/showt...hp?tid=173
https://www.fengshuibg.com
Отговори
#6

.jpg   схема.jpg (Размер: 69.38 KB / Сваляния: 13) нанесох се на 27.03.2012 -тогава внесох целия си багаж.Съжалявам ,че върнах компаса и не съм записала точните градуси,освен че в спалнята измерено в центъра посоката на главата ми е между 70 и 100 градуса.Местата на вратата и прозореца са разменени ,верни са надписите който съм поставила. Вратата на кухнята се отваря към бойлерното помещение.И двете входни врати са червено боядисани (фабрично ).Така си бяха просто.5 жълта се пада точно на втората входна врата (кухнята ) която е на една линия с прозореца на кухнята. Благодаря Ви ,че сте ми отговорили !
Отговори
#7
Посоките се мерят извън дома, вътре обикновено има влияние от железобетона и затова ви показва толкова голяма разлика в градусите. Между 70 и 100 градуса - това е Изток, но не е ясно според школата на Летящите звезди - там посоките са на 15 градуса, т.е. трябват точни градуси, както и кое е лицето на дома.
Освен това трябват размери на спалнята за да видим къде може да е леглото. Така като гледам схемата, леглото може да е на три места - има избор, но все пак трябва да знаем размерите на стаята.
https://www.fengshuibg.com
Отговори
#8
Smile 
Благодаря Ви за отговора!!Shy Всъщност посоката за спане е само тази възможна -на ЮЗ има вградени дрешници ,на Ю е прозореца,на С е радиатор на парното. Леглото може да се сложи само И на стената със вратата. Сложила съм 6 жълти и една бяла монета в ЮИ ъгъл за защита ,а над леглото над главата ми една картина с дървета в червено-оранжево и жълто.Мислех си дали се налага някакво друго лечение или просто да забравя ,че леглото ми е в тази посока. най -благоприятна за мен е ЮЗ ,но за съжаление там са вградените дрешници и нищо не мога да направя повече.И аз и домът сме западна група фасадата е С .Благодаря Ви още веднъж !!
Отговори
#9
Според Школата БА ДЖАЙ посока Изток ви е лична посока "5 призрака", която според мен е третата поред неблагоприятна посока, т.е. не е толкова "лоша". Ако човек има духовни практики може да я използва съвсем рационално, защото се смята, че ако я използва нейната сила отива да върши духовна работа.
Този анализ е непълен, трябва да се види и Школа на летящите звезди, за която ви исках данни. Без тях няма как да се прецени.
Не разбирам защо сте сложили "6 жълти и една бяла монета в ЮИ ъгъл за защита" ,
както и защо е това: "а над леглото над главата ми една картина с дървета в червено-оранжево и жълто". Така че това не мога да го коментирам Smile
https://www.fengshuibg.com
Отговори
#10
Smile 
Smile Здравейте отново ! Благодаря за отговора!поставих монетите там защото прочетох ,че това е един вид защита срещу 5 жълта която е в този сектор.А относно картината споменах я понеже не знам дали тези цветове не биха активирали нещо недобро за мен .Картината ми харесва просто не знам дали в цветово отношение е добре.Нали знаете ,че в интернет пространството има разнообразна и не дотам точна информация за фън шуйSmile,а тъй като за мен това е нещо ново се впечатлявам от всичко прочетено.В тази връзка прочетох ,че картини с есенен мотив не е добре да бъдат поставяни в спалнята ,а тъкмо я бях поставила. Относно духовните практики - твърдо съм се ориентирала към положителното мислене.Приятна вечер Ви желая !!
Отговори
#11
най-добрата защита за 5 жълта (ако изобщо тя активира неблагоприятни енергии в дадения сектор - за да разберем това, трябва да направим анализ според даденостите на пространството) е метален чан с 6 кухи тръбички или метално звънче, металните монети не са най-доброто лечение в случая, макар и да не пречат Smile

положителното мислене е ок, само дето ... поражда и противоположното Smile))), затова целта ни е центрирано състояние в любов и светлина, без големи отклонение в страна на положителното или отрицателното, колкото повече отклоним махалото в едната посока, толкова по-голямо отклонение ще даде в другата когато се залюлее обратно Smile - нали си го представяте?

