Житния режим
#1
ЗА ЖИТНИЯ РЕЖИМ по ПЕТЪР ДЪНОВ

Информация има много в нета.
Да видим на кой как му понася.
https://www.fengshuibg.com
Отговори
#2
Sad 
Който е следвал режима, моля да сподели впечатления. Ако аз трябва да започна, със съжаление трябва да кажа, че на ми подейства меко казано, доста неприятно.. Може би имах твърде големи очаквания.. През всичките дни не успях изобщо да подтисна глада си и ходех озверяла от глад, бях изключително нервна, неспокойна, отмаляла, с главоболие, без настроение, избиваше ме на рев, чувствах се като жена в цикъл х5 Sad Rolleyes Всичко беше точно обратно на това, което знаех от вече пробвали. Може да съм се изчиствала от нещо, знам ли.. Е, със сигурност не беше по-гадно от първото ми холотропно дишане Rolleyes Нямам търпение пак да опитам и двете, вече с друга нагласа Smile
Отговори
#3
Аз съм пробвала да го правя за малко дни. Не мога да издържам никакви гладни диети (е тази не е глад, но също ми е трудна Smile)))). Доста време се мислех за лигла по отношение на диетите Smile докато не дойде отнякъде информация, че специално гладуването не се препоръчва за хора с определена конституция по Аюрведа, май беше за преобладаваща ВАТА, защото влошата конституцията. И ...... се успокоих. Не се и мъча, мога да огранича храненето, мога да ям разделно, но да не ям ..... не, не, не мога, влошава ми се и настроение, и всичко, не мога да мисля Smile)))))
Специално житният режим една приятелка го прави и си е много доволна. Аз пък преди няколко месеца си правих основно почистване на червата по определен начин и това ми дойде супер. Не се чувствах зле, въпреки че процедурата е 2 седмици и има доста ограничения на това какво и кога да се яде.
Всеки си е индивидуален и може сам да си открие кое е за него и кое не е. Според мен, по-добре да правим това, което ни харесва и да не правим това, срещу което имаме съпротиви Smile)))) - нали се обичаме такива, каквито сме Smile
Между другото .... свалих 10 кг за няколко месеца - според мен като резултат от някои прочиствания. И най-важното - без страдания! Smile
https://www.fengshuibg.com
Отговори
#4
оказа се, че е много важно какво именно жито ползваме .... ,
ето едно предложение от Силвина Белопойчева:

