• Teaser

Кристали и минерали

(32 гласа, рейтинг 4.94 от 5)

Енергийно пречистване и избор на кристал,
мандали с кристали

course7 години организирах курсове за кристали и изработка на мандала с кристали (всеки си тръгваше със собственоръчно изработена мандала). Тази част от моята работа приключи, други дейности излязоха на преден план. Затова я завърших, в сайта са качени последните мандал, направени от мен, които може да закупите:

https://www.fengshuibg.com/proposals/crystal-mandalas-gallery.html

А това е част от курса за кристали и минерали, който споделям сега с вас безплатно или както е модерно да се казва "даром".

Обичам кристалите, освен, че са много красиви, те са и чудесни помощници. Около 12 години имах силно, интензивно и прекрасно взаимодействие с тях. Изучавах свойствата им, наслаждавах се на уникалните цветове и енергия, носих ги по мене, в джобове и чанти, спях с тях, подарявах на приятели и роднини. Знанията ми за тях са базирани на много книги, най-отдолу има цитат от моя любима книга, на курсове и на собствените ми усещания при общуване с Девите на кристалите.

Понеже една от задачките ми в това прераждане е да изуча, навляза в дълбочина, изпробвам и споделя ясно и просто с другите хора, то съответно направих и курс. Той се казваше „Моята лична мандала с кристали“ и всеки изработваше своя собствена мандала, която отнасяше у дома. Споделях как да се чистят енергийно кристалите, как може да ги подредим и защо, какви схеми за мандала може да използваме, как да програмираме кристалите и т.н.

Срещите с хора на курсовете, които обичат кристалите като мен, бяха двустранно забавни и напълващи. Ето един отзив от участник в курса.

kurs kristali

"Елза, за това ли става въпрос, защо не ми каза преди това?! Моите деца не се свъртаха в къщи, все ходеха някъде. Сега седят в хола, идват им приятели на гости и на всички им е много хубаво у дома. И знаеш ли къде седят … под мандалата. Те не знаят, че има мандала, къде е и какво прави, но усещат благотворната хармонична зареждаща енергия от нея."

 

През 2021 г. направих последния курс, а през 2022 г. направих последните мандали, които може да видите тук, ако някоя ви хареса – вашата е. Може да я програмираме заедно за вашите си цели. https://www.fengshuibg.com/proposals/crystal-mandalas-gallery.html 

 

 

  phoca thumb l flower of life1phoca thumb l mandala 22phoca thumb l flower of life2phoca thumb l flower3

Време е за нови проекти.
За да завърша този цикъл, реших да споделя тук моето виждане по три теми за кристалите: пречистване на кристали; избор на кристал; кристални мандали. Първите две теми са базови, а информацията по тях (в книги и сайтове) е противоречива и понякога невярна от моя гледна точка, затова ще я осветлим. Третата тема е слабо позната, но много интересна и ползотворна. Може би по-нататък ще направя и видео на свободен достъп.

Енергийно пречистване на кристали
Всички кристали, с който взаимодействаме или просто носим в дома си, трябва да бъдат пречистен енергийно и информационно. Те може да са попили мисли и емоции от хора и места, може да имат енергийни връзвания към хора, места, ритуали и др. Затова тези неща е мъдро да ги махнем.
Най-масовата идея е да ги пречистваме със сол, но тази практика е вредна за кристалите.
Кристалите не обичат сол! Солта създава микроскопични пукнатини в кристалите, защото ги дехидратира. Самата сол също има кристална структура, така че ако все пак използвате сол, трябва преди това да изчистите нея.
Кристалите може да изчистим по няколко начина, ето някои от тях:
- измиване на течаща вода + намерение;
- опушване с билки като пелин, салвия + намерение;
- просто ги държим в ръце + намерение;
- начини които знаете от ваши практики и са ви дали добри резултати.
Намерението е много важно, добре е да го изречем на глас за да го чуе и кристала.

Идеи за намерения:
„Пречиствам ви (към кристалите) от всички чужди и остарели програми и енергии и нека те се разтворят в Светлината на Източника“
„Моля Девите на кристалите да пречистят тези кристали от всички чужди и остарели програми и енергии. Благодаря!“
Може да си направите и ваша лична формулировка.

Ние не практикуваме пречистване или зареждане на лунна или слънчева светлина.
Повечето кристали са расли на тъмно под Земята и под налягане, може да не обичат слънчева светлина. Луната не е най-благоприятния източник на енергия за каквото и да било. Най-благоприятен източник на зареждане за кристалите е Майката Земя и Твореца.

Избор на личен кристал
Най-често човек си избира кристал чрез интуиция, т.е. чрез вътрешното усещане, например харесва ми или не ми харесва. По-сложно е когато избираме кристали за други хора. И в двата случая може да изберем чрез интуиция, както и чрез радиестезично замерване, приложна кинезиология, лична астрология и др. Аз, най-често, избирам чрез нумерология „Питагоров квадрат“ по рождената дата на човека. Популярният подход по зодия не ни допада, защото няма как за всички хора, родени в един месец да е полезен един и същ кристал.

Що е то кристална мандала и как работи
Идеята и концепцията за кристалните мандали научих от Джон Армитаж – Хари Баба.
Кристалите, подредени в мандала, създават заедно мощно енергийно поле, което е много полезно за пречистване и зареждане на всяко пространство. Зареждаме околното пространство с това, която сме заложили при програмирането на кристалите, а това биха могли да бъдат намерения в различни сфери:
- изобилие, благоденствие;
- повече енергия за творчество и радост от живота;
- лекота в общуването и удоволствие;
- трансформация на остарели мисловни и емоционални модели;
- себеуважение, безусловна любов към себе си и другите;
- повече вътрешното спокойствие, така че да даде предимство на мъдростта;
- усилване на интуицията, отваряне на съзнанието за възможности
и т.н., полето на намеренията е безкрайно.

Когато кристалите работят заедно, те не се замърсяват енергийно, а силата на въздействието им е много по-голяма, т.е. по-мощна и с голям диаметър. Както се казва „Сговорна дружина, планина повдига“.
Такава мандала създава нов енергиен център на дома, от който се излъчва хармония и подкрепа в нашите лични намерения. Мандалата може да сложим в хола, в спалнята или детската, достатъчно е децата да поискат.

Схемите на подредба на кристалите в мандала могат да бъдат различни. През годините аз използвах две схеми: петостен и шестостен, като за негова картинка избрах Цветето на живота, може да ги видите в галерията: https://www.fengshuibg.com/proposals/crystal-mandalas-gallery.html 

„Минералното царство служи на всички живи същества, като осигурява стабилен баланс на планетарната структура. Минералното царство получава своите жизнени енергии от слънцето и други извънпланетарни източници. Всички други царства зависят от формата и баланса, които носят жизнените енергии на минералното царство, за да има живот, трябва да има основа …“ Част от послание на Пресветлата Дева ва Минералното Царство в книгата „Скъпоценни камъни. Техники за медитация и лечение.“ Памела Луиз Чейс и Джонатан Полик

  инж. Елза Панайотова
Фън шуй консултант
https://www.fengshuibg.com/

Авторските права върху публикациите принадлежат на сайта. Материали или части от тях могат да се ползват при условие че е цитиран автора, има линк към източника и имате разрешение от нас за това. Благодарим предварително!