• Teaser

Липсващи сектори и неправилна форма на дома според Фън Шуй

(56 гласа, рейтинг 4.96 от 5)

88Какво е "липсващ сектор" и на какво влияе. Лечение за липсващи сектори и неправилна форма на дома - съвременен Фън Шуй

При съвременните жилища често виждаме неправилна форма на дома. Под неправилна форма имаме предвид всичко, което не е квадрат или правоъгълник. Тук попадат:

- Г-образни форми /често срещано в блоковете/;

- трапецовидни;

- П-образни /обикновено в дупката на П-то има стълби/;

- всякакви по-слабо или по-силно начупени форми.

Фън Шуй обича правилните форми, защото в тях енергията се движи плавно и защото не липсват сектори, всеки от които отговаря за нещо.

forma fshКога един сектор е липсващ?!
Когато разделим пространството на 9 сектора ще разберем. Най-лесно е с помощта на правоъгълна мрежа 3 на 3. В идеалния случай правоъгълникът трябва „да легне“ върху плана без големи дупки и изпъкналости.
Ако имаме сектор, който е празен/липсва/ повече от 2/3 (две трети) от клетката, той се смята за липсващ.

На чертежа в дясно: В апартамент 1 липсва Северозападния сектор. В апартамент 2 липсва Югозападния сектор. Местата на лечението са обозначени с чертичка и 88.

 

За какво отговаря всеки сектор?!
Тук разглеждаме осемте сектора по 45 градуса, свързани с осемте посоки на света. В Фън Шуй има и други разделения на сектори, но това е от най-често използваните.

Всеки от тези сектори се свързва с определен елемент, лично Гуа, член на семейството (възраст и пол), органи и др. Липсата му влияе именно върху тях.

 

Цялата информация събрах накратко в тази таблица:

Сектор

Елемент

Лично Гуа

Възраст, член на семейството

Органи, системи, части на тялото

Север

Вода

1

Мъж 16-31 г., среден син

Бъбреци, пикочен мехур, репродуктивни органи, уши

Североизток

Земя

8

Момче 0-15 г., най-малкия син

Ръце, пръсти

Изток

Дърво

3

Мъж 31-45 г., най-големия син

Черен дроб

Югоизток

Дърво

4

Жена 31-45 г., най-голямата дъщеря

Жлъчка, бедра, нерви

Юг

Огън

9

Жена 16-30 г., средната дъщеря

Очи, сърце, кръв

Югозапад

Земя

2

Жена над 46 г., майката

Стомах, коремна област

Запад

Метал

7

Момиче 0-15 г., най-малката дъщеря

Уста, гърло

Северозапад

Метал

6

Мъж над 46 г., бащата

Бели дробове, глава, мозък

 
Елемент - Виждате в таблицата, че някои сектори се свързват с един елемент, а някъде има два сектора, свързани с един елемент. Ако липсва Северния или Южния сектор, това е по-неприятно, защото няма друг сектор, свързан с елемента Вода или Огън съответно. С елементите Дърво, Метал и Земя се свързват по два сектора, ако единият от тях липсва, това не е толкова фатално от гледна точка на елементите, защото присъства чрез другия сектор.
Лично Гуа – може да видите вашето във всеки калкулатор в нета. Ако липсва секторът, който е вашият личен дворец, т.е. съвпада с Гуа, това се смята за особено неприятно. Във Фън Шуй се казва, че този дом е неподходящ за този човек.
Член на семейството. Пример: липсва северния сектор. Това ще се отрази най-много на средният от трима сина или на мъж на възраст от 16 до 31 г. На всички останали липсата на северния сектор ще влияе слабо.

Какво може да се направи?!
В класическия Фън Шуй препоръката е преместване в нов дом или дострояване на липсващата част. Разбира се, дострояването обикновено е възможно при къщите. В този случай е необходимо да се направи подова настилка и навес, не е задължително да се правят стени. Повече как, къде и защо – в личен разговор, пак защото всеки случай е уникален.
Има редки случай, в които не е нужно да се привлича сектор – когато липсата не влияе на никой от семейството и когато този сектор е със звезди 5 и 2 по „Школа на Летящите звезди“.

Ние направихме „Лечение за липсващ сектор“- виж снимка 1 най-горе. Използваме го в случаите, в които хората нямат намерение да сменят дома или да дострояват. А това се случва често.
Лечението трябва да се сложи на стените, които граничат с липсващия сектор.
Всеки случай е много индивидуален. Колко лечения и къде може да се определи:
- чрез радиестезично замерване;
- интиуция;
- Ние можем да ви консултираме. Трябва да изпратите чертеж/схема на пространството и снимки. Цената на тази мини консултация е 40 лв. Ако имате Фън Шуй консултация, цената е включена в нея.
- Може да се ориентирате по схемата в тази статия – на нея съм нарисувала местата на лечението.


Хармонизаторът е кръг с диагонал 12 см.

Цена : 48 лв.

Повече информация и поръчки:

инж. Елза Панайотова GSM 0887650176, Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Ваня Кънева GSM 0889972087, Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.


 

Авторските права върху публикациите принадлежат на сайта. Материали или части от тях могат да се ползват при условие че е цитиран автора, има линк към източника и имате разрешение от нас за това. Благодарим предварително!