Silvina Belopoicheva February 6, 2011 at 8:56pm

Тема: Лимецът - дивото жито от древността

Приятели!Изпращам информация за житото, което според нас е най-добрата храна и е най-подходящо за житния режим - накисва се във студена вода и на сутринта е меко, дава много енергия, прочиства идеално стомашно-чревния тракт и пр... Много може да се каже за това жито. Аз лично го изпробвах -направих поста през януари - така се наложи. Лимец има и в био магазините, но той е австрийски с унищожен зародиш и не покълва. Важно е през тези 10 дни да се храним със жива материя, а не с мъртва. С живо жито, а не с грухано.. Лимец има и в аптеки Билкария на Емил Елмазов, може да се поръча и от мен - пишете ми лично съобщение в скайп. Житото се лющи и чисти в момента, чистеното на 30% е ръчно, работим много интензивно, за да можем да отговорим на всички заявки. Може да се изпрати и с куриер в страната с наложен платеж. Ето повече инфо за лимеца:
Поздрави от мен и много светли мисли, чувства и дела по време на поста и не само!!! Силвина
"ХЛЯБЪТ НА ТРАКИТЕ, ЖИТОТО НА ФАРАОНИТЕ, ПОСЛЕДНАТА ХРАНА НА ХРИСТОС...Еднозърнестият лимец - този архетип на пшениците, е най-свидното растение на човешкия вид, негов вечен спътник, неговата вярна храна, която може да вдигне цели групи от хора да тръгнат по нормалния път на Битието. Дълбоко в структурата на човешкия геном е втъкан лимецът. Колкото години е имало човечество, толкова години е имало дива пшеница и човекът е израснал с нея. Еднозърнестия лимец (Triticum monococcum L.) е най-древния вид от групата на покритите или несъщински пшеници. В тази група одомашнени са още двузърнестия лимец (Triticum dicoccum Schrank) и пшеницата спелта (Triticum spelta L.). На двата вида лимец българите казват още капладжа.
Тази дива пшеница с крехко вретено, къси класчета с по един връх и дребни зърна се захваща и на най-бедните почви. Суровите зими сякаш го умножават. В неговите стебла, неполягащи от ветровете, в корените му, неподвластни на сушите, в семената му, неунищожими от студовете се разчитат силите на дивото. Никой не знае откъде е дошла и колко е стара тази дива пшеница. Сякаш е спусната от Небесата. Според езотеричните школи то не е продукт на нашата планета, а слънчев плод, тръгнал от Сириус, за да стигне до Земята.
Традицията на неговото отглеждане в Германия, Швейцария и Англия продължава до средата на XIX век, след което е заменена с обикновеното хлебно жито. Причината е, че добивите от пшеницата могат да се увеличават с торене и генни модификации. Така изначалният хляб е заменен с белия хляб с отстранен дух, разбирай зародиш.
Дивотото зърно не приема торенето, затова не го долюбват земеделците, тъй като не могат да вдигат добивите. Лимецът не гълта тежките метали, от него бяга и радиацията. На 200 км от Чернобил дивата пшеница е останала чиста заради много твърдата обвивка. Зърното не се подава и на олющване, трябва специална техника. А всичко това не е изгодно на земеделеца, преработвателя и хлебаря.
Но е изгодно за човека, защото зърното не полепва по червата и предпазва от рак. Лимецът дава истинско пълноценно хранене, за което сега ни лъжат много производители, които тъпчат храните с консерванти и бои. Лимецът не дава богата реколта, но пък засища добре и е лековита храна. Той е мощен антиоксидант, съдържа повече протеини от обикновената пшеница, но количествата на глутен са минимални, което го прави лечебна храна за алергичните към глутена. От другите видове жито той има почти два пъти повече мазнини, белтъчини, фосфор, витамини от групите на В и А. С него може да се замести месото и зеленчукът. Ако майка захранва детето си с кашичка от лимец, то ще расте здраво. Древното жито не изисква почти никаква преработка. Вечер семенца се накисват в студена вода и сутрин човек закусва с тях. Най-важното е, че дивата пшеница се поема в естествен вид, нейните лечебни качества са както в зародиша, така и в обвивката. Зърно от лимец се стапя в устата, а зърно от сегашното жито остава непроменено. Това показва, че организмът приема древната пшеница като своя, а днешната - не.
Лимецът укрепва тялото и възправя волята, за да забравим болести като тежки колити, рак на дебелото черво, ентероколити и пр.Със 100 грама покълнало диво жито човек може да изкара цяла седмица, без да яде друго. По това древно еднозърнесто жито са луднали диетолозите по цял свят. Освен това хлябът, изпечен от това зърно, оправя настроението. Покълващи семена от лимец и днес подпомагат терапията на мисловно слаби, нерешителни деца, понякога прегърбени и неспособни да се измъкнат от необяснимата си интелектуална немощ. Пациенти, оставени без надежда от своите лекари, напипват слепешком пътя към ремисията, осланяйки се на водата от варен лимец, която приемат заедно с питки от брашното му. Цели групи от хора, загубили пътя, по който трябва да вървят, биха си помогнали, ако върнат лимеца на трапезата си, особено в неговата сурова форма.
Кажи ми с какво се храниш, за да ти кажа какво те очаква...

