Цикъл на 5 елемента
#1
Имаме две статии за 5 елемента:
Петте елемента
Петте елемента в дома и офиса

Как използвате това в дома си? Какво ще кажете за етеричните масла - към кой елемента се отнасят?
https://www.fengshuibg.com
Отговори
#2
Разбира се, че етеричните масла се отнасят към елемента "Огън", защото те притежават неговите качества и са ориентирани към по-фините полета на вибрации. Това се вижда и от самото им име - "етерични" - те работят на етерно ниво и излъчват фини снопчета енергии, аромати или още ги наричаме понякога "ефири". Някога, в много древни времена хората са се хранели със слънчева енергия и ефири. И сега има на нашата планета хора, които могат да се хранят по този начин (адепти, истински слънцеяди като австралийката Джасмухин, сибирската Анастасия...)

ОГЪНЯТ като елемент стои най-високо в структурата на елементите, защото може да претрансформира енергийното състояние на другите елементи, да пречиства пространството, да помага за установяване на връзка с други полета на съзнание (светове).
ЕТЕРИЧНИТЕ МАСЛА като квинтесенция от душата на растенията могат същото. Те се намират над тревата, , цветята, храстите и дърветата; трансформират неблагоприятните енергии в благоприятни за хората и за другите живи същества; а така също служат за установяване на стабилна връзка с другите нива на разум (връзка с Господ, с Астрала ) и това им качество се използва от всички стари и нови религии, чиито служители (шамани,попове, магове винаги прикадяват и използват ароматите при техните ритуали). Лечителите също използват тези удивителни качества на етеричните масла в своята практика - да претрансформират и хармонизират, да издигат и пречистват съзнанието, да лекуват аурата и тялото на човека.

Разбира се, като професионален ароматерапевт, т.е. аромолог (защото от 2005 беше забранено да се наричаме така) аз си служа непрекъснато с различни етерична масла у дома и извън него. Защото те ми помагат да съхраня усмивката, усещането за чиста радост и ведрото настроение в забързаното ми ежедневие в града! Е, на полето или в планината нямам нужда от масла, там ефирите са в естествено състояние, в изобилие и ме обгръщат отвсякъде, за което изпитвам дълбока благодарност към Земята, Природата и Общия ни Създател.

Маслата (обикновено нямам време за специални процедури) ги използвам за защита - една или три капки от шишенцето направо върху плата под яката на палтото, сакото или блузата (никога не се слагат направо върху кожата!) създават защитна аура преди да излеза от къщи, а така също поддържат доброто ми настроение чрез чистото си ухание, освен това и ме защитават от навлизането на болестотворни агенти в дихателното ми пространство.

При неразположение или настинка паля арома-лампа за по-продължително време (около 3 часа - колкото гори малката свещичка в аромалампата) на лягане и спя на излъчващата аромати и активирана чрез жив огън лампа. Презумпцията е, че когато спим, тялото минава на автоматичен режим на възстановяване и лечението е по-ефективно, ако умът не го командва.

И третият бръз начин на употреба е когато някое място или сектор в стаята започне да ми изглежда не особено уютно, просто пръсвам розова вода или комбинация от етерични масла, разбити във вода (сега се продават различни води - лавандулова, от маточина, здравец и т.н.) във въздуха и атмосферата веднага се променя. Разбира се винаги проветрям преди това, правя течение направо, за да се изхвърли застоялата енергия от сектора в стаята. А след като поръся с няколко капки етерично масло мебелите или с пулверизатор освежа въздуха, запалвам и една зелена свещ за закрепване на чистите енергии. Между другото имам си една много голяма красива свещ за тази цел - сега вече е около 60 см висока (доста намаляла от употреба). На порасналите ми деца също много им харесва да я палят, когато им е дискомфортно.

Етеричните масла са много полезни, когато се употребят с НАМЕРЕНИЕ да подсилят някой сектор от дома ни, който се намира в момента в дисбаланс. При всеки случай обаче е необходимо индивидуално решение кое масло или комбинация от масла, колко капки да се утопребят конкретно. Най-лесно е да се замери радиестезично или да се получи информация чрез медитация, молитва.

Елзичка, сайтът ти е чудесен и на мен ми е много приятно да участвам в него, за да може полезната информация да стигне до повече хора!
Адонай, жена прекрасна, в твоите дела!
Отговори


Отваряне на:


Потребители разглеждащи темата: 1 гост(и)