да, в интеренет пространството има много информация по фън шуй, но тя е повечето просто нещо да се пише, за качествен анализ и препоръки трябват пълни данни и оглед, не става без схема, посоки, рождени дати ...
https://www.fengshuibg.com
Отговори
#12
Благодаря Ви!!Успех Ви желая !!Smile
Отговори
#13
благодаря! много любов и светлина и на вас по пътя ви!
https://www.fengshuibg.com
Отговори
#14
Здравейте,Елза!
Интересна и полезна ми беше тази тема.
Относно прочетеното взникнаха няколко въпроса,а именно:
1.Когато се прави геомантски хороскоп,кое се взима като правило за определяне на 20 годишният период-годината в която е построена къщата или годината в която си се нанесъл да живееш в нея?
Напр. мойта къща/кооперация/ е построена 1979-80г. т.е период 6,а аз се нанесох 1995г.-това е период 7.
2.Когато част от кооперацията напр.партер преустроиш в работен офис,кабинет,магазин и пр.,където започваш да работиш и искаш за него да си направиш фън шуй проект, коя година ползваш-на построяването на къщата или годината на преустройване?
Благодаря!
Отговори
#15
Здравейте, Грета!
Много правилни въпроси ви възникват. Само дето различните фън шуй всепризнати майстори имат различни мнения по въпроса Smile едни казват, че периодът се определя от годината на построяването, други от годината на нанасянето, трети от годината на последния ремонт, четвърти казват, че периодът може да се смени ако човек не е бил определно време извън дома си и т.н. Аз самата доста се бях обърках по върпоса и преди време реших да проверя нещата чрез радиестезия. Оказа се, че всичко е много индивидуално. В никакъв случай, според мен, не се определя от датата на построяване, тъй като живот на дома дава човек когато се нанася да живее в него (една от трите компонента Земя - Човек - Небе). Според мен периодът се сменя много по-лесно отколкото това се определя от класическия фън шуй, т.е. достатъчно е един или няколко по-големи ремонта е енергията на дома, съответно преиодът на дома се сменя.
https://www.fengshuibg.com
Отговори
#16
Здравейте, Елза!
Да разбирам ли ,че сега като пребоядисам апартамента,автоматично ще сменя и периода?
Отговори
#17
Само с пребоядисване няма да стане, има се предвид "по-голям" ремонт. Смяна на подови настилки, преместване на стени или смяна на функцията на помещения, дострояване, по-кардинални решения. Което не е нужно да се прави разбира се, ако не е нужно. Ако човек се изнесе от жилището, не живее в него повече от 100 дена, периодът също се сменя. Ето част от това, което е написано в професионалните курсове, които имам:

