• Teaser

Фън шуй за обзавеждане на детската стая

(6 гласа, рейтинг 5.00 от 5)

Правила за разположение на легло и бюро, възможности за неутрализиране на електро-магнитни полета в детската стая

Децата ... нашето най-ценно богатство. Какво ли не бихме направили да растат здрави, разумни, щастливи, успешни?! Как да им създадем удобна и комфортна среда в дома?!
Предлагам като помощ да използваме някои основни правила от класическия фън шуй, примери от практиката и идеи от съвременния фън шуй.

Започваме от мястото и ориентацията на леглото, като най-важно за детската стая.
- Добре е леглото да е единично и опряно до стената с дългата си част. Това дава подсъзнателна опора и защита.
- Избираме най-закътаната част на стаята, но така че от леглото да се вижда вратата на стаята.

- Не поставяме легло с крака към вратата, както и на потока енергия врата - врата, ако има врата на тераса.
- От тук нататък, ако имаме избор, класическият фън шуй препоръчва да се съобразим със секторите и посоките според Школата на Летящите звезди. За целта разглеждаме секторите и посоките според дома и според рожденната дата на детето.
- Общите препоръки да не слага леглото под греда или под най-ниската част на скосен таван си важат с пълна сила.
- При две деца в една детска се стараем да не слагаме легла на два етажа. Това може да предизвика прояви на превъзходство в едното дете и подтиснатост в другото. Ако друг вариант все пак няма, може да предложите на децата да си сменят местата от време на време, нека те си направят график. Може да се помисли и за система, при която едното легло се прибира под другото.

Бюрото - перфектното му място е до прозореца, перпендикулярно на самия прозорец, като детето трябва да седи с гръб към стена и така, че да вижда вратата на стаята. Стената ще даде защита на гърба (основно фън шуй правило), пред лицето ще има пространство, т.е. простор на въображението и детето ще има контрол на вратата. Под контрол на вратата, имам предвид, че с периферното си зрение ще вижда кога се отваря вратата и кой влиза. Такова разположение дава уют и спокоствие за учене.

Често в практиката виждам други два варианти: бюрото е пред прозореца, с гръб към вратата, като детето през повече време гледа навън и е разсеяно или бюрото е пред стена, която блокира въображението. И в двата варианта децата не обичат да учат на това място и предпочитат да учат на пода, в леглото, на кухненската маса.


GSM neutralizerЕлектроуреди - компютър, телевизор, GSM. Колкото и да знаем за вредата от електро-магнитните вълни, които излъчват, няма как без тях. И вместо да се притесняваме, може да направим нещо по въпроса: https://www.fengshuibg.com/proposals/shield.html

В детската добре дошли са:
- много естествена светлина;
- по възможност повече простор
- меки заоблени форми, които осигуряват по-плавен поток на енергията Ци
- едно-две живи цветя като здравец, например
- неща нарисувани или изработени от вашите деца.

 

Добре е да се избягват:
- огледала, особено отразяващи леглото;
- плакати с агресия и чудовища
- шкафчета и етажерки, които надвисват над леглото
- GSM да лежи до главата на детето докато спи


Какви цветове да изберем?! Няма общи правила, има конкретни - по рожденна датата на детето може да се направи китайска астрология и нумерология. И ако детето е например Елемент силен Огън, няма нужда да слагаме много от цветовете на Огъня: червено, оранжево, лилаво. Още по-чудесно е да се съобразим и със сектора на дома. Да изберем такива цветове, които са най-удачни за детето, като същевременно съдействат и за балансиране на енергиите на сектора, в който е стаята.

Всяко дете има едно детство. Нека бъдем тези родители, които ще им позволят да го изживеят щастливо като зачитаме личната им свобода и право на избор. Всяка промяна в личната стая на детето би било добре да се обсъди с него предварително.

 

Бъдете благословени с мъдрост!

Авторските права върху публикациите принадлежат на сайта. Материали или части от тях могат да се ползват при условие че е цитиран автора, има линк към източника и имате разрешение от нас за това. Благодарим предварително!

 инж. Елза Панайотова
Фън шуй консултант

https://www.fengshuibg.com/