Цена 1 кг. 17 лв. За контакти: 0887 872 462, 0894 340 853, skype: silvinakar
https://www.fengshuibg.com
Отговори
#5
През последната година бяха направени корекции по отношение на правенето на Житния режим /по-широко използване на покълнало жито,подготовка и захранване/.Те доведоха до по-добри резултати/според прсвещите режима и по двата начина-с покълнало и грухано жито/
Има места в нета/групи/ ,където Житният режим се прави през цялата година /всеки месец/.Те са с името Житният режим на Учителя Петър Дънов.Ако някой се интересува ,мога да му дам конкретната информация.
Лимецът има доста положителни качества,но през февруари по-добър ефект /за изчистване и отслабване/ имаше с обикновено жито за покълване.Намялява се и волевия ефект от режима/поради засищането/.
Може би е по-удачно да се използва само при болки ,свързани с дъвкане или леки неразположения в областта на стомаха.
Отговори
#6
Благодаря, solej!

Доста хора живо се интересуват. Може да споделите тук информация, препратки ... както прецените. Явно имате опит, ще сме ви благодарни да го чуем.
https://www.fengshuibg.com
Отговори
#7
Имам наблюдения върху правенето на Житния режим през цялата година.След доста споделяне на практически опит, успяхме да обобщим някои от основните изисквания.
Има и групи във фейсбук и bg.mama /Житният режим на Учителя Петър Дънов/.С радост помагаме на тези ,които искат да го правят ,независимо от причините/ духовни ,здравословни,за отслабване/.

Около Великден имаше по-малко желаещи да правят режима ,но навярно през май ще са повече.
Отговори
#8
Elza написа:Лимец има и в био магазините, но той е австрийски с унищожен зародиш и не покълва. Важно е през тези 10 дни да се храним със жива материя, а не с мъртва. С живо жито, а не с грухано.. Лимец има и в аптеки Билкария на Емил Елмазов, може да се поръча и от мен - пишете ми лично съобщение в скайп. Житото се лющи и чисти в момента, чистеното на 30% е ръчно, работим много интензивно, за да можем да отговорим на всички заявки. Може да се изпрати и с куриер в страната с наложен платеж. Ето повече инфо за лимеца:
Поздрави от мен и много светли мисли, чувства и дела по време на поста и не само!!! Силвина

Днес си взех лимец да пробвам - от магазин "Слънце и луна". "Билкария" ми е далече - в "Толстой" и някъде на "Тотлебен". Горе чета обаче, че австрийският е грухан и с унищожен зародиш. Грухането означава ли непременно, че е унищожен зародишът? Аз мисля, че просто е малко наранен при махане на обвивката от зърното. На мен не ми трябва за покълване, а за накисване с кисело мляко и после закуска Smile Освен това не е без значение, че австрийският е 7 лв килограма, а този на Силвина е 17 лв. ... Колкото и да е полезен, с тази цена не може да се похапва редовно.

Елзе, ако намериш някъде български лимец за продаване, сподели, моля. Хлябът беше свършил, та затова взех зърна за проба. Smile
Отговори
#9
това е от фейса, от ЖИТЕН РЕЖИМ 2013 г.
от Силвина:

Silvina Belopoicheva
Здравейте! Както всички добри неща, и с лимеца започнаха много спекули и измами. Внася се зърно от чужбина за стотинки, което е всичко друго, но не и български лимец, пакетира се в България и се пуска за български.
На опаковката пише или Произход България, или още по-зле - направо си пише Български лимец. Защо ли така лесно всичко добро се подменя...
Това събитие е направено и тук се гарантира на 100% качеството на житото, което произвеждаме вече четвърта година.
Всеки разбира се избира от къде да си взече житото за поста.
Но са несравнимо много хората, които от години вземат лимеца от нас и казват, че той е изключителен - мек, добре изчистен, енергиен, зареден за който може да го усети...
https://www.fengshuibg.com
Отговори


Отваряне на:


Потребители разглеждащи темата: 1 гост(и)