Каким образом можно сменить Период дома? Иногда эту процедуру тежке называют “сменой Небесного сердца”, име я в виду, что мы меняем центральный Дворец, небесное сердце дома. Справедливости ради нужно сказать, что далеко не все Мастера Фэн Шуй согласяться, что смена Периода дома возможна. В класических тескстах написано, что у дома может поменяться Перод, только если у него полностью ремонтируется или меняется крыша, меняется входная дверь, как вход для ци, и в центре дома вскрывается пор, и заменяются несколько кубометров земли. Таким образом , второй раз после постройки вновь связываются ци неба и Земли, что означает «второе рождение» дома. Такая смена Перода дома, конечно же, возможна только в одноэажном доме, либо при капитальном речонте многоэтажного дома с заменой всех перекрытий, когда солнечный свет, воздух и дождь могут проникнуть до самого фундамента. ........
При покупке даже старого дома или квартиры, для новых хозяев это новый дом. Поэтому, при расчете карты Летящих звезд, для новых хозяев это новый дом. Поэтому, при расчете карты Летящих звезд, мы опираемся на дату въезда жильцов. ............
Чтобы обьяснит, как это проискодит, нужно обратиться к космическуму триединству. Как мы помним, при постройке дома, мы соединяем ци Земли, ци Неба и ци Человека. Дом можно считать готовым только тогда, когда триединство сформировано, когда есть дом и есть люди, живущие в нем. Соотвествено, если триединство разрывается, если меняется одна из его состовляющих, Небо, Земля или Человек. ........
https://www.fengshuibg.com
Отговори
#18
Благодаря,Елза!
Но ,поне правилно подбраните цветове ,дано да имат благотворен ефект.
Какво искам да кажа-преди да се запозная с фън шуй и принципите му/естествено не в детайли и професионално/,бях боядисала стаята на сина ми в син цвят,която попада изцяло в сектор юг на жилището,а една от спалните ,сектор север и северозапад-слънчев цвят/св.жълто/.
От друга страна,в картата на сина ми -господар на деня -огън ян и 4 паралелни звезди огън ян,само с една звезда ян вода и нула земя/има в скритите стволове в клонките земя 3-ти 4-ти и т.н/,мисля,че му трябва и вода да се охлади малко,че с този огън ...Но в крайна сметка,тъй като не мога да го преместя от тази южна стая ,реших да я боядисам в земен тон цвят с идеята да балансирам липсата на ел.земя в картата/звезда на изявата/,да не си противореча с южния сектор/юг-син цв.,а малко да потуша огъня/Дали съм постъпила правилно? А може би това не е достатъчно ?
П.С от горе написаното, разбирам ,че е по-правилно при определяне на периода в хороскопа на апартамента ,да се взема впредвид годината на нанасяне ,а не на построяване?
Отговори
#19
Логиката ви изглежда правилна, но все пак вие виждате едно, аз може да видя друго Smile а и не ми стигат данни. Ако програмата (в интернет има няколко програми за автоматично изчисляване) или вие определяте сина ви като "Силен Огън", по-добре да добавяте Земя, а не Вода. Или по-точно стихията, която е най-благоприятна за него, може да е и Метал. Може ли да дадете рождена дата за да видим за какво става въпрос и да опишете каква е задачата - примерно синът ми е доста агресивен или искам да избере посока и сектор за спане и т.н.
Цветовете не са най-силните лечения, по-добре е да се използват материали, форми др., отговарящи на Петте елемента. Както и да се видят секторите според Ба Джай и Летящи звезди за да се съгласува лечението с основни класически школи - да не би пък там да влоши нещо от лечението.
https://www.fengshuibg.com
Отговори
#20
Здравейте!
Синът ми е роден 27.06 2002г. в 17.20ч.-Георги.
Сънува кошмари и доста често ни вика нощем,страх го е.Напоследък е малко нервен,обижда се лесно,доста е чуствителен,понякога кипи от яд за незначителни неща.
До сега спеше в посока ЮИ.Вчера преместих леглото СИ-25 гр.,ако леко си мръдне главата отива в посока север,но това е единствения вариант за смяна на леглото.Първата вечер спа непробудно,пък ще видим занапред.
Стаята е в следните градуси-157,5-202,5 т.е посоката е юг,така както съм направила схемата по школата на летящите звезди/ако е вярна ,разбира сеSmile/
Благодаря! Поздрави и успешна седмица!
Отговори
#21
Кой период е дома и какво е лицето? Може ли да видя схема?
https://www.fengshuibg.com
Отговори
#22
Здравейте,Елза!
Сградата е построена 1979-80г.-период 6.Другите собственици живеят в нея от тогава.Ние се нанесохме 1995г-период 7.Преди това е имало наематели ,не винаги.Лицето е ЮЗ1.Лицевата част включва детската стая,хола и трапезарията,като детската е юг,хола и част от трапезарията ЮЗ,а останалата част от трапезарията-запад.В момента не мога да изпратя схема,защото съм на почивка,но другата седмица по средата ще направя и това.Благодаря Ви,оценявам помощта Ви!
Отговори
#23
добре, чакаме схемата Smile
https://www.fengshuibg.com
Отговори
#24
Не мога да кача схемата,нещо не става,не мога да разбера защо.
Отговори
#25
може да ми я пратите на мейл
https://www.fengshuibg.com
Отговори
#26
Получих схемата.
Синът ви има 5 елемента янски Огън в Четирите стълба на съдбата ... доста Огън наистина (правите разлика между Огън ян и Огън ин, нали). И е в южната стая Smile Правилно сте я боядисали в земни цветове, може и синьо да се използва - като завивки за леглото, цветни акценти.
Ето едно кратко описание, вече не знам от точно кой курс: "Излишък на Огън – стават разгорещени, често избухват, неспокойни са, приказливи, обичат да поучават другите, лесно обидчиви са." И по нумерология има склонност доста да приказва поради многото идеи в главата, приказва ли доста?
Сещам се, че в хомеопатията има такава хомеопатия за хора тип Огън, кибритчета, лесно се палят, лесно изгасват или ... не много лесно Smile. Мога да препоръчам хомеопат, ако искате.
Още за фън шуй-я: посока СИ е доста по-добра за него и според Ба Джай и според Летящите звезди в този дом. Сега как е след като разместихте леглото? Добре би било да видим и сектора на стаята, не знам кой е, защото на схемата няма разположени мебелите в детската.
https://www.fengshuibg.com
Отговори
#27
Какво още може да се направи? Може да му поръчаме личен оргонит, ще видим какви кристали ще са най-подходящи, но със сигурност лапис лазурит, родохрозит ... ще видим още какви. https://www.fengshuibg.com/proposals/orgonits.html
А вас мога да поканя на семинар Осияние за да си помогнете и с вътрешни инструменти (да лекувате блокадите, които предизвикват гневливостта ...). https://www.fengshuibg.com/seminars/darove.html Може да работите и с Прошката, описана е подробно в сайта ни.
https://www.fengshuibg.com
Отговори


Отваряне на:


Потребители разглеждащи темата: 2 гост(и)